Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Vriendjesdag bij Davost

woensdag 15 januari 2020

Op zaterdag 1 februari organiseert de damesvolleybalclub van Sint-Truiden, DAVOST, een vriendjesdag voor de U7 en U9. De doelstelling is om de club op een positieve manier in de kijker te zetten door deze trainingen open te stellen voor de vriendjes van onze leden. Zo wil men de drempel verlagen voor nieuwe leden om de stap te zetten naar onze club.

Lees meer →

Nieuwjaarsrecepties bij de politieke partijen

dinsdag 14 januari 2020

Naar jaarlijkse traditie organiseren de politieke partijen uit de gemeenteraad van Sint-Truiden een nieuwjaarsreceptie voor hun leden in de tweede helft van de maand januari. CD&V bijt donderdagavond de spits af. Hier het programma: CD&V: donderdag 16 januari vanaf 19 uur in het Veilinghuis, Tongersesteenweg. Open-VLD: zondag 19 januari vanaf 10u30 in het Lindehof, Gelinden-Dorp sp-a: zondag 26 januari vanaf 10u30 in parochiezaal Norbertusheem in Kortenbos NVA: zondag 26 januari vanaf 10 uur in Den Andries in Runkelen-Dorp Groen: zondag 26 januari vanaf 12u30 in Museum de Mindere, Capucienessenstraat

Lees meer →

Woensdag 1ste wedstrijd voor dames Zepperen-Brustem

maandag 13 januari 2020

Het bestuur van voetbalclub Zepperen-Brustem roept alle supporters op om hun damesploeg te komen aanmoedigen voor de eerste wedstrijd in 2020 tegen DV Bilzen United op woensdag 15 januari om 20 uur in Zepperen (Sportpleinstraat).

Lees meer →

'Week van de Academie' van 8 tot 15 februari

maandag 13 januari 2020

Van 8 tot 15 februari laat de Haspengouwse Academie Podium zien wat het in huis heeft. Iedereen is welkom op concerten, open repetities, toonmomenten ... Speciale aandacht is er ook voor de nieuwe leerlingen 2.1 Tijdens "Welkom in de Kunst" worden zij en en hun ouders speciaal verwelkomd.

Lees meer →

Zaterdag 5de estafetteloop van de Speelhofrunners

maandag 13 januari 2020

Zaterdag 18 januari 2020 organiseren de Speelhofrunners hun 5e Estafetteloop tvv het goede doel. Tijdens deze editie zullen zij 3 goede doelen steunen : Vzw Huize Levenslust Orsmaal, Stenen voor Robbe en Compostella2020. Locatie: Stadspark Sint-Truiden. Wedstrijd van 15 tot 16 uur. Meer informatie en inschrijven via www.speelhofrunners.weebly.com

Lees meer →

Lezing Prof I.Demeyer op 4/2 in Academiezaal

zondag 12 januari 2020

Professor I. Demeyer, Aalsterse spoedarts, trekt al een tijd aan de alarmbel als het over alcohol- en drugsgebruik gaat. Op uitnodiging van Kiwanis, Markant en Soroptimisten van Sint-Truiden komt hij op dinsdag 4 februari in de Academiezaal een lezing geven met als titel "Wat als de Hulk niet altijd groen is?',

Lees meer →

Zondag 26 januari 2020 - Mosselfeest post Sint-Truiden

vrijdag 10 januari 2020

De vriendenkring van brandweer Sint-Truiden organiseert op zondag 26 januari 2020 haar jaarlijks mosselfestijn in de kazerne van Sint-Truiden (Zepperenweg 26).

Lees meer →

Ook toneel in Bevingen, Zepperen en Aalst

vrijdag 10 januari 2020

De voorbije dagen kon u reeds lezen dat Theatergroep Pol Stas, het Nieuw Sint-Truidens toneel en Wiric kortelings op de planken staan maar de komende dagen en weken zorgen ook de Bevingse toneelgroep, de Zepperse toneelvrienden en de Aalsterse bontmakers voor een komische toneelvoorstelling. De Bevingse toneelgroep geeft vanavond de aftrap. Alle info vindt u onderaan.

Lees meer →

‘De Kotmadam’ bij ‘De buurtpolitie’ !

woensdag 8 januari 2020

Niet letterlijk natuurlijk want de kotmadam heeft voor zover we weten niets verkeerd gedaan. Enkele acteurs uit beide series slaan de handen in elkaar voor de sexy theatercomedy ‘Van de kant in de gracht’. Walter Van De Velde (Lili en Marleen, Hallo België, Samson) schreef deze toneelhit.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een vakantieweekend in Duitsland

woensdag 8 januari 2020

Zwemmen is niet alleen heel leuk, je kan er in Sint-Truiden nog prijzen mee winnen ook. Koop tussen maandag 6 en zondag 26 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter en maak kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht

woensdag 8 januari 2020

Zaterdag 18 januari om 20u11 in de sporthal Koninklijk Atheneum, Jodenstraat

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten legt de toekomst bloot

vrijdag 3 januari 2020

Na Kerstmis en Nieuwjaar is het hoogtijd voor een 'gewone' zondag. Zo'n rustige zondagnamiddag om even achterover te leunen, te ontspannen en tegelijk je te laten boeien door ongekende verhalen. Net daarom de maandelijkse praatshow Trudo's Zondag Gasten.

Lees meer →

Nieuwjaarsborrel op 5 januari

maandag 30 december 2019

Noteer nu alvast zondag 5 januari in uw agenda. Want dan vindt van 16.30 tot 18.30 uur op de Grote Markt de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de stad plaats.

Lees meer →

Ambiance-parade in Zoutleeuw

woensdag 25 december 2019

Na een succesvolle eerste editie wordt er -op algemene vraag- opnieuw een Ambiance- parade georganiseerd in Zoutleeuw, ditmaal met kleppers als FeSteyn, Xandee, Sam Gooris, De Romeo's en Christoff.

Lees meer →

P-Férence, de nieuwe Haspengouwse gin!

dinsdag 24 december 2019

Een origineel feestaperitief van eigen streek?

Lees meer →

Donderdag vanaf 17 uur: Après Ski

dinsdag 24 december 2019

Nu al een traditie, een certitude. De Aprés Ski op de Grote Markt is een evenement waar iedereen naar uitkijkt. Donderdag is het weer zover.

Lees meer →

Waar vind je nog een Kerstviering?

maandag 23 december 2019

Kerstmis in Sint-Truiden De tijd van een nachtmis in elke parochiekerk is voorbij, en de reden is eenvoudig: personeelsgebrek. Toch blijft christelijk Sint-Truiden Kerstmis vieren:

Lees meer →

Op zoek naar een origineel geschenk?

woensdag 18 december 2019

Ben je nog op zoek naar een origineel kerstgeschenk? Wel, op de Dienst Toerisme van onze stad is er keus te over....

Lees meer →

Kerstconcert in de begijnhofkerk

woensdag 18 december 2019

Zaterdag 21 december om 20u. Kerstconcert van de Bach Academie Alden Biesen onder leiding van Bachkenner Luc Ponet. Solisten zijn Noémie Schellens, sopraan; Rob Cuppens, contratenor; Mathis Van Cleynenbreughel, tenor en Jokke Martens, bas/bariton.

Lees meer →

Lichtjes in ‘t park

woensdag 18 december 2019

Zaterdag 21 december van 19u tot 22u in het stadspark. Kom genieten en laat je verwonderen tijdens het warmste event van het jaar.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek