Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Een nieuw festival voor klassieke muziek in de Academiezaal!

zaterdag 14 september 2019

Hij smeekte er al jaren om, maar nu is het zover en krijgt de Academiezaal in Sint-Truiden het gerenommeerde strijkkwartetfestival dat hij verdient.

Lees meer →

Oppenheimers pakken uit met 17de Oktoberfeest

vrijdag 13 september 2019

Op zondag 6 oktober richt de Oppenheimers Blaaskapel uit Velm voor de 17de maal haar Oktoberfeest in. Het belooft weer een dag vol plezier, ambiance en lekker eten en drinken te worden. Nu al zijn kaarten beschikbaar. Reserveren voor eten moet voor 2 oktober.

Lees meer →

Treed in de voetsporen van Trudo

donderdag 12 september 2019

Veel mensen weten dat Trudo de stichter is van de stad die later naar zijn naam werd vernoemd, ‘Sint-Truiden’.

Lees meer →

Maak kennis met fruitteelt van de toekomst

donderdag 12 september 2019

Op zondag 15 september van 10u tot 18u is het Dag van de Landbouw. Ook in Sint-Truiden stelt een modern landbouwbedrijf zijn deuren open. Trippel Tree toont bezoekers hoe zij door middel van innovatie de weg van de toekomst zijn ingeslagen in de moeilijke context van vandaag.

Lees meer →

‘Nen Hollander’ in Theater De Roxy

woensdag 11 september 2019

Na een lange, hete zomer kan u de volgende maanden weer terecht in het gezellige Theater De Roxy in St-Truiden voor een tiental heerlijke komedies. Als eerste is ‘Mijne schoonzoon is nen Hollander’ aan de beurt. Een echte topper van de Vlaamse comedyschrijver Ruud De Ridder.

Lees meer →

15 september: Dag van de Landbouw

woensdag 11 september 2019

Zondag 15 september is het Dag van de Landbouw en houden een aantal bedrijven in de regio een opendeur. In Sint-Truiden kan je terecht bij tuinbouwbedrijf Trippel Tree, één van de meest innovatieve fruitbedrijven in België. De drie bedrijfsleiders begeleiden samen het fruit van op het veld tot in de binnen- en buitenlandse handel, met Scandinavië als beste klant.

Lees meer →

Ticketverkoop Trudo en Amelia loopt als een trein

woensdag 11 september 2019

Nog 10 keer slapen en dan vinden de Trudofeesten plaats. De tickets voor Trudo en Amélia, het massaspektakel op de Grote Markt, vliegen dan ook de deur uit. De kaarten voor de tribuneplaatsen voor de voorstelling van zaterdag 21 september zijn ondertussen zelfs helemaal uitverkocht. Voor de voorstelling van zaterdag 21 september zijn er enkel nog gratis staanplaatsen. Voor zondag zijn er wel nog tickets.

Lees meer →

Plantjesweekend 'Kom op Tegen Kanker' komt eraan

maandag 9 september 2019

Komend weekend zal je her en der aangesproken worden om een bloemetje ten voordele van Kom Op Tegen Kanker te kopen. Het plantjesweekend is al aan zijn 25ste editie toe.

Lees meer →

Zondag 'Dag van de Landbouw'

maandag 9 september 2019

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Met veel #Boerentrots zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen en ook in onze regio hun bedrijf open voor het publiek. Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee en kan je het traject van voedsel letterlijk volgen.

Lees meer →

Foto Robyns organiseert fotodag met workshops

donderdag 5 september 2019

Op 29 september organiseert Foto Robyns een fotodag aan het Schulensmeer met workshops van onder meer Koen De Langhe en Richard Verroen. U moet zich wel eerst inschrijven;

Lees meer →

STVV oefent donderdag tegen Eupen

dinsdag 3 september 2019

STVV oefent donderdagmiddag om 14.30 uur tegen Eupen. Het is de kans bij uitstek om enkele nieuwelingen en spelers die nog niet veel kansen kregen te bekijken en te beoordelen.

Lees meer →

28/9 Family Event Fighters Against Cancer

dinsdag 3 september 2019

Op zaterdag 28 september organiseert 'Fighters Against Cancer' haar jaarlijks familie-event op het militair domein 't Park (EMI) in Landen.

Lees meer →

Laatste kaarten voor Beiaardcantus te koop

dinsdag 3 september 2019

Vrijdag 13 september organiseert Moeder Kanarie haar tweede Beiaardcantus, deze keer niet op de Groenmarkt wegens de werken, maar zowaar op de Grote Markt. Lo Vivat vanaf 18 uur. Ambiance verzekerd, aangevuld met een afterparty in samenwerking met Cosmocafé.

Lees meer →

Donderdag 'Herdenking 75 jaar bevrijding zoals toen'

dinsdag 3 september 2019

Het is deze maand 75 jaar geleden dat Amerikaans troepen Sint-Truiden verlosten uit de bange oorlogsjaren. Dit belangrijke jubileum wordt feestelijk herdacht met de doortocht van een indrukwekkende re-enactmentshow op de Grote Markt en tal van andere activiteiten.

Lees meer →

Trudojaar: Expo Begijnhofkerk door andere ogen

dinsdag 3 september 2019

Naar aanleiding van de Trudofeesten organiseert het Begijnhofbuurtcomité van 8 september tot 13 oktober een speciale tentoonstelling: een ongewone kijk op de Begijnhofkerk met nog niet gehoorde verhalen. Een beeldenfluisteraar brengt muurschilderingen tot leven. Iedereen, ook blinde en slechtziende bezoekers, kunnen daardoor meegenieten van middeleeuwse taferelen.

Lees meer →

Volgende week vieren we 75 jaar bevrijding

woensdag 28 augustus 2019

Het evenement dreigt te verzuipen in de Trudo-gekte, maar nog voor we aan de viering van deze heilige beginnen, vieren we nog de 75ste verjaardag van de bevrijding van Sint-Truiden.

Lees meer →

Eerste maal een geluidsarm kermisvuurwerk

dinsdag 27 augustus 2019

Dit jaar geen gewoon kermisvuurwerk, in Sint-Truiden. Maar in een stad met liefde voor dier en mens wel een geluidsarm en toch adembenemend vuurwerk-, laser- én muziekspektakel. Afspraak NU vrijdag 30 augustus om 21u30 aan Parking Cicindria!

Lees meer →

VIDEO - Interview met acteurs Trudofeesten

vrijdag 23 augustus 2019

Truineer TV sprak met de Burgemeester en de hoofdrolspelers over het scenario van het massaspektakel tijdens de Trudofeesten.

Lees meer →

Velm spiegelt belooft feest tot het einde van de maand

donderdag 15 augustus 2019

Vanaf 23 augustus is het weer zover, dan kunt u terecht op het gemeenteplein in Velm om tot het einde van de maand te feesten! Met ondermeer Domino, DJ Nico Vaes, Jettie Pallettie en De Romeo's.

Lees meer →

Jeugdabonnementen STVV te koop

donderdag 15 augustus 2019

De jeugdmatchen van STVV volgen is een mooie ervaring. Je kan je momenteel een abonnement aanschaffen voor amper 50 euro. Daardoor krijg je toegang tot alle elite- en play-offmatchen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek