Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Lederwaren Poncelet ook na 100 jaar trendsetter

woensdag 12 december 2018

Lederwaren Poncelet is al zo’n honderd jaar actief in Sint-Truiden en van die ervaring plukt elke klant vandaag de vruchten. Wat honderd jaar geleden begon met onder meer speelgoed is vandaag al bijna een halve eeuw de specialist in onder meer handtassen, geldbeugels en koffers.

Lees meer →

Carrosserie Liebens zoekt carrossier

dinsdag 11 december 2018

Carrosserie Liebens zoekt versterking. De zaak is al 80 jaar een gevestigde waarde in Sint-Truiden en blijft groeien. Kwaliteit, service en vakmanschap staan bij hen op de eerste plaats. "Onze mensen zijn goud waard. Zonder hen zouden we vandaag niet staan waar we nu staan. Ze weten dat ook, ze voelen dat en ze ervaren het ook. Samen zijn we één familie, vormen we één team," aldus zaakvoerder Bert Liebens.

Lees meer →

Beddenspecialist: "Kom hier maar eens liggen"

vrijdag 7 december 2018

Iedereen heeft nood aan een goede nachtrust, zowel jong als oud. "En het probleem is dat mensen hun zinnen vaak te laat op een goed bed zetten. Goed advies en kwaliteit zijn erg belangrijk", zegt Jos Baets, zaakvoerder van Slaapstudio DoDo in Sint-Truiden. "Wij nodigen iedereen uit om 'hier eens te komen liggen'. Mensen moeten vroeger denken aan hun slaapcomfort."

Lees meer →

Nieuwjaarsconcept 'Deja-Vu' wordt kleurrijk tafereel

vrijdag 7 december 2018

't Veilinghuis en Balthazar slaan de handen in elkaar en organiseren opnieuw 'Deja-Vu'. Na vijf jaar gooien ze het over een andere boeg en wordt het nieuwjaarsconcept omgedoopt tot een all-in concept. Dit jaar zal het thema 'duizend-en-een-nacht' zijn. Verwacht je aan kleurrijke taferelen met een mysterieuze sfeer uit het Midden-Oosten.

Lees meer →

Dieter en Nancy uit Thuis in De Roxy

dinsdag 4 december 2018

Traditiegetrouw kunt u in de maand december terecht in het Limburgse Theater De Roxy voor een hartverwarmende komedie. Dit jaar viel de keuze op ‘De Quaghebeurs’ met o.a. Ann Pira en Raf Jansen. Ann en Raf kent u natuurlijk beter als Nancy en Dieter, het populairste vlaamse soap-koppel uit de tv-serie ‘Thuis’.

Lees meer →

VIDEO - Influencers-debat in magazine den Truineer

maandag 3 december 2018

Wij zijn op zoek gegaan naar drie lokale 'influencers'. Wie zijn ze en wat doen ze? Kom alles over 'Inluencer Marketing' te weten in magazine den Truineer.

Lees meer →

Lederwaren Poncelet ook na 100 jaar trendsetter

zondag 2 december 2018

Lederwaren Poncelet is al zo’n honderd jaar actief in Sint-Truiden en van die ervaring plukt elke klant vandaag de vruchten. Wat honderd jaar geleden begon met onder meer speelgoed is vandaag al bijna een halve eeuw de specialist in onder meer handtassen, geldbeugels en koffers.

Lees meer →

Halfjassen brengen The Godmother

vrijdag 30 november 2018

Toneelgroep Halfjassen brengt de moderne klucht 'The Godmother' van Luuk Hoedemaekers in een regie van Patrick De Wolf en Rik Walschot. Niet te missen.

Lees meer →

Vrijdag opent Trudojaar met lichtprocessie

donderdag 22 november 2018

Een tocht van hoop, licht en verbondenheid. Vrijdag 23 november om 19.30 uur opent het Trudojaar met een korte Lichtprocessie waarbij het reliekschrijn van de H.Trudo vanuit de abdij naar de O.L.V-kerk wordt gebracht.

Lees meer →

Velm VV heeft eindelijk kunstgras

donderdag 22 november 2018

Velm VV heeft een nieuw hoofdveld. Kunstgras deze keer. Afgelopen weekend werd voor het eerst op de nieuwe mat gespeeld.

Lees meer →

Wandel, dans, zing.... Sint-Truiden by Lights by Music

woensdag 21 november 2018

Wandelen bij zonsondergang wordt tijdens Sint-Truiden by Lights bij Music een hele belevenis. Laat je verrassen door unieke projecties en muzikale talenten. Het kan nu zaterdag 24 november. Vanaf 18 uur kan je een gratis wandelkaart afhalen bij de toeristische dienst.

Lees meer →

Oppassen voor dieren onder motorkap

dinsdag 20 november 2018

Ook voor dieren zijn de winternachten erg koud. En dus zoeken ze al 's de warmte onder de motorkap van je auto op. Even erop kloppen kan dierenlevens redden.

Lees meer →

Expo eerste wereldoorlog

zaterdag 17 november 2018

Een expo in de abtsvleugel van de abdij biedt momenteel een uniek overzicht van WO I in Sint-Truiden. Deze expo wordt vanaf 21 november nog uitgebreid met een interactief poëzieproject langs soldatengraven.

Lees meer →

Kerstmagie betovert Sint-Truiden

woensdag 14 november 2018

Van vrijdag 7 december tot en met zondag 23 december is er 'Kerstmagie'. Het jaarlijks kerstevenement van Historalia, vindt dit jaar plaats in het kasteel van Duras. Tijdens de theaterwandeling kom je in een unieke wereld terecht met hemelse muziek en verrassende theaterstukjes.

Lees meer →

Andrea Croonenberghs zes dagen in De Roxy

dinsdag 13 november 2018

Andrea Croonenberghs is zes dagen lang te gast in het Limburgse Theater De Roxy. Ze acteert in de voorstelling ‘Een inspecteur belt aan’, de wereldberoemde theaterthriller van JB Priestley. Een klassieker in zijn genre. Het verhaal werd ook verfilmd als ‘An Inspector Calls’.

Lees meer →

VIDEO - Gouden Nina hartelijk ontvangen

zondag 11 november 2018

Zaterdagmiddag zette de Stad Sint-Truiden samen met enkele honderden fans 'gouden' Nina Derwael in de bloemetjes. Ter plaatse kreeg de gymnaste te horen dat ze ereburger wordt en dat een plein of een straat naar haar zullen worden genoemd. Truineer TV was erbij en maakte een korte reportage.

Lees meer →

Paul Michiels (70) komt naar Sint-Truiden

zondag 4 november 2018

Dit jaar blaast Paul Michiels zeventig kaarsen uit, en dat wordt een heel jaar lang gevierd met wervelende live-concerten, nieuw muzikaal werk én de autobiografie ‘De Melkman Belt Nooit Aan’. Op 10 november kan je Paul in Sint-Truiden bewonderen, hij zal op 10 november een concert geven in De GAZO. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar.

Lees meer →

Intiem concert op kerkhof Wilderen

dinsdag 30 oktober 2018

Klassiek Quartet doorbreekt op donderdag 1 november van 17 tot 18 uur de stilte op het kerkhof van Wilderen met een intiem concert. Het stadsbestuur deelt tegelijkertijd kaarsjes uit.

Lees meer →

Het M-Theater speelt 'Een vreemd koppel'

vrijdag 26 oktober 2018

In november staat M-Theater weer op de planken in De Roxy. De groep van Melveren brengt het stuk 'Een vreemd koppel', een komedie van Neil Simon in een regie van Stefanie Menten.

Lees meer →

Boerebloos met Grune en Ziever 28

woensdag 24 oktober 2018

Van donderdag 8 november tot maandag 12 november pakt de Boerebloos uit met zijn 28ste Revue Grune en Ziever. Het is nu het moment om je kaartjes te reserveren, al dan niet met een menuke.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek