Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Fruit- en wijnbedrijven houden opendeur tijdens oogst

vrijdag 31 augustus 2018

September is de oogstmaand voor druiven en hardfruit. En dus gaan de deuren van een aantal bedrijven open. Een unieke kans is het, om kennis te maken met het reilen en zeilen van enkele trendsetters in de sector.

Lees meer →

VIDEO - De Fakkels klaar voor Haspengouw Culinair

donderdag 30 augustus 2018

De Fakkels is een toprestaurant uit Sint-Truiden, gelegen op de Hasseltsesteenweg. Nicole en Paul-Luc Meesen hebben met hun 28 jaar huwelijk alle reden om te feesten.

Lees meer →

STVV in beker tegen KFC Duffel

dinsdag 28 augustus 2018

In de Croky Cup moet STVV tegen KFC Duffel. Dat is vanmiddag in het Bondsgebouw geloot.

Lees meer →

Prinsessen en superhelden te gast op Augustus Kermis

dinsdag 14 augustus 2018

Van vrijdag 24 augustus tot maandag 3 september komt de Augustus Kermis weer naar het stadscentrum. Deze editie pakken de foorkramers uit met hoog bezoek. Op dinsdag 28 augustus tussen 18 en 20 uur komen er namelijk superhelden en prinsessen langs. Zorg dus zeker dat je erbij bent voor een leuke selfie.

Lees meer →

VIDEO - Kijk op Haspengouw

vrijdag 20 juli 2018

Een uniek stadsproject: panoramakijkers op vier schitterende locaties. Er is ook een bord voorzien met foto's waarop uitleg staat van wat je precies ziet. Zeker dus de moeite om eens te gaan kijken. Kijk ook zeker onderstaand filmpje uit ...

Lees meer →

Kroatië Cruise groot succes bij De Blauwe Vogel

vrijdag 20 juli 2018

Reeds meer dan 1000 pax gaan naar de themadagen van De Blauwe Vogel, die zullen doorgaan in Oostende. "Het is dan ook een heel knappe reis. We hebben ter plekke 2 schepen integraal afgehuurd voor seizoen 2019", klinkt het bij Trudo Carlier van De Blauwe Vogel.

Lees meer →

Heemkunde Brustem organiseert erfgoedwandeling

woensdag 18 juli 2018

Anders dan de meeste verenigingen neemt ‘De Oude Vrijheid’, de nieuwe Brustemse heemkundevereniging tijdens de zomermaanden geen pauze. De bijeenkomsten die telkens plaatsvinden op de tweede dinsdag van de maand gaan onverminderd door. Toch gooit voorzitter Emile Grommen het in de zomer over een andere boeg. “We houden het iets luchtiger en maken in de zomermaanden een wandeling door het dorp waarbij een aantal interessante wetenswaardigheden uit de rijke geschiedenis van ons dorp aan bod komen”, aldus Emile.

Lees meer →

Nieuwe actie: de coolste sportclub van Vlaanderen

dinsdag 17 juli 2018

Van 1 - 30 september gaat Sport Vlaanderen op zoek naar de coolste sportclub van Vlaanderen. Alle sportclubs die aangesloten zijn bij een erkende sportfederatie kunnen meestrijden voor deze titel en maken kans op een waardebon van 2.000 Euro. Ken jij een Truiense sportclub die hier zeker aan moet deelnemen?

Lees meer →

Programma Augustuskermis bekend

dinsdag 17 juli 2018

Van vrijdag 24 augustus tot en met maandag 3 september zal de Augustuskermis weer haar plaats innemen op de Grote Markt.

Lees meer →

Zondag 5 augustus: sport- en ballonhappening

dinsdag 17 juli 2018

De sporthappening is dé ideale gelegenheid voor sportclubs om hun werking bekend te maken bij het grote publiek. Kinderen op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging kunnen er deelnemen aan diverse sportinitiaties. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een groot sportpark en er valt dan heel wat te beleven.

Lees meer →

Truineer Pierre Stas wint Shop & The City wagen

maandag 16 juli 2018

Pierre Stas neemt de 36ste Shop & The City wagen, een Mitsubishi space star van garage Merinsky, mee naar huis. Hij won deze dankzij zijn scan bij restaurant Steakhouse.

Lees meer →

Opnieuw extra rommelmarkt op woensdag

dinsdag 3 juli 2018

Tijdens de zomermaanden is er op woensdagnamiddag een gratis rommelmarkt voor kinderen op de Veemarkt. Kinderen krijgen de kans hun oud speelgoed 'n nieuw leven te geven en dit iedere woensdagnamiddag van 12 tot 16 uur (in juli en augustus).

Lees meer →

Kip in Red Devils District

dinsdag 26 juni 2018

De Rode Duivels spelen donderdag tegen Engeland en voor die gelegenheid slaan STVV, Bistroke en Cosmocafé de handen in elkaar. Om 17.30 uur start "After Work" in “Red Devil District”. Ga voor de wedstrijd lekkere kip aan ’t spit eten.

Lees meer →

Hilde Vautmans lanceert Gin-Agold

donderdag 21 juni 2018

Europees Parlementslid en Truiens schepen van fruit Hilde Vautmans (Open Vld) lanceert haar exclusieve “Gin-agold”, een cocktail op basis van Limburgse gin én Limburgs jonagold-appelsap. Van een origineel streekproduct gesproken.

Lees meer →

Wijk-Werken Haspengouw voor werkzoekenden

donderdag 21 juni 2018

Acht steden en gemeenten gaan in Wijk-Werken Haspengouw hun krachten bundelen om werkzoekenden zo optimaal te begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt.

Lees meer →

Les couleurs de Montmartre

maandag 18 juni 2018

Begijnhof Buurtcomité Sint-Truiden organiseert voor de eerste keer een gratis openlucht kunsthappening op het mooie Begijnhofplein van Sint-Truiden : Les couleurs de Montmartre.

Lees meer →

Bar Russia

maandag 18 juni 2018

Maandag 18 juni om 17u, zaterdag 23 juni om 14u en donderdag 28 juni om 20u

Lees meer →

Kip centraal in Roasties Bar

zondag 17 juni 2018

Sint-Truiden krijgt er vanaf september een nieuwe horecazaak bij. Op het Heilig Hartplein opent Roasties Bar. De gezellige bar en de kip aan 't spit zijn de rode draad.

Lees meer →

Winnaar nieuwe rock-contest opent PIT festival

woensdag 13 juni 2018

Meer dan tien jaar na het ter ziele gegane 'Fruitrock' organiseert VZW PIT een nieuw stadsfestival: PIT festival. Een belangrijk accent voor de organisatie is het creëren van podiumkansen voor jong Haspengouws talent en daarom organiseren zij op 13 juli de eerste editie van Fresh Fruits Rock Rally in samenwerking met jeugdhuis Expo.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek