Strafke
header-stripes

200 buurtwerkers ontmoeten elkaar in Gazo

Geschreven door De redactie op maandag 2 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
In de Gazo kwamen verschillende buurtinitiatiefnemers samen om ideeën en ervaringen uit te wisselen tijdens de vierde info- en ontmoetingsavond rond Buurtwerking. Die stond in het teken van de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.

De jaarlijkse info- en ontmoetingsavond rond Buurtwerking wordt stilaan een traditie in Sint-Truiden. Voor het vierde jaar op rij werden alle leden van bestaande buurtcomités en mensen die in de toekomst zelf een buurtvereniging willen op touw zetten feestelijk ontvangen in de Gazo.

Daar konden de aanwezigen hun ervaringen delen en tal van ideeën opdoen om in de toekomst in hun wijk of straat mee aan de slag te gaan. Daarnaast werden ook de basispremies voor Buurtwerking uitgereikt, goed voor een totaal van 11.750 euro dat geïnvesteerd wordt in buurtactivering.

Buurtcomités betrekken bij beleid


“De jongste jaren hebben we sterk ingezet op buurtactivering. En dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Van 2016 tot nu groeide het aantal erkende buurtcomités van 17 tot 58. Nu de dynamiek in onze stad op z’n best is, is het tijd om deze geëngageerde inwoners te laten helpen om een aantal maatschappelijke uitdagingen mee aan te pakken”, zegt schepen van Buurtwerking Jurgen Reniers.

“Tijdens deze info- en ontmoetingsavond konden onze buurtcomités daarom inspiratie opdoen rond een aantal beleidsthema’s waarop wij de komende jaren sterk zullen inzetten, zoals veiligheid, duurzaamheid en digitalisering. We willen de buurtcomités ondersteunen om hierrond op het niveau van hun buurt concreet aan de slag te gaan”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Mensen die niet aanwezig konden zijn, maar toch met vragen zitten rond Buurtwerking, kunnen contact opnemen met coördinator Buurtwerking Dirk Benaets. Hij blijft graag op de hoogte van alles wat er leeft in de verschillende buurten en helpt iedereen die aan Buurtwerking wil doen met plezier verder. Hij is bereikbaar op 011 70 16 67, 0492 15 68 87 of via buurtwerking@sint-truiden.be.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek