Strafke
header-stripes

21 september: World Cleanup Day

Geschreven door De redactie op woensdag 11 september 2019 in rubriek Stadsinformatie

Fotograaf: Truineer
Zwerfvuil is een hardnekkig probleem. Daarom is er op zaterdag 21 september de World Cleanup Day. Jij doet toch ook mee?

Het stadsbestuur organiseert elk jaar talrijke acties om zwerfvuil aan te pakken. Denk maar aan de grote zwerfvuilactie van Limburg.net in samenwerking met de buurtcomités, scholen en sport- en jeugdverenigingen, de zwerfvuilborden die na melding van sluikstortproblemen geplaatst worden en de deelname aan Operatie Proper. Bovendien gaat de dienst Reiniging dagelijks op stap om onze stad proper te houden.

Maar we willen nog een stapje verder gaan! Wil jij op 21 september meedoen aan de World Cleanup Day? Stuur dan een mail naar info.milieu@sint-truiden.be en we helpen je op weg.

Helaas zijn er ook volhouders die zwerfvuil dumpen. Hen moeten we een halt toe roepen. Daarom doet Sint-Truiden in de week van 30 september tot 6 oktober mee aan de ‘handhavingsweek’. Dit betekent dat de wijkpolitie en de gemeenschapswachten een extra oogje in het zeil houden. Er komen sensibiliseringsboodschappen en op probleemplaatsen worden meer mobiele camera’s ingezet.

Meer info
Milieu
T 011 70 15 30
info.milieu@sint-truiden.be

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek