Strafke
header-stripes

15 september: Dag van de Landbouw

Geschreven door De redactie op woensdag 11 september 2019 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Truineer
Zondag 15 september is het Dag van de Landbouw en houden een aantal bedrijven in de regio een opendeur. In Sint-Truiden kan je terecht bij tuinbouwbedrijf Trippel Tree, één van de meest innovatieve fruitbedrijven in België. De drie bedrijfsleiders begeleiden samen het fruit van op het veld tot in de binnen- en buitenlandse handel, met Scandinavië als beste klant.

Boerenbond en Landelijke Gilden, land- en tuinbouwbedrijven en vrijwilligers samen, organiseren de Dag van de Landbouw opdat iedereen kan kennismaken met de kleurrijke diversiteit van onze lokale voedselproductie. Dit jaar staat het programma bol van interessante en verrassende opties: dansende kuikens, statige vierkanthoeves, een hoevefrituur, wijnbouw en nog veel meer. 
In een aantal provincies liggen de deelnemende bedrijven bovendien dicht bij elkaar en zijn ze verbonden door een fiets- of wandellus. Op die manier kan je meerdere bedrijven bezoeken op een sportieve, ontspannende manier met het hele gezin. 
In Sint-Truiden en omstreken is er in elke gemeente wel een of andere boer die zijn bedrijf open stelt voor bezoekers op zondag 15 september.
- De familie Royen heeft een fruitteeltbedrijf in Wellen (Langenakker 131a)
- Erwin en Annick Lowet-Strauven tonen hun bedrijf met akkerbouw, melkvee en fruitteelt in Heers (Nieuwe Steenweg 228)
- Karel en Veerle Vaes-Smits wonen in Helshoven (Helshovenstraat 16a) en tonen hun fruitteeltbedrijf en fruitproducten
- Eric en Dominique Jadoul-Gielen doen aan akkerbouw en fruitteelt in Gingelom (Hoogstraat 34 in Vorden) in hun imposante vierkanthoeve uit 1776.
- Drie kameraden, Jo Driesmans, Koen Vanherck en Karel vaes, startten een bedrijf Trippel Tree, en ze begeleiden het fruit van de plantage tot in het buitenland; vooral Scandinavië. Je vindt hen in de Tramstraat 113 in Sint-Truiden.
- Guido en Colette Corswarem-Smeysters uit Heers (Mottaerstraat 15) stellen hun akkerbouw- en vleesveebedrijf gaarne open

Gratis toegang.

Meer info
www.fruitmethartenziel.be
www.dagvandelandbouw.be

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek