Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

OKIN zoekt gastgezinnen voor Tsjernobyl kinderen

dinsdag 17 december 2019

OKIN werd opgericht in 1992 in de nasleep van de kernramp van Tsjernobyl. Sindsdien komen er jaarlijks ongeveer 70 kinderen op gezondheidsverlof bij Vlaamse gastgezinnen en voornamelijk in Limburg.

Lees meer →

“Bea en Lea” in Zepperen

dinsdag 17 december 2019

In januari brengen de Zepperse Toneelvrienden vijf voorstellingen van 'Bea en Lea' van Werner van Branteghem in een regie van Chris Mathijs.

Lees meer →

Bar Noël op zondagse kerstshopping 15 december

zondag 8 december 2019

3 clubs, 1 vision. Dat is het uitgangspunt van lokale verenigingen Club 41, Ladies Circle en Ronde Tafel Sint-Truiden. De 3 clubs bundelen op zondag 15 december de krachten om een vernieuwend en charismatisch concept neer te zetten. Het event is gedoopt “Bar Noël” en zal voor iedereen gratis toegankelijk zijn vanaf 14u00.

Lees meer →

Salsa Fiesta present Jingle Bells and Bubbels

zondag 8 december 2019

Na talrijke succesvolle edities van Salsa fiesta in Winterland Hasselt & zomerbar Baouzza ….Komt Salsa fiesta voor de eerste keer naar de Eisbear bar in Sint-Truiden voor een pre-Xmass party

Lees meer →

Vandaag klimaatcafé Nieuw Sint-Truiden

woensdag 4 december 2019

Onze stad maakt werk van een klimaatplan. Bewoners hebben hun inbreng. Vandaar vandaag weer een klimaatcafé. Op Nieuw Sint-Truiden, Burn-Out, van 19 tot 21 uur.

Lees meer →

De Roxy zit met "Vallende sterren" opgescheept.

dinsdag 3 december 2019

Op zaterdag 7 december beginnen de ‘Vallende sterren’ aan hun speelreeks in het gezelligste amusementstheater van Limburg: Theater De Roxy in St-Truiden. ‘Vallende sterren’ is de nieuwe kerstkomedie van auteur Yves Caspar, die zelf de regie voert en ook een kleine rol voor zijn rekening neemt.

Lees meer →

Big Si keert zaterdag terug naar Stayen

maandag 2 december 2019

Zondag aanstaande trekt Simon Mignolet na tien jaar nog 's zijn voetbalschoenen aan op Stayen. Deze keer staat hij aan de overkant in doel. Bij Club. Nu al staat vast dat ook de STVV-supporters hem met een warm applaus een hart onder de riem zullen steken. Want Simon vergeten... Dat doen ze nooit.

Lees meer →

Kersttruck komt naar onze stad

maandag 2 december 2019

Op woensdag 18 december is het zover. Dan komt de Coca Cola kersttruck weer naar het centrum van onze stad. Noteer die datum alvast al in uw agenda.

Lees meer →

Expo en getuigenissen over Wilderen-Duras

zaterdag 30 november 2019

Het stadsarchief van Sint-Truiden is het collectieve geheugen van tientallen generaties Truienaren. Een boeiende selectie ervan staat tentoon op de expo ‘Hallo Micro…!’. Die vindt plaats in de parochiezaal van Wilderen van vrijdag 30 november tot donderdag 5 december.

Lees meer →

Kerstshopping ALL4Dogs op 8 december

donderdag 28 november 2019

Op 8 december organiseert All4Dogs een 'kerstshopping' in garage Merinsky, Lichtenberglaan 2002 (rondpunt vliegtuig). Het gamma is serieus uitgebreid.

Lees meer →

Vrijdag 29 november is het Black Friday

donderdag 21 november 2019

Vrijdag 29/11 is het Black Friday, en voor jou misschien het moment om je slag te slaan bij een deelnemende handelaar. Vandaar deze memo.

Lees meer →

Sén Truin Begot Ich aan van Oech

donderdag 21 november 2019

Zondagavond sluit K.H. De Gilde het Trudojaar echt helemaal af met het slotconcert voor de Trudofeesten 'Sén Truin Begot Ich aan van Oech! Iedereen welkom om 20u in de Sint-Augustinuskerk van Nieuw Sint-Truiden!

Lees meer →

ACTIE - Ladies Night bij Cinema Cameo

dinsdag 19 november 2019

Cinema Cameo stunt weer met een Belgische première! Op donderdag 28 november om 20.15 uur wordt de film 'Can You Keep A Secret' vertoond tijdens de Ladies Night. Deze film is gebaseerd op een bestseller van auteur Sophie Kinsella. Wij mogen maar liefst 4 duotickets verloten voor deze geweldige film. Ga naar de Facebook-pagina van Truineer.be en tag een vriendin onder de afbeelding van de actie.

Lees meer →

Die Freddies & Sam Gooris op elfde Après Ski in Sint-Truiden

vrijdag 15 november 2019

Zoals de traditie het voorschrijft, wordt de Grote Markt in Sint-Truiden op tweede kerstdag omgetoverd tot één grote après ski party. Tijdens de 11e editie van het evenement wordt er voor het eerst gewerkt met herbruikbare bekers. Organisator Shop & The City pakt bovendien uit met niet één, maar twee headliners: Die Freddies en Sam Gooris.

Lees meer →

Laatste kans: zes nieuwe namen 'By lights & Music'

vrijdag 15 november 2019

Zaterdag 16 november geven zes artiesten het beste van zichzelf op evenveel unieke locaties in het hart van de hoofdstad van Haspengouw voor de tweede ‘Sint-Truiden by lights & music’

Lees meer →

Wendy Van Wanten zondag in De Roxy

woensdag 6 november 2019

Buiten is het al enkele dagen koud maar op zondag 10 november stijgt de temperatuur in De Roxy gevoelig. Wendy Van Wanten komt langs en brengt er haar grootste hits tijdens een gezellige matinee om 15u !

Lees meer →

Ovdc maakt zich op voor 50ste carnaval

zaterdag 2 november 2019

Stadscarnavalsvereniging Orde van de Commeduur wil u, uw familie en vrienden van harte uitnodigen op de "Elfde van den Elfde" - de officiële opening van het 50ste carnavalsseizoen van Sintruin met de grote vraag: wie worden de nieuwe Stadsprinsen van Groot Sint-Truiden?

Lees meer →

Sint-Truiden by lights: dinner & walk

dinsdag 29 oktober 2019

Sint-Truiden by lights, de sfeervolle avondwandeling in de hoofdstad van Haspengouw, is terug. Na zonsondergang lichten de mooiste historische gebouwen en monumenten op. Laat je onderdompelen in een subtiel lichtspel en ervaar een onvergetelijke avond!

Lees meer →

Eerste kienavond van 'Vrouw & Maatschappij'

dinsdag 29 oktober 2019

Vrouw en Maatschappij (CD&V) organiseert op 16 november as. een eerste kienavond ten voordele van het dierenasiel van Sint-Truiden. Inschrijven kan tot 8 november via cdvsinttruiden@gmail.com.

Lees meer →

200 jaar onderwijs Brustem

woensdag 23 oktober 2019

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat in Brustem voor het eerst onderwijs werd gegeven die naam waardig. Dit wordt uiteraard gevierd.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek