Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

DaVo stelt saloncondities voor met hapje en drankje

donderdag 24 januari 2019

Autoliefhebbers kunnen zich weer volop uitleven op het autosalon in Brussel. 'Motor Show Brussels 2019' loopt nog tot en met deze zondag. Het is intussen de 97ste editie. BMW DaVo stelt ook hun saloncondities voor en ontvangt u daarom graag de komende twee weekends met een hapje en een drankje in hun toonzaal te Sint-Truiden.

Lees meer →

Keramiek van eigen bodem

woensdag 23 januari 2019

Pascal Naessens, Sergio Herman, Serax, Piet Boon … Grote commerciële namen die bekend zijn om onze gerechten op een verrassende wijze te presenteren. Ook in Sint-Truiden bouwt Evi Radoes aan haar keramiekdroom, die staat voor tijdloos design en duurzaamheid. Vergezeld van cappuccino en lekker gebak van Twenty-Two Coffee ging Truinesse bij Evi op visite.

Lees meer →

Opendeurdagen autosalon bij Mercedes Claes & Zn

zaterdag 19 januari 2019

Naar aanleiding van het autosalon opent Mercedes Claes & Zonen de deuren gedurende drie volledige weekends. Je kan er doorlopend terecht van 14 januari tot en met 8 februari van 9 tot 18 uur. Op zondagen van 10u tot 17 uur.

Lees meer →

Politiehuis is een bezoek meer dan waard

vrijdag 18 januari 2019

De politie krijgt regelmatig groepen op bezoek. Kwestie van kennis te maken met de dienst en evetueel iets op te steken rond veiligheid.

Lees meer →

Kunstenaar Rudi Eurlings stelt 'Victims of Time' voor

vrijdag 18 januari 2019

Rudi Eurlings is in zijn hele kunstenaarscarrière door vergankelijkheid en dood gebiologeerd, waarbij de dood voor hem geen situatie is maar een metamorfose, een proces van vergaan, van oplossen naar een onbekende materie. Zijn werken kunnen gezien worden als een metafoor voor de vergankelijkheid, slachtoffers van de maatschappij, de kwetsbaarheid, de onzin van sommige dingen. Hij gebruikt verschillende media zoals dode dieren, digitale prints en video. Hij creëert hierbij objecten en installaties die een onvatbare sfeer uitademen en een confrontatie aangaan met ons eigen Corpus Dissolvens.

Lees meer →

Laatste lading STVV-horloges bij Juwelier Yans

donderdag 17 januari 2019

Juwelier Yans in de Stapelstraat heeft samen met STVV het 'STVV-horloge' gemaakt. Vorige maand zijn er al 65 de deur uit gegaan, het is dus aan de snelle kopers om nog een limited edition te bemachtigen. Het STVV-horloge komt in een mooie cadeauverpakking met een extra lederen polsbandje. De prijs bedraagt €99.

Lees meer →

Drie keer Valentijn vieren in 't Veilinghuis

woensdag 16 januari 2019

Speciaal voor alle verliefde koppeltjes heeft 't Veilinghuis maar liefst 3 Valentijn-formules ter beschikking gesteld. Aangezien Valentijn op 14 februari is, kost elke formule ook €14. Wij lijsten ze hieronder even voor je op.

Lees meer →

Internationale vinyl- en cd-beurs

maandag 7 januari 2019

Op zondag 17 februari vindt in 'Het Veilinghuis' de internationale vinyl- en cd-beurs plaats. Het evenement is intussen een vaste waarde geworden.

Lees meer →

Plastron zoekt baasje

zaterdag 5 januari 2019

Plastron is deze week 'de poes' in de kijker bij ons dierenasiel. Plastron is namelijk op zoek naar een nieuw, lief en zorgzaam baasje.

Lees meer →

Pas op voor inbrekers

zaterdag 29 december 2018

Voor inbrekers is het dé tijd van het jaar. Afgelopen dagen werd onze politiezone weer geteisterd door een aantal inbraken. De politie vraagt alert te blijven.

Lees meer →

STVV in top zes winterstop in. Wat nu?

donderdag 27 december 2018

STVV gaat de winterstop in met een top zes plaats. Een huzarenstukje, zeker als je het mindere transferwerk en de beperkte publieke belangstelling in het achterhoofd houdt. Houdbaar? Jawel, maar dan moeten eerst De Japanners en vervolgens ook de supporters een signaal geven.

Lees meer →

SNS: Sporten aan een spo(r)tprijs!

maandag 24 december 2018

‘Sport Na School’, beter bekend als ‘SNS’, is een sportproject voor alle leerlingen uit het secundair onderwijs.

Lees meer →

Op zoek naar hulp bij verzorgende en huishoudelijke taken?

maandag 24 december 2018

Gezinszorg ondersteunt je bij de verzorgende en huishoudelijke taken die je niet meer alleen kunt uitvoeren. De dienst kan een aanvulling zijn op de zorg van familie, vrienden, buren of andere professionele thuisverzorgers.

Lees meer →

Laatste middernachtmis bij Minderbroeders

woensdag 19 december 2018

Kerstavond, 24 december, om 23.30 uur, kan je de laatste Middernachtmis in de Minderbroederskerk bijwonen. Want die gaat dicht. Een unieke gelegenheid om samen Kerstmis te vieren en ook een beetje afscheid te nemen.

Lees meer →

VIDEO - Prachtige kerstdecoratie bij Bloemenhal

dinsdag 18 december 2018

Als je hobby je leven is. Zaakvoerder Thomas van Bloemenhal gaat al van in de zomer naar zijn kerstbomen kijken.

Lees meer →

Domino, donderdag op het 'Warmste Plein'

maandag 17 december 2018

Hou je van warme ambiance, muziek en dans? Wel dan moet je donderdag op het Warmste Plein zijn. Domino, alom gekend, garandeert daar top muziek en dito sfeer.

Lees meer →

VIDEO - Juwelier Yans inspireert tijdens eindejaar

vrijdag 14 december 2018

Nog geen cadeautjes? Christian van Juwelier Yans inspireert met een groot aanbod, van 'illusion setting' juwelen tot een sportief uurwerk van STVV. Bekijk zeker zijn kerstboodschap op het einde.

Lees meer →

Dit weekend kerstmarkt

woensdag 12 december 2018

Dit weekend organiseert Shop & The City samen met de Marktmakers en de vereniging van de horeca op de Grote Markt de tweede editie van de vernieuwde kerstmarkt in Sint-Truiden. Vrijdag om 16u wordt het startschot gegeven van het drie dagen durende evenement én van een gezellig shopweekend in Sint-Truiden.

Lees meer →

Lederwaren Poncelet ook na 100 jaar trendsetter

woensdag 12 december 2018

Lederwaren Poncelet is al zo’n honderd jaar actief in Sint-Truiden en van die ervaring plukt elke klant vandaag de vruchten. Wat honderd jaar geleden begon met onder meer speelgoed is vandaag al bijna een halve eeuw de specialist in onder meer handtassen, geldbeugels en koffers.

Lees meer →

Carrosserie Liebens zoekt carrossier

dinsdag 11 december 2018

Carrosserie Liebens zoekt versterking. De zaak is al 80 jaar een gevestigde waarde in Sint-Truiden en blijft groeien. Kwaliteit, service en vakmanschap staan bij hen op de eerste plaats. "Onze mensen zijn goud waard. Zonder hen zouden we vandaag niet staan waar we nu staan. Ze weten dat ook, ze voelen dat en ze ervaren het ook. Samen zijn we één familie, vormen we één team," aldus zaakvoerder Bert Liebens.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek