Strafke
header-stripes

Opbrengst succeseditie “De Kip, het Ei en het Feest” bekend

vrijdag 5 juli 2019

Vandaag maakten schepenen Hilde Vautmans en Pascy Monette (Open Vld) de opbrengst bekend van de 19de editie van hun jaarlijkse eetfestijn “De Kip, het Ei en het Feest”, dat plaatsvond op 1 mei. Progeriapatiëntjes Michiel, Amber en Mats en de Truiense kinderkankerpatiëntjes Myrthe, Driesje en Zary mogen elk 2000 euro in ontvangst nemen.

Lees meer →

Kinderen op ontdekkingstocht door Truiense fruitvallei

vrijdag 5 juli 2019

Op woensdag 10 juli en 7 augustus gaan kinderen op ontdekkingstocht door de fruitvallei van Sint-Truiden. Wie deze zomer ook graag wil deelnemen aan dit superleuke uitstapje, kan zich inschrijven via www.visitsinttruiden.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer →

Vietnamese fans roeren zich bij STVV

vrijdag 5 juli 2019

Vanochtend berichten we dat STVV een sterspeler uit Vietnam binnenhaalde. De reacties van Vietnamese fans zijn ondertussen opvallend: de social media ontploft haast met reacties uit Vietnam. Fans genereren is bij deze gelukt. Benieuwd of dat ook zichtbaar gaat worden in het stadion...

Lees meer →

Te heet? Dan is “ne krem” de oplossing

vrijdag 5 juli 2019

Het is warm, voor sommige mensen veel te warm. En wat helpt wonderwel tegen die hitte? Ene crème-glace. Dat moeten ze ook in Villa Rosa gedacht hebben.

Lees meer →

Sluikstort in holle weg in Bevingen

vrijdag 5 juli 2019

“Kortgeleden postte mijn echtgenoot foto’s van een sluikstort omgeving Bevingen. Vandaag mogen we weer eens een melding mogen maken van sluikstorten in onze mooie buurt.”

Lees meer →

Duizend redenen om zaterdag naar de stad te komen

vrijdag 5 juli 2019

De Haspengouw Markt is de leukste markt van Limburg en ver daarbuiten. Een succes dan vele steden ons benijden.

Lees meer →

PRIMEUR - STVV haalt Vietnamese stervoetballer

vrijdag 5 juli 2019

Als we de nieuwssites mogen geloven en mogen afgaan op wat we ondertussen allemaal vinden: STVV is erin geslaagd om de allereerste Vietnamese voetballer ooit naar Europa te halen, niet de minste. Het gaat om Nguyen Cong Phuong, speler van het nationale team en nummer 10 van Hoang Anh Gia Lai (HAGL) FC. Hij telt 2,2 miljoen (!) volgers op Facebook. De speler werd zo pas voorgesteld in een druk bijgewoonde persconferentie.

Lees meer →

Truienaars openen eerste Burger King van het Hageland

donderdag 4 juli 2019

Op de Leuvensesteenweg in Diest heeft de eerste Burger King van het Hageland de deuren geopend. Het is de derde Burger King in Vlaams-Brabant, na de twee vestigingen langs de snelweg in Heverlee. En de uitbaters zijn twee Truienaren, Bobby en Shirley die in de Trudostad ook de brasserie Coffe & Deli’s uitbaten.

Lees meer →

Stadspersoneel stoomt zich klaar voor Monumentenrun

donderdag 4 juli 2019

De werknemers van de stad Sint-Truiden kunnen vanaf de maand juli deelnemen aan een gevarieerd sportaanbod. Zo stomen ze zich tot eind augustus samen klaar voor de Monumentenrun van 7 september.

Lees meer →

Gouverneur verbiedt oppompen van water in vijf Limburgse gemeenten

donderdag 4 juli 2019

Gouverneur Herman Reynders heeft een oppompverbod van water ingesteld op een aantal onbevaarbare waterlopen in Noord- en Zuid-Limburg. In bepaalde gebieden staat het waterpeil te laag. Het gaat vooral over de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom en Heers.

Lees meer →

120 opvallende borden sieren straatbeeld

donderdag 4 juli 2019

In Sint-Truiden staan er sinds kort her en der opvallende signalisatieborden. Hiermee wil de stad chauffeurs aanmanen tot voorzichtigheid voor kinderen die dezer dagen buiten vertoeven.

Lees meer →

Lachen is gezond!

donderdag 4 juli 2019

De bewoners van ’t Meiland kregen gisteren hoog bezoek: de grapjassen van De Boddelkéér kwamen ze een namiddag “entertainen” zoals dat heet.

Lees meer →

Haataffiches tegen Duchâtelet duiken op aan Stayen

donderdag 4 juli 2019

De bewoners van de Kleine Markt aan Stayen werden deze morgen wakker met enkele haataffiches tegen Roland Duchâtelet op hun deuren.

Lees meer →

De Sart vertrekt bij STVV

donderdag 4 juli 2019

Desart vertrekt bij STVV, niet via een reguliere transfer maar via een juridisch achterpoortje: zijn optie zou in de verkeerde taal gelicht zijn!

Lees meer →

12, 13 en 14 juli: Zepperse bierfeesten

donderdag 4 juli 2019

De Zepperse Bierfeesten worden een nieuw begrip in het amusementsleven in Sint-Truiden. Tijdens het weekend na de Vlaamse Feestdag, is het weer zover. De wei aan de Stokstraat, te midden van de fruitplantages, zal dan klaar zijn om de bierliefhebbers te ontvangen.

Lees meer →

Hilde Vautmans aan de slag in Europa

donderdag 4 juli 2019

Gisteren koos het Europees Parlement haar nieuwe voorzitter. De benoeming van de leden van de verschillende parlementaire commissies vindt vandaag plaats.

Lees meer →

Laatste groet, Leentje Ploem (89)

donderdag 4 juli 2019

Mevrouw Leentje Ploem (89) is woensdag overleden. Gelegenheid tot groeten is er op maandag 8 juli, van 18.00 tot 19.00 uur, in het funerarium Vanmechelen op de Tiensesteenweg. De uitvaartdienst zal plaatshebben in de aula van het uitvaartcentrum Vanmechelen op dinsdag 9 juli om 11 uur, gevolgd door de crematie.

Lees meer →

Frietkramen mogen 9 jaar langer staan

woensdag 3 juli 2019

De frituuruitbaters op het Europaplein, het stationsplein, de Veemarkt en het Ridders de Menten de Horneplein kunnen ook de volgende negen jaar hun activiteiten verder zetten. Na een grondig juridisch-financieel en moraliteitsonderzoek, konden de concessies voor de staanplaatsen verlengd worden.

Lees meer →

Wereldwijd problemen met Facebook, Whatsapp en Instagram

woensdag 3 juli 2019

Er zijn wereldwijd problemen met Facebook, Whatsapp en Instagram. Veel gebruikers krijgen een error-boodschap op de websites en via de apps, laten ze via onder meer Twitter weten.

Lees meer →

STVV en Avispa Fukuoka starten partnership

woensdag 3 juli 2019

STVV start een partnership met de Japanese Divisie 2 Club, Avispa Fukuoka. Het doel is om kennis en informatie te delen met elkaar. Vooral op het gebied van HR.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek