Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Kinder Carnavalstoet op zaterdag 22 februari

dinsdag 28 januari 2020

Op zaterdag 22 februari organiseert de Orde van de Commeduur de Kinder Carnavalstoet voor alle kinderen van Sint-Truiden. Wil je graag meedoen? ✔️Schrijf je dan gratis in via jeugd@raadvanelf.be of op het nummer 0479 22 25. ✔️Iedere deelnemend kind krijgt een leuke goodiebag. ✔️Ouders zijn ook welkom om mee in de stoet te stappen! ✔️Samenkomst vanaf 12u.33 en start om 13u.11 op de speelplaats van de Sint-Jan Berchmansschool, Tichelrijlaan.


Lees meer →

Expositie en kunstveiling in het Veilinghuis!

dinsdag 28 januari 2020

Luc Withofs laat weten dat er dit weekend in het Veilinghuis (Tongersesteenweg) een expositie plaatsvindt op zaterdag (10 tot 18 uur) en op zondag (10 tot 12 uur), zondagnamiddag begint de kunstveiling om 15 uur stipt. "Nog geen plannen voor dit weekend? Kom dan een kijkje nemen naar de verschillende kunstwerken in onze feestzaal," aldus Luc.

Lees meer →

UCLL zorgt voor 8 pop-up stores in Sint-Truiden

maandag 27 januari 2020

UCLL Pop-ups is het afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten KMO & Ondernemen aan de Hogeschool UC Leuven Limburg Campus Diepenbeek. UCLL Pop-ups brengt 8 verschillende pop-up stores samen op verschillende locaties in Sint-Truiden. Voor het eerst openen de studenten 3KMO hun pop-ups in Sint-Truiden van 7 tot en met 23 februari 2020.

Lees meer →

75ste Verloren Maandagstoet nadert met rasse schreden

zaterdag 25 januari 2020

De 75ste Verloren Maandagstoet komt steeds dichterbij, op maandag 24 februari is het zover! Vergeet ook deze data niet: zondag 16 februari: Super Kindercarnavalfeest in de Gazo vanaf 13u11 dinsdag 18 februari: Ontvangst Gilde Blauw Sjuut in de brouwerij van Wilderen vanaf 19u11 zaterdag 22 februari: Kinder Carnavalstoet in de straten vanaf 12u33 zondag 23 februari: Machtsoverdracht aan het Oud Stadhuis vanaf 20u11 zaterdag 22 februari: Faat Verklieëd Bal in de Gazo vanaf 20u11

Lees meer →

Dames Handbal Sint-Truiden hernemen competitie

vrijdag 24 januari 2020

De dames van handbalclub Sint-Truiden hernemen zaterdagavond de competitie in eerste nationale en gaan opnieuw voluit voor de landstitel. Hieronder de volledige sportkalender voor het weekend:

Lees meer →

7de nacht van de Jarretel komt eraan

woensdag 22 januari 2020

"Het is weer tijd voor een top feestje, aldus Evi Mousseau, lid van de carnavalsgroep de Jarretel. "Let wel op er is een nieuwe locatie, maar zelfde goede sfeer en ambiance en natuurlijk alle jarretellen die klaar staan om er ook voor jullie een geweldige 7e Nacht van de jarretel van te maken!

Lees meer →

Stad zoekt figuranten voor promofilmpje!

woensdag 22 januari 2020

Heb jij zin om te figureren in een filmpje van de stad? Het stadsbestuur is nog op zoek naar mensen die: - op zaterdag 25 januari tussen 9u15 en 11u15 kunnen figureren als bezoeker van de Haspengouw Markt; - op woensdag 29 januari tussen 14u15 en 15u30 kunnen figureren als bezoeker van domein 't Speelhof. Wil je graag meedoen? Stuur dan een chatbericht of stuur een mailtje naar info@sint-truiden.be. Dan bezorgen we je de nodige praktische info!

Lees meer →

Yvette, Celine en Amelie in 'Familie' bij Pol Stas

dinsdag 21 januari 2020

Bij toneelgroep Pol Stas gaat vanaf donderdag met 'Familie' de tweede productie in hun jubileumjaar in première. 'Familie' is een beklijvend familiedrama dat nazindert tot het laatste woord. Een unicum in de geschiedenis van de befaamde toneelgroep is dat Yvette Pletsers samen met haar dochters Celine en Amelie op de planken staat in de Bogaard. Avondvoorstellingen zijn er op donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 januari om 20u15. Namiddagvoorstelling is er op zondag 26 januari om 15 uur. Info voor tickets bij Uitbalie CC de Bogaard 011/70 17 00. Kaart per voorstelling 12 euro (studenten 6 euro).

Lees meer →

Vriendjesdag bij Davost

woensdag 15 januari 2020

Op zaterdag 1 februari organiseert de damesvolleybalclub van Sint-Truiden, DAVOST, een vriendjesdag voor de U7 en U9. De doelstelling is om de club op een positieve manier in de kijker te zetten door deze trainingen open te stellen voor de vriendjes van onze leden. Zo wil men de drempel verlagen voor nieuwe leden om de stap te zetten naar onze club.

Lees meer →

Nieuwjaarsrecepties bij de politieke partijen

dinsdag 14 januari 2020

Naar jaarlijkse traditie organiseren de politieke partijen uit de gemeenteraad van Sint-Truiden een nieuwjaarsreceptie voor hun leden in de tweede helft van de maand januari. CD&V bijt donderdagavond de spits af. Hier het programma: CD&V: donderdag 16 januari vanaf 19 uur in het Veilinghuis, Tongersesteenweg. Open-VLD: zondag 19 januari vanaf 10u30 in het Lindehof, Gelinden-Dorp sp-a: zondag 26 januari vanaf 10u30 in parochiezaal Norbertusheem in Kortenbos NVA: zondag 26 januari vanaf 10 uur in Den Andries in Runkelen-Dorp Groen: zondag 26 januari vanaf 12u30 in Museum de Mindere, Capucienessenstraat

Lees meer →

Woensdag 1ste wedstrijd voor dames Zepperen-Brustem

maandag 13 januari 2020

Het bestuur van voetbalclub Zepperen-Brustem roept alle supporters op om hun damesploeg te komen aanmoedigen voor de eerste wedstrijd in 2020 tegen DV Bilzen United op woensdag 15 januari om 20 uur in Zepperen (Sportpleinstraat).

Lees meer →

'Week van de Academie' van 8 tot 15 februari

maandag 13 januari 2020

Van 8 tot 15 februari laat de Haspengouwse Academie Podium zien wat het in huis heeft. Iedereen is welkom op concerten, open repetities, toonmomenten ... Speciale aandacht is er ook voor de nieuwe leerlingen 2.1 Tijdens "Welkom in de Kunst" worden zij en en hun ouders speciaal verwelkomd.

Lees meer →

Zaterdag 5de estafetteloop van de Speelhofrunners

maandag 13 januari 2020

Zaterdag 18 januari 2020 organiseren de Speelhofrunners hun 5e Estafetteloop tvv het goede doel. Tijdens deze editie zullen zij 3 goede doelen steunen : Vzw Huize Levenslust Orsmaal, Stenen voor Robbe en Compostella2020. Locatie: Stadspark Sint-Truiden. Wedstrijd van 15 tot 16 uur. Meer informatie en inschrijven via www.speelhofrunners.weebly.com

Lees meer →

Lezing Prof I.Demeyer op 4/2 in Academiezaal

zondag 12 januari 2020

Professor I. Demeyer, Aalsterse spoedarts, trekt al een tijd aan de alarmbel als het over alcohol- en drugsgebruik gaat. Op uitnodiging van Kiwanis, Markant en Soroptimisten van Sint-Truiden komt hij op dinsdag 4 februari in de Academiezaal een lezing geven met als titel "Wat als de Hulk niet altijd groen is?',

Lees meer →

Zondag 26 januari 2020 - Mosselfeest post Sint-Truiden

vrijdag 10 januari 2020

De vriendenkring van brandweer Sint-Truiden organiseert op zondag 26 januari 2020 haar jaarlijks mosselfestijn in de kazerne van Sint-Truiden (Zepperenweg 26).

Lees meer →

Ook toneel in Bevingen, Zepperen en Aalst

vrijdag 10 januari 2020

De voorbije dagen kon u reeds lezen dat Theatergroep Pol Stas, het Nieuw Sint-Truidens toneel en Wiric kortelings op de planken staan maar de komende dagen en weken zorgen ook de Bevingse toneelgroep, de Zepperse toneelvrienden en de Aalsterse bontmakers voor een komische toneelvoorstelling. De Bevingse toneelgroep geeft vanavond de aftrap. Alle info vindt u onderaan.

Lees meer →

‘De Kotmadam’ bij ‘De buurtpolitie’ !

woensdag 8 januari 2020

Niet letterlijk natuurlijk want de kotmadam heeft voor zover we weten niets verkeerd gedaan. Enkele acteurs uit beide series slaan de handen in elkaar voor de sexy theatercomedy ‘Van de kant in de gracht’. Walter Van De Velde (Lili en Marleen, Hallo België, Samson) schreef deze toneelhit.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een vakantieweekend in Duitsland

woensdag 8 januari 2020

Zwemmen is niet alleen heel leuk, je kan er in Sint-Truiden nog prijzen mee winnen ook. Koop tussen maandag 6 en zondag 26 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter en maak kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht

woensdag 8 januari 2020

Zaterdag 18 januari om 20u11 in de sporthal Koninklijk Atheneum, Jodenstraat

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten legt de toekomst bloot

vrijdag 3 januari 2020

Na Kerstmis en Nieuwjaar is het hoogtijd voor een 'gewone' zondag. Zo'n rustige zondagnamiddag om even achterover te leunen, te ontspannen en tegelijk je te laten boeien door ongekende verhalen. Net daarom de maandelijkse praatshow Trudo's Zondag Gasten.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek