Strafke
header-stripes

3000 euro voor kinderkankerfonds

Geschreven door Truineer op vrijdag 3 mei 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Op 1 mei 2019 vond voor de derde keer “Jo’s run” plaats. Dit is een recreatieve loop van 5 en 11 km door de Zepperse straten en velden. En met meer dan 300 lopers en wandelaars was Jo’s run ‘2019 opnieuw een groot succes.

Jo’s run is een rec reatieve loopwedstrijd ter ere van Jo Vanoirbeek die het leven liet in 2016 bij een arbeidsongeval in Veiling Haspengouw. Hij was erg geliefd in Zepperen en was zeer actief in het sociale weefsel van het kerkdorp. Maar dat hij helemaal niet vergeten is, dat bewijzen zijn vrienden. Zij namen verschillende initiatieven om Jo te herdenken. Een eerste initiatief was de creatie van het “Jo. Zeppers Vriendenbier”. Dit bier was meteen een schot in de roos. Vorig jaar schonken ze de opbrengst van de verkoop van het bier ter waarde van €5000 aan de kinderkankerafdeling van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg.

Het Jo.Zeppers Vriendenbier kon dit jaar, na de loopwedstrijd, een cheque van 2000 € overhandigen aan het kinderkankerfonds van UZ Leuven. Benny Su, de bekende “penspony” van Zepperen, deed er nog eens 1000 € bovenop. “Ik ben heel blij dat ik ook mijn steentje kon bijdragen heb aan het kinderkankerfonds UZ Leuven. Super Stijn,  uw broer hier boven is terecht fier op u en ook dikke chapeau voor de vrienden van Jo’s run: het was een succes”, noteerde hij op zijn facebookpagina. De organisatie wil alle deelnemers, seingevers, vrienden van Jo en Zepperen Danst Weer bedanken om aan dit succes mee te werken. En ze rekenen weer op vele lopers en wandelaars om van Jo’s Run op vrijdag 1 mei 2020 opnieuw een succes te maken

ReactiesVe zitten och op Faceboek