Strafke
header-stripes

48 medailles op Belgisch Kampioenschap

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 16 mei 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: STRC
Bij STRC werd er dit seizoen volop ingezet op het Belgisch Kampioenschap Reddend Zwemmen. STRC bracht 24 atleten aan de start van het BK en kon huiswaarts keren met 11 Belgische titels, 8 zilveren en 16 bronzen medailles in het individueel klassement.

In de aflossingen waren er 4 titels voor STRC en 9 zilveren medailles.


Team STRC bestond hoofdzakelijk uit jonge zwemmers en zwemsters, 18 van de 24 zwemmers waren  16 jaar of jonger, allemaal opgeleid in de eigenjeugdwerking.

De individuele Belgische titels werden behaald door JelleVandersteen (4), Nicolas Van Waasdijk (2), Rune Van Brabant (2), Fien Derwael, Elise Croes en Dylan Swysen.

In totaal veroverden 14 zwemmers een medaille, wat meteen weer de breedte aantoont van team STRC.

Van januari tot eind april stond alles in het teken van hetBK, alle nationale en internationale wedstrijden en een trainingsstage in de Paasvakantie werden gebruikt om bij te schaven en nieuwe technieken uit teproberen.  Op de internationale wedstrijden in Weert, Dordrecht en Seraing lieten de zwemmers en zwemsters al goede resultaten zien, dit werd doorgetrokken in de provinciale wedstrijden van Vlaams- en Waals-Brabant, Luxemburg en Limburg.

Het PK Limburg was een laatste, grote  test en volgens de traditie hield team STRC alletitels in St-Truiden.

Een topdag voor team STRC, puike prestaties van onze nieuwe, jonge generatie zwemmers en zwemsters en natuurlijk tevreden coaches.

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek