Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Zondag 5 augustus: sport- en ballonhappening

dinsdag 17 juli 2018

De sporthappening is dé ideale gelegenheid voor sportclubs om hun werking bekend te maken bij het grote publiek. Kinderen op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging kunnen er deelnemen aan diverse sportinitiaties. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een groot sportpark en er valt dan heel wat te beleven.

Lees meer →

Truineer Pierre Stas wint Shop & The City wagen

maandag 16 juli 2018

Pierre Stas neemt de 36ste Shop & The City wagen, een Mitsubishi space star van garage Merinsky, mee naar huis. Hij won deze dankzij zijn scan bij restaurant Steakhouse.

Lees meer →

Opnieuw extra rommelmarkt op woensdag

dinsdag 3 juli 2018

Tijdens de zomermaanden is er op woensdagnamiddag een gratis rommelmarkt voor kinderen op de Veemarkt. Kinderen krijgen de kans hun oud speelgoed 'n nieuw leven te geven en dit iedere woensdagnamiddag van 12 tot 16 uur (in juli en augustus).

Lees meer →

Kip in Red Devils District

dinsdag 26 juni 2018

De Rode Duivels spelen donderdag tegen Engeland en voor die gelegenheid slaan STVV, Bistroke en Cosmocafé de handen in elkaar. Om 17.30 uur start "After Work" in “Red Devil District”. Ga voor de wedstrijd lekkere kip aan ’t spit eten.

Lees meer →

Hilde Vautmans lanceert Gin-Agold

donderdag 21 juni 2018

Europees Parlementslid en Truiens schepen van fruit Hilde Vautmans (Open Vld) lanceert haar exclusieve “Gin-agold”, een cocktail op basis van Limburgse gin én Limburgs jonagold-appelsap. Van een origineel streekproduct gesproken.

Lees meer →

Wijk-Werken Haspengouw voor werkzoekenden

donderdag 21 juni 2018

Acht steden en gemeenten gaan in Wijk-Werken Haspengouw hun krachten bundelen om werkzoekenden zo optimaal te begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt.

Lees meer →

Les couleurs de Montmartre

maandag 18 juni 2018

Begijnhof Buurtcomité Sint-Truiden organiseert voor de eerste keer een gratis openlucht kunsthappening op het mooie Begijnhofplein van Sint-Truiden : Les couleurs de Montmartre.

Lees meer →

Bar Russia

maandag 18 juni 2018

Maandag 18 juni om 17u, zaterdag 23 juni om 14u en donderdag 28 juni om 20u

Lees meer →

Kip centraal in Roasties Bar

zondag 17 juni 2018

Sint-Truiden krijgt er vanaf september een nieuwe horecazaak bij. Op het Heilig Hartplein opent Roasties Bar. De gezellige bar en de kip aan 't spit zijn de rode draad.

Lees meer →

Winnaar nieuwe rock-contest opent PIT festival

woensdag 13 juni 2018

Meer dan tien jaar na het ter ziele gegane 'Fruitrock' organiseert VZW PIT een nieuw stadsfestival: PIT festival. Een belangrijk accent voor de organisatie is het creëren van podiumkansen voor jong Haspengouws talent en daarom organiseren zij op 13 juli de eerste editie van Fresh Fruits Rock Rally in samenwerking met jeugdhuis Expo.

Lees meer →

Fiesta Europa op 15, 16 en 17 juni

maandag 11 juni 2018

“Fiesta Europa” brengt het ultieme vakantiegevoel opnieuw naar het Speelhof in Sint-Truiden.

Lees meer →

Ontdek het nieuwe seizoen van de Bogaard

vrijdag 8 juni 2018

De ticketverkoop voor seizoen 2018-2019 van cultuurcentrum de Bogaard is gestart. Cultuurliefhebbers kunnen kiezen uit meer dan 80 voorstellingen, concerten, lezingen, workshops en tentoonstellingen.

Lees meer →

Midzomernachtfeesten in Stadspark

donderdag 7 juni 2018

Het Feestcomité van Sint-Truiden en het stadsbestuur organiseren op zaterdag 16 juni de ‘Midzomernachtfeesten’ in het stadspark van Sint-Truiden. De inkom is GRATIS.

Lees meer →

Horecazaken Plankstraat maken zuiderse 'terrasstraat'

zaterdag 12 mei 2018

Vijf horecazaken in de Plankstraat in Sint-Truiden slaan de handen in elkaar en brengen de hele zomer lang een zuiders sfeertje in de gezellige buurt. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei wordt het startschot gegeven met live muziek, animatie en proeverijen.

Lees meer →

Ronde van Haspengouw, 11, 12 en 13 mei

dinsdag 8 mei 2018

Op 11, 12 en 13 mei is er de Ronde van Haspengouw met een internationaal deelnemersveld met renners en rensters uit onder meer Australië, Nieuw-Zeeland, Nederland en Italië. Bekijk het overzicht op Truineer.be

Lees meer →

Nieuw restaurant 'Os' verwent vlees- en wijnliefhebber

vrijdag 4 mei 2018

In september openen Ben Elen en Elien Reniers restaurant 'Os'. Op het Heilig-Hartplein in het hoekpand aan de Plankstraat gaan ze een vleesgrill restaurant uitbaten waar Belgisch Wit-Blauw rundsvlees en wereldwijnen centraal staan.

Lees meer →

Nu zondag: meet & greet Ruben Weytjens

donderdag 3 mei 2018

Ondertussen heeft Truineer.be al een jaar lang een goede samenwerking met weerman Ruben Weytjens. Daarom organiseren we een meet & greet in de BFV Bloesembar. Ruben zal kort terugblikken op de afgelopen periode.

Lees meer →

Nieuwe weide voor puppygewenning

maandag 30 april 2018

Puppy’s en jonge honden kunnen voortaan terecht op de sport- en verenigingssite van Terbiest om ze op een gecontroleerde wijze kennis te laten maken met nieuwe en positieve ervaring.

Lees meer →

VIDEO - Tweede magazine weldra in de bus

dinsdag 24 april 2018

Stef Wijnants en Raf Den Truineer kondigen in primeur de inhoud van ons tweede magazine 'Den Truineer' aan. Hou alvast je brievenbus in de gaten.

Lees meer →

Groot scherm en Bar Russia in Sint-Truiden

dinsdag 17 april 2018

Vanaf maandag 18 juni tot zondag 15 juli is er Bar Russia op de Grote Markt in Sint-Truiden. Kom naar reuzescherm op de Grote Markt en moedig de Rode Duivels aan tijdens hun matchen op het WK Voetbal in Rusland.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek