Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Cosmocafé werkt samen met topsommelier Kris Lismont

woensdag 5 juni 2019

Het Cosmocafé start een nieuwe samenwerking. Meer bepaald eentje met Kris Lismont, een topsommelier van eigen bodem. Ontdek nu donderdag zelf het verhaal van Kris en Pascal, en dit natuurlijk samen met een lekker glas wijn. Afspraak tussen 18 en 21 uur.

Lees meer →

Zomerdriedaagse en -braderie in weekend van 23 juni

dinsdag 4 juni 2019

Van 22 tot 24 juni brengen de Truiense handelaars de Belgische Kust naar onze stad met o.m. de Haspengouw Markt, een autoshow, Joy Joy, braderie en avondmarkt. Noteer die data dus in uw agenda.

Lees meer →

Expo Charly Vanzwijgenhoven in Begijnhof

maandag 3 juni 2019

Komend weekend stelt Charly Vanzwijgenhoven pentekeningen en objecten tentoon in zijn atelier, Begijnhof 53.

Lees meer →

Zondag Hondendag op het Speelhof

woensdag 29 mei 2019

Op zondag 2 juni worden hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters voor het derde jaar op rij in de watten gelegd tijdens de Hondendag in Sint-Truiden. Van 10u tot 16u kunnen baasjes en hun honden terecht in het Speelhof voor een dag boordevol plezier. De toegang is bovendien helemaal gratis

Lees meer →

Honing als relatiegeschenk van de stad

vrijdag 24 mei 2019

Het is bijna zover. Binnenkort zal de stad bijenhoning kunnen aanbieden als relatiegeschenk. Daarvoor moeten de bijenkasten van het cultuurcentrum de bogaard zorgen.

Lees meer →

Hulp nodig bij belastingsaangifte?

woensdag 22 mei 2019

Heb je hulp nodig bij je belastingsaangifte. Medewerkers van de FOD Financiën helpen je in de GAZO Lounge.

Lees meer →

Opendeurdag volwassenateliers AH Beeld

woensdag 15 mei 2019

Op zondag 19 mei van 13.30 uur tot 18 uur vindt in de Academie Haspengouw aan de Gorsemweg de opendeur van de volwassenateliers - Beeld plaats.

Lees meer →

Bantoe en Afrikaanse maskers en beelden in 'de Mindere'

dinsdag 14 mei 2019

Tot einde juni loopt in het museum 'De Mindere' de unieke expo 'TEMPELS Bantoe-filosofie verBEELD'. Door de Bantoefilosofie hadden zwart en blank elkaar in de koloniale periode beter kunnen begrijpen.

Lees meer →

Geen diploma secundair onderwijs? Qrios helpt.

woensdag 8 mei 2019

Sinds vorig schooljaar biedt Qrios Campus Hasp-O Centrum aan zijn cursisten de mogelijkheid aan om een diploma secundair onderwijs te behalen. Hiervoor volgt men een aanvullende algemene vorming gecombineerd met een beroepsopleiding. “We stellen voor iedereen een traject op maat op zodat men binnen 1 à 2 jaar een diploma kan behalen”, zegt campusassistent Mieke Vanparijs.

Lees meer →

Toni Coppers stelt nieuw boek voor

woensdag 8 mei 2019

Morgen stelt de Truiense misdaadauteur Toni Coppers zijn nieuw boek "het vergeten meisje' voor in het CC de bogaard.

Lees meer →

Gunter Reniers en Cynthia Reekmans in ‘Taxi Taxi’

maandag 6 mei 2019

In Theater De Roxy in St-Truiden gaat op vrijdag 10 mei ‘TAXI TAXI’ in première, de wereldberoemde komedie van Ray Cooney. Acteur Gunter Reniers (De Kotmadam, Wittekerke) speelt een taxichauffeur met een dubbelleven. Hij is namelijk getrouwd met twee vrouwen.

Lees meer →

As. zondag bloesemzegening en landbouwmarkt

maandag 22 april 2019

Zondag aanstaande, 28 april, is de prachtige omgeving aan het kerkje van Guvelingen de unieke locatie om de bloesempracht te zegenen samen met o.m. de Keizerlijke Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers, studiekring Guvelingen, Haspengouwse Academie,… Sinds 1951 is deze locatie het decor voor de prachtige bloesemzegening.

Lees meer →

De Roxy: Gunter Reniers in Guernica

donderdag 14 maart 2019

De Limburgse acteur Gunter Reniers, die u kent van TV-rollen in o.a. ‘Wittekerke’, ‘De Kotmadam’ en ‘Hallo België’ staat voor het eerst solo op de planken. Op vrijdag 22 maart gaat in zijn eigen theater De Roxy ‘Guernica’ in première.

Lees meer →

Gezocht: groot hondenhart met gouden randje

woensdag 27 februari 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden op zoek naar een gouden mandje voor Ingka, een hond met een gouden hart.

Lees meer →

TIP: Springkastelenfestival & terras

zondag 24 februari 2019

Vandaag organiseert Zeppyfun een extra 'Zeppyfun on tour', een echt springkastelenfestival. Zeppyfun bouwt de sporthal van het Koninklijk Atheneum om tot heus sprinkastelenparadijs. "Zo kunnen de kids hun favoriete springkasteel kiezen voor hun feest in het voorjaar", klinkt het bij Eric Vanmanshoven. "Er staat vandaag een hindernisbaan van maar liefst 20 meter!"

Lees meer →

Extra voorstelling 'De reünie' in De Roxy

vrijdag 22 februari 2019

Het gaat hard voor de nieuwe voorstelling ‘De reünie’ in Theater De Roxy. De 10 geplande voorstellingen zijn zo goed als uitverkocht. Daarom organiseert De Roxy een 11de voorstelling op donderdagavond 28 februari om 20u15.

Lees meer →

Carnaval in Cosmocafé: zeven dagen, zeven zonden

vrijdag 15 februari 2019

Zeven dagen Carnaval-Zeven Zonden. Het Cosmocafé gaat de stunt wagen. Het feest start op woensdag 27 februari. Met op die eerste dag een optreden van Joe Hardy.

Lees meer →

Les Truttes op 26 april in de GAZO

vrijdag 15 februari 2019

Er zit een muzikale topavond aan te komen. De band 'Les Truttes' zakt op vrijdag 26 april af naar Sint-Truiden om er de GAZO op z'n kop zetten. De voorverkoop is intussen gestart.

Lees meer →

Première 'De Reünie' in De Roxy

maandag 11 februari 2019

‘De reünie’, het nieuwe theaterstuk van Yves Caspar, gaat vrijdag 15 februari in première in De Roxy. Het stuk loopt tot 3 maart. Wie erbij wil zijn, moet snel wezen;

Lees meer →

Dierenasiel zoekt pleeggezin voor Puca en haar pups

maandag 11 februari 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden lanceert vandaag via haar facebookpagina een dringende oproep om een pleeggezin te vinden voor (zwangere) Puca en haar puppy's die op komst zijn.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek