Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Verkiezingsbattle tussen politici en jongeren

donderdag 27 september 2018

Zaterdagavond, 29 september, van 18 tot 22 uur, debatteren politici en jongeren in de Academiezaal van Sint-Truiden. Onderwerp zijn natuurlijk de nakende verkiezingen.

Lees meer →

VIDEO - Open Bedrijvendag bij GeBa

woensdag 26 september 2018

Zondag 7 oktober is het Open Bedrijvendag. GeBa Interieur pakt groot uit met o.a. kookdemonstraties, kinderanimatie en een meet & greet met de spelers van STVV. Je kan ook van hun eigen gebottelde Jamaicaanse GeBa-rum proeven in de rum-stand. Er zal een mogelijkheid zijn om het volledige werkingsproces van de deurenlakkerij te volgen.

Lees meer →

FrUiT- en Cultuurmarkt

woensdag 26 september 2018

Wil je als allereerste de vers geoogste streekproducten degusteren? Ben je benieuwd wat Sint-Truiden op cultureel vlak zoal te bieden heeft? Kom het proeven, ontdekken en bewonderen op de FrUiT- en Cultuurmarkt.

Lees meer →

Lijst Lenaerts 'teistert' De Roxy

maandag 24 september 2018

Nu vrijdag 28 september gaat in De Roxy de voorstelling “Lijst Lenaerts” in première. Een komedie over de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Truiden.

Lees meer →

Feestelijke opening dorpsplein Brustem

woensdag 19 september 2018

Nu zaterdag, 22 september, is het feest in Brustem. Want na de officieuze opening tijdens Brustem Bruist volgt nu de officiële opening van het vernieuwde dorpsplein.

Lees meer →

Boomgaardenstraat wil verkeer aan banden

woensdag 19 september 2018

De bewoners van de Boomgaardenstraat zijn de verkeersoverlast beu en vragen aan de bevoegde instanties in een brief dringende maatregelen.

Lees meer →

Jelle Vandersteen top op EK (U19) Lifesaving

woensdag 19 september 2018

Redder Jelle Vandersteen, amper 16, zette als lid van de Sint-Truidense Reddingsclub (STRC) buitengewone prestaties neer op het EK Lifesaving (U19).

Lees meer →

Coalitie met drie partijen gekend

zaterdag 15 september 2018

Op 14 oktober zijn het opnieuw gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe coalitie is nu gekend en heeft een eerste mededeling: "Eerst en vooral willen we duidelijk stellen dat de kiezer de kaarten schudt. Voorakkoorden zijn van alle tijden, maar krijgen vaak door de uitslag van de verkiezingen nog een totaal andere invulling of wending. Ook dat is eigen aan de politiek." CD&V, Open VLD en NVA werken de komende 6 jaar samen.

Lees meer →

De Key zoekt nieuwe uitbater

vrijdag 14 september 2018

De Key, het oudste volkscafé van de stad, zoekt een nieuwe uitbater. Want ook al trekt de huidige uitbaatster richting een nieuwe uitdaging in Wallonië, het café blijft sowieso bestaan.

Lees meer →

Fruitterras in Jorishoeve

dinsdag 11 september 2018

Zaterdag 15 september van 10 tot 16 uur organiseert de Jorishoeve een fruitterras. de toegang is gratis. Iedereen op post!

Lees meer →

Fighters Against Cancer, nu zaterdag!

donderdag 6 september 2018

Zaterdag aanstaande organiseert advocaat en bokser Bert Vanmechelen zijn benefiet Fighters Against Cancer. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

Lees meer →

Vormingsdag elektrisch fietsen

woensdag 5 september 2018

Meer en meer elektrische fietsen duiken op in het straatbeeld. Rijden met een elektrische fiets is niet hetzelfde als met een gewone fiets. Het evenwicht behouden, het op- en afstappen en de snelheid vragen toch wel wat gewenning.

Lees meer →

Beiaardcantus op Groenmarkt - 14 september!

dinsdag 4 september 2018

“Al mier as dattienhonderd joar gezellig en gastvrij”. Het is maar één van de vele aspecten die onze stad zo aantrekkelijk maakt. Om dit te tonen aan hun medestudenten van Sint-Truiden en omstreken, organiseert Moeder Kanarie op 14 september een beiaardcantus. Wat is dat nu precies een cantus?

Lees meer →

Fruit, bijen en mosterd bij Fruitbedrijf Jacobs

maandag 3 september 2018

Tijdens deze oogst zet het fruitbedrijf Jacobs zijn deuren open. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met het bedrijf dat naast fruit ook een imkerij en een unieke mosterdproductie herbergt.

Lees meer →

Fruit- en wijnbedrijven houden opendeur tijdens oogst

vrijdag 31 augustus 2018

September is de oogstmaand voor druiven en hardfruit. En dus gaan de deuren van een aantal bedrijven open. Een unieke kans is het, om kennis te maken met het reilen en zeilen van enkele trendsetters in de sector.

Lees meer →

VIDEO - De Fakkels klaar voor Haspengouw Culinair

donderdag 30 augustus 2018

De Fakkels is een toprestaurant uit Sint-Truiden, gelegen op de Hasseltsesteenweg. Nicole en Paul-Luc Meesen hebben met hun 28 jaar huwelijk alle reden om te feesten.

Lees meer →

STVV in beker tegen KFC Duffel

dinsdag 28 augustus 2018

In de Croky Cup moet STVV tegen KFC Duffel. Dat is vanmiddag in het Bondsgebouw geloot.

Lees meer →

Prinsessen en superhelden te gast op Augustus Kermis

dinsdag 14 augustus 2018

Van vrijdag 24 augustus tot maandag 3 september komt de Augustus Kermis weer naar het stadscentrum. Deze editie pakken de foorkramers uit met hoog bezoek. Op dinsdag 28 augustus tussen 18 en 20 uur komen er namelijk superhelden en prinsessen langs. Zorg dus zeker dat je erbij bent voor een leuke selfie.

Lees meer →

VIDEO - Kijk op Haspengouw

vrijdag 20 juli 2018

Een uniek stadsproject: panoramakijkers op vier schitterende locaties. Er is ook een bord voorzien met foto's waarop uitleg staat van wat je precies ziet. Zeker dus de moeite om eens te gaan kijken. Kijk ook zeker onderstaand filmpje uit ...

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek