Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Intiem concert op kerkhof Wilderen

dinsdag 30 oktober 2018

Klassiek Quartet doorbreekt op donderdag 1 november van 17 tot 18 uur de stilte op het kerkhof van Wilderen met een intiem concert. Het stadsbestuur deelt tegelijkertijd kaarsjes uit.

Lees meer →

Het M-Theater speelt 'Een vreemd koppel'

vrijdag 26 oktober 2018

In november staat M-Theater weer op de planken in De Roxy. De groep van Melveren brengt het stuk 'Een vreemd koppel', een komedie van Neil Simon in een regie van Stefanie Menten.

Lees meer →

Boerebloos met Grune en Ziever 28

woensdag 24 oktober 2018

Van donderdag 8 november tot maandag 12 november pakt de Boerebloos uit met zijn 28ste Revue Grune en Ziever. Het is nu het moment om je kaartjes te reserveren, al dan niet met een menuke.

Lees meer →

Trudojaar opent in november met lichtprocessie

donderdag 18 oktober 2018

Op vrijdag 23 november 2018 gaat in Sint-Truiden het Trudojaar van start met een lichtprocessie. Het reliekschrijn van de H.Trudo wordt dan meegedragen. Iedereen is welkom. Je kan ook zelf een lichtje reserveren. Dat moet dan wel voor 7 november gebeuren.

Lees meer →

GeBa pakt tijdens opendeur uit met eigen rum

vrijdag 5 oktober 2018

Zondag 7 oktober (10 tot 17u.) is het opendeur bij GeBa. Het bedrijf stelt zichzelf voor maar zorgt tegelijkertijd voor veel beleving voor jong en oud, inclusief een rumbar waar de GeBa-rum zal worden voorgesteld

Lees meer →

Sint-Truiden by Lights van start

donderdag 4 oktober 2018

Van 5 oktober tot en met 27 januari kan je elke vrijdag, zaterdag en zondag na zonsondergang opnieuw genieten van Sint-Truiden by Lights, de sfeervolle avondwandeling in de Hoofdstad van Haspengouw.

Lees meer →

Opendeur Dierenasiel tijdens Werelddierendag

donderdag 4 oktober 2018

Zondag 7 oktober is het Werelddierendag en dan zet het dierenasiel van Sint-Truiden van 13 tot 18 uur de deuren open. Dit jaar gaat extra aandacht naar pleeggezinnen voor dieren die extra zorg nodig hebben.

Lees meer →

Weekend van de Klant

woensdag 3 oktober 2018

Op 6 en 7 oktober staat de klant centraal tijdens het Weekend van de Klant! De winkeliers zullen hun klanten die dagen weer letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten.

Lees meer →

Dit weekend Levensloop

maandag 1 oktober 2018

Dit weekend is het weer Levensloop. Afspraak in het Technicum.

Lees meer →

Verkiezingsbattle tussen politici en jongeren

donderdag 27 september 2018

Zaterdagavond, 29 september, van 18 tot 22 uur, debatteren politici en jongeren in de Academiezaal van Sint-Truiden. Onderwerp zijn natuurlijk de nakende verkiezingen.

Lees meer →

VIDEO - Open Bedrijvendag bij GeBa

woensdag 26 september 2018

Zondag 7 oktober is het Open Bedrijvendag. GeBa Interieur pakt groot uit met o.a. kookdemonstraties, kinderanimatie en een meet & greet met de spelers van STVV. Je kan ook van hun eigen gebottelde Jamaicaanse GeBa-rum proeven in de rum-stand. Er zal een mogelijkheid zijn om het volledige werkingsproces van de deurenlakkerij te volgen.

Lees meer →

FrUiT- en Cultuurmarkt

woensdag 26 september 2018

Wil je als allereerste de vers geoogste streekproducten degusteren? Ben je benieuwd wat Sint-Truiden op cultureel vlak zoal te bieden heeft? Kom het proeven, ontdekken en bewonderen op de FrUiT- en Cultuurmarkt.

Lees meer →

Lijst Lenaerts 'teistert' De Roxy

maandag 24 september 2018

Nu vrijdag 28 september gaat in De Roxy de voorstelling “Lijst Lenaerts” in première. Een komedie over de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Truiden.

Lees meer →

Feestelijke opening dorpsplein Brustem

woensdag 19 september 2018

Nu zaterdag, 22 september, is het feest in Brustem. Want na de officieuze opening tijdens Brustem Bruist volgt nu de officiële opening van het vernieuwde dorpsplein.

Lees meer →

Boomgaardenstraat wil verkeer aan banden

woensdag 19 september 2018

De bewoners van de Boomgaardenstraat zijn de verkeersoverlast beu en vragen aan de bevoegde instanties in een brief dringende maatregelen.

Lees meer →

Jelle Vandersteen top op EK (U19) Lifesaving

woensdag 19 september 2018

Redder Jelle Vandersteen, amper 16, zette als lid van de Sint-Truidense Reddingsclub (STRC) buitengewone prestaties neer op het EK Lifesaving (U19).

Lees meer →

Coalitie met drie partijen gekend

zaterdag 15 september 2018

Op 14 oktober zijn het opnieuw gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe coalitie is nu gekend en heeft een eerste mededeling: "Eerst en vooral willen we duidelijk stellen dat de kiezer de kaarten schudt. Voorakkoorden zijn van alle tijden, maar krijgen vaak door de uitslag van de verkiezingen nog een totaal andere invulling of wending. Ook dat is eigen aan de politiek." CD&V, Open VLD en NVA werken de komende 6 jaar samen.

Lees meer →

De Key zoekt nieuwe uitbater

vrijdag 14 september 2018

De Key, het oudste volkscafé van de stad, zoekt een nieuwe uitbater. Want ook al trekt de huidige uitbaatster richting een nieuwe uitdaging in Wallonië, het café blijft sowieso bestaan.

Lees meer →

Fruitterras in Jorishoeve

dinsdag 11 september 2018

Zaterdag 15 september van 10 tot 16 uur organiseert de Jorishoeve een fruitterras. de toegang is gratis. Iedereen op post!

Lees meer →

Fighters Against Cancer, nu zaterdag!

donderdag 6 september 2018

Zaterdag aanstaande organiseert advocaat en bokser Bert Vanmechelen zijn benefiet Fighters Against Cancer. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek