Strafke
header-stripes

13.550 euro subsidies voor lokale verenigingen

Geschreven door Truineer op maandag 9 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Drie lokale afdelingen van de gezinsbond, vijf ouderenraden en 30 verenigingen krijgen een werkingstoelage van de stad Sint-Truiden. In totaal wordt 13.550 euro aan subsidies toegezegd.

Een aantal verenigingen en instanties worden in hun werking ondersteund door het stadsbestuur van Sint-Truiden. Op maandag 9 december keurde de gemeenteraad hiervoor een subsidie-enveloppe goed ter waarde van 13.550 euro. Dat bedrag gaat naar in totaal 38 organisaties.

“Zo geven we 4.000 euro subsidies aan 10 verenigingen en diensten aangesloten bij de andersvalidenraad. Daarnaast komt 2.000 euro toe aan drie gezinsbonden en vijf ouderraden binnen het kader van de stedelijke gezinsraad”, zegt schepen van Sociaal beleid Pascy Monette.

“Voorts gaat er ook nog 7.550 euro naar 20 verenigingen aangesloten bij de seniorenraad, de seniorenverenigingen en de Samana's van de stad. Op deze manier geven we hen een duwtje in de rug. Zij zijn namelijk onmisbaar voor de solidariteit en de samenhorigheid in onze stad”, aldus nog schepen van Seniorenzaken Jurgen Reniers.

“Deze organisaties leveren prima werk. Ze zijn voor ons onmisbaar om verder te kunnen bouwen aan een levendige, warme stad waar het fijn wonen en verblijven is. Ze kunnen daarom op onze steun en hulp blijven rekenen”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek