Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Nieuwe dierenkalender is er

woensdag 23 oktober 2019

Het dierenasiel laat weten dat de dierenkalender 2020 vanaf heden verkrijgbaar is. Die kost 5 euro.

Lees meer →

Het Gregoriuskoor concerteert voor 125ste verjaardag

maandag 21 oktober 2019

In de oude archieven van de O.L.V.-kerk vindt men in 1894 een eerste initiatief van een zangvereniging en onder leiding van kapelaan Dirven wordt, ter gelegenheid van het feest van St-Trudo, het lof met vierstemmige motetten opgeluisterd. In 1896 treedt het koor onder de naam ‘St-GREGORIUSVERENIGING op in de Begijnhofkerk. Op 1 mei 1898 komt de naam ‘GREGORIUSKRING’ in gebruik.

Lees meer →

Toneelgroep HALFJASSEN is in de ban van de liefde.

maandag 21 oktober 2019

Olé … Olé Mi Amor. Dat is de titel van het toneelstuk dat de Halfjassen brengen. Een toneelwerk van auteur Willy Gilis in een regie van Patrik De Wolf en Rik Walschot.

Lees meer →

Infobeurs zwangerschap in Trudoziekenhuis

zaterdag 19 oktober 2019

Baby in huis of op komst? Kom dan zeker naar de infobeurs VAN BOLLE BUIK TOT BABY! Volledig gratis, met workshops zoals EHBO voor baby's en kleine kinderen, draagadvies, ...

Lees meer →

Lichtprocessie doorheen de stad

woensdag 16 oktober 2019

Sint-Truiden heeft in 2019 zijn patroon en stichter passend gevierd! Het hoogtepunt van dit jaar waren de feesten in het weekend van 21 en 22 september. Maar het is nog niet gedaan: voordat Trudo weer even mag gaan rusten, willen we aan zijn feestjaar nog een mooi einde breien.

Lees meer →

22ste Boekenbeurs Kiwanis

dinsdag 15 oktober 2019

Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw organiseert vanaf 31 oktober drie dagen lang haar 22ste tweedehandsboekenbeurs in de polyvalente sportzaal van KCST in de Plankstraat van Sint-Truiden.

Lees meer →

Zondag allemaal naar opgeknapte kapel Duras

vrijdag 11 oktober 2019

De kapel op het pleintje in Duras is helemaal opgeknapt. Daarom organiseren de kerkfabriek van Wilderen en het buurtcomité Trasteneer zondag aanstaande om 11 uur een open-kapel-dag. Iedereen is uitgenodigd voor een knabbel en babbel.

Lees meer →

Sint-Vincentius neemt DE MINDERE (even) over

woensdag 9 oktober 2019

Sint-Vincentius Sint-Truiden bestaat volgend jaar 165 jaar. In de aanloop naar dit feestjaar nodigt deze vereniging, die zich het lot van de armen aantrekt, je op 12 en 13 oktober uit in Franciscus museum DE MINDERE. Je kan er verantwoordelijken van Sint- Vincentius en mensen die steun van hen krijgen ontmoeten.

Lees meer →

Zondag: Opendeur dierenasiel

zaterdag 5 oktober 2019

Zondag, 6 oktober, houden drie Limburgse dierenasielen hun opendeur. Zo ook in Sint-Truiden. Daar kan je van 13 tot 18 uur terecht.

Lees meer →

Maandag: STVV-Genk voor beloften

dinsdag 1 oktober 2019

De beloften van STVV ontvangen maandag Racing Genk. Aftrap op Stayen, 19.30 uur.

Lees meer →

500 bakken bier te winnen op Haspengouwmarkt

dinsdag 1 oktober 2019

Naar aanleiding van het Weekend van de Klant én een speciale thema-editie van de Haspengouw Markt, worden de marktbezoekers dit weekend verwend met een speciale actie. Zo zullen er zaterdag maar liefst 500 bakken bier verloot worden dankzij de Beroepsvereniging van Marktkramers Sint-Truiden en Shop & The City .

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten op zondag 6 oktober

maandag 30 september 2019

Trudo’s Zondag Gasten op zondag 6 oktober: een veelzijdige talkshow rond muziek en woordkunst! Deze keer ontmoet gastheer Guido Wevers niemand minder dan Bob Permentier, Gilles Ledure en Hind Eljadid.

Lees meer →

Komend weekend Levensloop in Park en Technicum

zondag 29 september 2019

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober is het Levensloop in het stadspark. Dan loopt of wandelt heel Sint-Truiden om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker. Jij neemt toch ook deel? Elke stap is van levensbelang

Lees meer →

Fototentoonstelling verdwenen cafés Sint-Truiden

zaterdag 28 september 2019

Op zaterdag en zondag 19/20 oktober 2019 van 14 tot 18 uur kunt u de fototentoonstelling 'Verdwenen cafés' van de Heemkundige Kring Groot-Sint-Truiden gratis bezoeken in de Sportzaal van het Oud-Atheneum in de Zoutstraat 46, Sint-Truiden.

Lees meer →

Zondag opendeur bij brandweer

maandag 23 september 2019

Aanstaande zondag, 29 september, van 13 tot 18 uur, is het opendeur bij de brandweer. Dit is een organisatie van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg

Lees meer →

Infoavond over pleegzorg

zondag 22 september 2019

Op de infoavond krijg je uitleg over pleegzorg van een pleegzorgwerker en vertelt een ervaren pleegouder zijn of haar verhaal. Na het volgen van de informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Lees meer →

Zatedag 28 september Haspengouw MTB Challenge

vrijdag 20 september 2019

Zaterdag 28 september organiseren de gemeenten Heers en Gingelom de Haspengouw Mountainbike Challenge, samen met het Heers Mountainbike Team en MTB-Gingelom.

Lees meer →

#GEDURFD, een ontmoeting die je leven verandert

donderdag 19 september 2019

Een expo van Franciscusmuseum DE MINDERE over een gewaagde ontmoeting van precies 800 jaar geleden tussen een christen (Fransciscus van Assisi) en een moslim (Sultan Al-Kamil). Je moet het gezien hebben. Trouwens, durf jij het ook aan om een vreemde bezoeker face-t-face te ontmoeten. De Mindere daagt je uit. Deze expo loopt tot en met 15.12.2019 en is gratis

Lees meer →

Gezocht: pleeggezinnen voor honden

donderdag 19 september 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden is dringend op zoek naar pleeggezinnen voor honden. Zo'n pleeggezin is vaak een onmisbare tussenstop in de zoektocht naar een nieuw baasje

Lees meer →

Mekaar in de ogen kijken op het Speelhof

woensdag 18 september 2019

Waar is de verbinding tussen mensen naartoe? Kijk elkaar 1 minuut in de ogen om dat te ontdekken.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek