Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Coverband Domino sluit zomers winkelweekend af

dinsdag 18 juni 2019

Dat komend weekend -22, 23 en 24 juni- een winkelweekend wordt in Sint-truiden is nagenoeg bekend. Maar ook de afsluiter wordt top. Die eer laat Shop&The City aan de succesvolle coverband Domino.

Lees meer →

Komend weekend drie dagen lang zomerbraderie

maandag 17 juni 2019

Komend weekend staan drie hoogdagen voor onze handelaars, hun cliënteel en bij uitbreiding voor heel Sint-Truiden op het programma. Want dan pakt Shop&The City uit met de jaarlijkse zomerbraderie, met voor ieder wat wils.

Lees meer →

PIT-festival 2019 met o.m. Ertebrekers

zondag 16 juni 2019

Op 20 en 21 juli vindt het PIT-festival alweer plaats in Sint-Truiden. Het festival is omwille van een beperkter budget betalend geworden, want de organisatoren wilden niet aan kwaliteit inboeten. Kaarten zijn nu al online te koop via www.pitfestival.be. Later meer.

Lees meer →

Bòddelkèèr Incorrect komt eraan

zaterdag 15 juni 2019

De Bòddelkèèr staat aan de vooravond van zijn ELFDE SEIZOEN dat zich afspeelt in een speciaal jaar. 2019 is een TRUDOJAAR en de Bòddelkèèr heeft zijn medewerking toegezegd. Eerst aan de beurt is Kortenbos, op woensdag 3 juli om 19 uur in de Kortenbosstraat.

Lees meer →

VIDEO - The Hair Factory inspireert met eigen klanten

vrijdag 14 juni 2019

Je hebt kappers en coiffeurs en wellicht denk je dat ze allemaal hetzelfde zijn. Maar dat zou een duidelijke vergissing zijn. Freddy Remels en zijn team zorgen voor een coiffure die je op het lijf geschreven is. Ieder jaar inspireren ze hun klanten met nieuwe kapsels, opmerkelijk is dat de modellen ook hun eigen klanten zijn. Truineer TV nam een kijkje achter de schermen.

Lees meer →

't Veilinghuis viert 80 jaar bestaan

donderdag 13 juni 2019

Al vier generaties lang is 't Veilinghuis een vaste waarde in Sint-Truiden. Zij pakken dit jaar feestelijk uit met hun 80-jarig bestaan. Breng zeker een bezoekje aan de feestzalen of de brasserie, want er is onder meer een brunch te winnen ter waarde van €5000. En dit is lang niet alles. Wat hun volledige programma is, doen ze weldra uit de doeken. Hou dus zeker hun website www.hetveilinghuis.be en de Facebook-pagina in de gaten.

Lees meer →

Paalkamperen in Haspengouw

woensdag 12 juni 2019

Vanaf nu biedt Haspengouw langs haar wandel- en fietsroutenetwerk een zevental zgn. 'paalkampeerplaatsen' aan. Een aanrader voor reizigers die eens iets anders willen en avontuurlijk zijn aangelegd.

Lees meer →

Zaterdag 15 juni Burchtloop Brustem

woensdag 12 juni 2019

In Brustem wordt aanstaande zaterdag vanaf 16.30 uur de eerste Burchtloop georganiseerd. Ook jij kan meedoen.

Lees meer →

‘Buitensporig’ zoekt extra deelnemers voor stoepverkoop

woensdag 12 juni 2019

Het buurtcomité buitensporig van de Spoorwegstraat organiseert op zaterdag 29 juni as. een stoepverkoop in die straat. Het comité is wel nog op zoek naar extra deelnemers uit de stationsbuurt.

Lees meer →

Kindermarkt Sun Editie komt eraan

woensdag 12 juni 2019

Iedere zondag vind je op Sunday Markt snuisterijen voor jong en oud. En in juli en augustus zijn er extra edities op woensdag die nog veel meer in het teken staan van de jongsten onder ons.

Lees meer →

16 juni nog geleide bezoeken op site groenmarkt

maandag 10 juni 2019

Vrijdag, zaterdag en zondag zijn het archeologiedagen. Dan kan je ook heel wat opsteken tijdens een rondleiding op de archeologische site van de Groenmarkt. Vrijdag en zaterdag zijn al volzet. Zondag zijn er nog plaatsen vrij.

Lees meer →

Midzomer met A3 Beton en DJ Clinton

maandag 10 juni 2019

Noteer nu alvast zaterdag 29 juni in uw agenda. Want dan zijn het midzomernachtfeesten in het stadspark. Speelgenot voor de kinderen en muziek en ambiance voor de volwassenen verzekerd.

Lees meer →

Zelf vliegen met een helikopter

zondag 9 juni 2019

Op zaterdag 22 juni 2019 opent Toran Heliservices de deuren van het opleidingscentrum te Sint-Truiden voor het grote publiek. Tijdens onze infodag worden tal van waardevolle ervaringen georganiseerd voor aspirant-piloten.

Lees meer →

Cosmocafé werkt samen met topsommelier Kris Lismont

woensdag 5 juni 2019

Het Cosmocafé start een nieuwe samenwerking. Meer bepaald eentje met Kris Lismont, een topsommelier van eigen bodem. Ontdek nu donderdag zelf het verhaal van Kris en Pascal, en dit natuurlijk samen met een lekker glas wijn. Afspraak tussen 18 en 21 uur.

Lees meer →

Zomerdriedaagse en -braderie in weekend van 23 juni

dinsdag 4 juni 2019

Van 22 tot 24 juni brengen de Truiense handelaars de Belgische Kust naar onze stad met o.m. de Haspengouw Markt, een autoshow, Joy Joy, braderie en avondmarkt. Noteer die data dus in uw agenda.

Lees meer →

Expo Charly Vanzwijgenhoven in Begijnhof

maandag 3 juni 2019

Komend weekend stelt Charly Vanzwijgenhoven pentekeningen en objecten tentoon in zijn atelier, Begijnhof 53.

Lees meer →

Zondag Hondendag op het Speelhof

woensdag 29 mei 2019

Op zondag 2 juni worden hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters voor het derde jaar op rij in de watten gelegd tijdens de Hondendag in Sint-Truiden. Van 10u tot 16u kunnen baasjes en hun honden terecht in het Speelhof voor een dag boordevol plezier. De toegang is bovendien helemaal gratis

Lees meer →

Honing als relatiegeschenk van de stad

vrijdag 24 mei 2019

Het is bijna zover. Binnenkort zal de stad bijenhoning kunnen aanbieden als relatiegeschenk. Daarvoor moeten de bijenkasten van het cultuurcentrum de bogaard zorgen.

Lees meer →

Hulp nodig bij belastingsaangifte?

woensdag 22 mei 2019

Heb je hulp nodig bij je belastingsaangifte. Medewerkers van de FOD Financiën helpen je in de GAZO Lounge.

Lees meer →

Opendeurdag volwassenateliers AH Beeld

woensdag 15 mei 2019

Op zondag 19 mei van 13.30 uur tot 18 uur vindt in de Academie Haspengouw aan de Gorsemweg de opendeur van de volwassenateliers - Beeld plaats.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek