Strafke
header-stripes

Zo Was't Toen

Jean-Paul: 'De oorlog was wreed'

zondag 23 november 2014

'De oorlog was wreed', schrijft Jean-Paul Broos ons in een mailtje met daarin het doodsprentje van Bevingenaar Théophile Lamens die op 14 augustus 1914 werd doodgestoken met een bajonet. Onze lezer doet dan ook kort het verhaal uit de doeken op Truineer.be

Lees meer →

RETRO - Hadden zij ook maar een fietspad

dinsdag 15 april 2014

Er liggen binnenkort een hypermoderne fietspad en fietsersbrug aan de Naamsesteenweg, maar volgens Jean-Pool Broos hadden ook de mensen op de foto dat graag willen zien. Een knipoog bij het bericht van de man uit Bevingen natuurlijk, maar de oude foto's zijn wel knap!

Lees meer →

RETRO - Dappere jongens

zaterdag 29 maart 2014

'Dappere jongens uit Bevingen', zo omschrijft Jean-Paul de foto's die hij ons stuurde. 'Ze waren in dienst voor het vaderland.' Om hun herrinneringen levend te houden krijgen ze dan ook een plaatsje op Truineer.be

Lees meer →

Retro - Meinstraat

woensdag 12 februari 2014

We geven je ook een mooie reeks oude foto's mee van de Meinstraat en omgeving. Heb jij zelf nog leuke ideeën, weetje of oude foto's? Aarzel niet om ons te contacteren!

Lees meer →

't Kroegske, Sint-Truiden

maandag 3 februari 2014

Puck Claes vond nog een leuke button van 't Kroegske in Sint-Truiden. Voor heel wat mensen zal dat heel wat herinneringen oproepen. We horen ze graag natuurlijk bij de reacties.

Lees meer →

Retro - Vest aan Abdijstraat

vrijdag 3 januari 2014

We diepten een aantal beelden op van de stadsvest tussen de Clement Cartuyvelstraat en de Abdijstraat, die uitmondt aan de poort van het stadspark. Aan die vest zijn ook de gebouwen van het oude hospitaal gelegen, waar nu heel wat diensten en initiatieven van het OCMW zijn gehuisvest.

Lees meer →

Retro - zaterdagmarkt

donderdag 2 januari 2014

Sint-Truiden heeft een rijke geschiedenis als het op de wekelijkse marktdag aankomt. Nog elke week zakken duizenden bezoekers op zaterdag af naar de fruitstad om te kiezen uit het grote aanbod van de marktkramers. Bekijk de oude foto's op Truineer.be

Lees meer →

Retro - Bevingen III

zondag 26 mei 2013

Jean-Pool Broos stuurde ons nog drie foto's uit de Bevingse geschiedenis. Bekijk ze op Truineer.be.

Lees meer →

Retro - Breendonkstraat, deel 3

dinsdag 7 mei 2013

Een leuke reeks foto's uit de Breendonkstraat hebben we in drie delen verdeeld. Heb jij leuke herinneringen? Laat ze ons dan weten! Geniet van de oude foto's op Truineer.be.

Lees meer →

Wie weet het jaar?

dinsdag 30 april 2013

Monique Bossens zou graag weten in welk jaar deze foto van volksfiguur Bèr Joek is genomen. 'Hij werd bij de voorstelling van een carnavalsprins op 11 november genomen. Maar in welk jaar?', schrijft Monique.

Lees meer →

Retro - Bloesemwijding, toen

dinsdag 2 april 2013

De bloesemlounge mag er dan wel staan en de toeristische bloesemperiode is ook ingezet. Maar op de mooie bloesems is het nog even wachten. Door het weer wordt het een late bloesem zal zijn. Tweede helft april dus. De bloesemwijding gaat door op zondag 21 april.

Lees meer →

Retro - De familie Hayen

zaterdag 16 maart 2013

Jean-Paul Broos stuurde een oude familiefoto van de familie Hayen uit Bevingen. 'Albert, Justin, Josef, Pastoor Eduard Hayen, mam van de winkel, de moeder', schrijft JP.

Lees meer →

Retro - Toekomststraat

woensdag 6 maart 2013

Een leuk beeld uit vervlogen tijden. Wie weet wat meer over deze foto uit de toekomststraat? Laat het ons zeker weten bij de commentaar

Lees meer →

RETRO - Gemotoriseerde Pastoors

dinsdag 5 maart 2013

De gemotoriseerde pastoors van Bevingen. Zo omschrijft JP Broos de foto die hij ons toestuurde. 'Pastoor Peeters en Toine Biets en Jeaner aan het stuur', schrijft JP

Lees meer →

Retro - Chiro, op kamp

donderdag 14 februari 2013

Dieter Clerinx stuurde ons nog een leuke foto uit de oude doos. Wie herkent nog iemand tijdens de misviering op een kamp van Chiro Sint-Marten in de jaren 60?

Lees meer →

Grote reeks uit vervlogen tijden

maandag 11 februari 2013

Kelly Mellaerts bezorgde ons haar uitgebreide collectie foto's uit een rijkelijk Truiens carnavalverleden. We scanden er heel wat in. Zoek naar bekende gezichten in het archief van de Bummelunders!

Lees meer →

Retro - Carnaval 2002

zondag 10 februari 2013

Onze redactie is gesloten op zaterdag, zondag en maandag. Maar toch brengen we je dagelijks nog de oude carnavalfoto's. We zijn ondertussen aanbeland in 2002. Morgen volgt er nog een reeks uit de collectie van Kelly Mellaerts

Lees meer →

Retro - Carnaval 2001

zaterdag 9 februari 2013

Onze redactie is gesloten op zaterdag, zondag en maandag. Maar toch brengen we je dagelijks nog de oude carnavalfoto's. We zijn ondertussen aanbeland in 2001. De reeks gaat tot 2002 op carnavalmaandag.

Lees meer →

Retro - Carnaval 2000

vrijdag 8 februari 2013

Onze redactie is gesloten op zaterdag, zondag en maandag. Maar toch brengen we je dagelijks nog de oude carnavalfoto's. We zijn ondertussen aanbeland in 2000. De reeks gaat tot 2002 op carnavalmaandag.

Lees meer →

Retro - Carnaval 1999 (98)

donderdag 7 februari 2013

Vandaag brengen we je een leuke reeks carnavalfoto's uit 1999. Deze komen uit de collectie van Giani Creten. Ook Riënzo Vanrijckel stuurde ons een leuke reeks uit 98-99. Toen was zijn vader, Charles, prins carnaval.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek