Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Politie zoekt inspecteurs

zaterdag 20 juli 2019

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken organiseert dinsdag 23 juli om 19.30 uur een informatieavond over haar vacatures inspecteur van politie.

Lees meer →

Iedere zondag uniek bezoek kasteel Nieuwenhoven

donderdag 18 juli 2019

Iedere zondag om 11.00 uur kan je gratis deelnemen aan een historische rondleiding op een bijzondere locatie: die van het kasteel van Nieuwenhoven.

Lees meer →

Peppermill 1 jaar open in Nieuwerkerken

donderdag 18 juli 2019

Het Amerikaans getinte Peppermill van zaakvoerders Gerry en Yves heeft wat te vieren: 1 jaar open in Nieuwerkerken. "We zijn echt heel trots en fier. Voorheen kennen de mensen ons van in Zoutleeuw waar we al zaten sinds 2011, 1 jaar geleden zijn we naar Nieuwerkerken verhuisd. Er is hier een ruime gratis parking, veel meer faciliteiten en mogelijkheden", aldus de zaakvoerders. Naast het restaurant is er ook een gameroom voor de kids, terras, bar en feestzaal.

Lees meer →

Vacatures bij brandweer en stad

dinsdag 16 juli 2019

Er zijn een aantal vacatures vrij bij de stad Sint-Truiden en de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Meer bijzonderheden vindt u hieronder?

Lees meer →

Open wijnweekend bij Gloire de Duras

dinsdag 16 juli 2019

Gloire de Duras organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 juli haar tweede wijnweekend. Afspraak in hun nieuwe wijnloods in Wilderen van waaruit er ook rondleidingen gebeuren, onder meer aan het toch wel bijzondere clos in het Kasteel van Duras.

Lees meer →

33ste Suikerrock in Tienen, dicht bij de deur!

zondag 14 juli 2019

Dimitri Vegas & Like Mike brengen de madness naar Suikerrock! Samen met o.a. Arsenal, Bazart, Goose en Marco Borsato zijn ze de headliners op het Tiense stadsfestival Suikerrock dat dit jaar plaatsvindt op 26, 27 en 28 juli in het Tiense stadscentrum. De organisatoren van het festival, dat jaarlijks meer dan 100.000 mensen naar Suikerrock in Tienen lokt, pakken uit met een indrukwekkende affiche. Meer en meer Truienaren vinden de weg naar de suikerstad voor dit stadsfestival.

Lees meer →

Kunstveiling in de Zoutkist

woensdag 10 juli 2019

De leden van de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden brengen eigen werk onder de veilinghamer. Een buitenkans dus om Truiense kunst op de kop te tikken.

Lees meer →

Hoog tijd om te starten met je fruittob

maandag 8 juli 2019

Ben je nog niet gestart met het maken van je fruittob? Dan is het hoog tijd, want de eerste variëteiten fruit, het zomerfruit dus, begint al aardig te minderen.

Lees meer →

Commanderie organiseert vierde fotowedstrijd.

zondag 7 juli 2019

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie pakken uit met de vierde editie van hun fotowedstrijd “Fruitige Beelden”.

Lees meer →

12, 13 en 14 juli: Zepperse bierfeesten

donderdag 4 juli 2019

De Zepperse Bierfeesten worden een nieuw begrip in het amusementsleven in Sint-Truiden. Tijdens het weekend na de Vlaamse Feestdag, is het weer zover. De wei aan de Stokstraat, te midden van de fruitplantages, zal dan klaar zijn om de bierliefhebbers te ontvangen.

Lees meer →

Zaterdag retromatch Beringen FC - STVV

zondag 30 juni 2019

Op zaterdag 6 juli 2019 kan je de oude glorieën van STVV nog eens bewonderen in het Mijnstadion van Beringen FC. Tickets kan je bekomen in de fanshop van STVV. Aftrap om 15 uur.

Lees meer →

Hier het programma van De Bòddelkèèr (Incorrect)

vrijdag 28 juni 2019

't Is van da. Oos Bòddelkèèr gie wir op toernei.... Jij wil er toch ook bij zijn. Wel, om de editie 2019 niet te missen, geven we hierbij een overzicht van het volledige programma.

Lees meer →

Morgen grote stoepverkoop in Spoorwegstraat

vrijdag 28 juni 2019

Morgen, zaterdag, viert het Buurtcomité Buitensporig feest in de Spoorwegstraat met onder meer een stoepverkoop (10 en 15 uur). Er zullen meer dan 50 standen zijn.

Lees meer →

Sunday Markt en Kids & Antiek

woensdag 26 juni 2019

De Sunday Markt op de Veemarkt is een gevestigde waarden. Bijkomend is er tijdens de zomermaanden ook markt op woensdagmiddag, met speciale faciliteiten voor de kinderen.

Lees meer →

Zaterdag Midzomernachtfeest in stadspark

woensdag 26 juni 2019

Zaterdag zijn het Midzomernachtfeesten in het stadspark. Treden op: A3 Beton en DJ Clinton. Muziek en ambiance verzekerd.

Lees meer →

14 meter hoog genieten van Kerkom

woensdag 26 juni 2019

In he kader van het project 'Dorpen in 't Kwadraat' bouwden de inwoners van Kerkom een 14 meter hoge panoramische uitkijktoren. Die wordt zondag 30 juni as. door hen feestelijk geopend. Tot 8 september blijft hij staan en kan je hem beklimmen.

Lees meer →

Schrijf nu online in voor Monumentenrun

woensdag 26 juni 2019

De online inschrijvingen voor Monumentenrun 2019 gaan nu van start (zie hieronder). Terloops krijgt u ook wat tips voor een gezonde voorbereiding.

Lees meer →

Femma Velm organiseert bezoek aan kerkhof Hasselt

vrijdag 21 juni 2019

Zaterdag 29 juni organiseert Femma Velm een bezoek aan het 19de eeuwse oude kerkhof van Hasselt. Een verborgen parel.

Lees meer →

Vlaanderen Feest met Buurman en A3 Beton

woensdag 19 juni 2019

Op 11 juli is het Vlaamse Feestdag. Deze keer verhuist het evenement 'Vlaanderen Feest' naar Gelinden. Ambiance verzekerd.

Lees meer →

Midweekfeesten krijgen tweede leven op Groenmarkt

woensdag 19 juni 2019

Wie deze zomer zin heeft in een doordeweeks feestje kan voortaan terecht op de Groenmarkt. Onder de noemer 'MIDWEEK Boutique' maken de legendarische woensdagavond-midweekfeesten zich klaar voor een nieuwe editie - en voor de toekomst. In 2020 is immers de nieuwe Groenmarkt klaar voor het 25-jarige jubileum. Volgende week woensdag 26 juni wordt de aftrap gegeven met het thema Disco: Studio 66.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek