Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Volgende zondag Ballonhappening

zondag 28 juli 2019

Op deze druilerige zondag in juli willen we toch even het zonnetje in huis brengen met deze korte aankondiging. Volgende zondag beter. Want dan is het ballon- en sporthappening op de Grote Markt.

Lees meer →

Film in het Bos: "The Olive tree"

zaterdag 27 juli 2019

Een speciale belevenis op 31 juli: film kijken op een open plek in het bos, vooral omdat het net donker wordt! De vogels beginnen hun avondzang, blaadjes ritselen en... De film begint!

Lees meer →

Fietsen en wandelen rond de oudste stad van het land

zaterdag 27 juli 2019

Een geslaagde zondag voor jong en oud? Daarvoor moet je op 28 juli in Tongeren zijn. Voor Toeren rond Tongeren stippelden de Landelijke Gilden van het gewest Tongeren de mooiste fiets- en wandeltochten in en rond de eerste stad van België uit.

Lees meer →

Wil jij ref worden? 13 augustus info bij STVV

woensdag 24 juli 2019

FC Hesbania, de regio Zuid-West Limburg, het BAL (Bureau Arbitrage Limburg) en de referee academy van STVV organiseert een infoavond WORD SCHEIDSRECHTER. Deze vindt plaats dinsdag 13 augustus om 19u00 in het jeugdcomplex van STVV (Sint-Janssstraat 7, 3800 Sint-Truiden).

Lees meer →

Drie dagen gratis zwemmen

woensdag 24 juli 2019

Op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 juli is het zwembad Sint-Pieter van 16u tot 22u gratis toegankelijk. Zo wil het stadsbestuur alle inwoners de kans geven om met deze extreme weersomstandigheden te genieten van een verkoelende zwembeurt.

Lees meer →

Vrijdag Bevingen Live

maandag 22 juli 2019

Vrijdag is er de achtste editie van Bevingen Life. De opbrengst gaat, mede dankzij de deelnemende groepen, integraal naar Levensloop.

Lees meer →

Wijnweekend op kasteeldomein van Duras

zondag 21 juli 2019

Dit weekend presenteert Peter Nijskens uit Wilderen (Sint-Truiden) met trots in primeur zijn Clos de Duras, de gloednieuwe witte wijn afkomstig van kasteeldruiven geteeld binnen de ommuurde kasteeltuin van het kasteel van Duras.

Lees meer →

Politie zoekt inspecteurs

zaterdag 20 juli 2019

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken organiseert dinsdag 23 juli om 19.30 uur een informatieavond over haar vacatures inspecteur van politie.

Lees meer →

Iedere zondag uniek bezoek kasteel Nieuwenhoven

donderdag 18 juli 2019

Iedere zondag om 11.00 uur kan je gratis deelnemen aan een historische rondleiding op een bijzondere locatie: die van het kasteel van Nieuwenhoven.

Lees meer →

Peppermill 1 jaar open in Nieuwerkerken

donderdag 18 juli 2019

Het Amerikaans getinte Peppermill van zaakvoerders Gerry en Yves heeft wat te vieren: 1 jaar open in Nieuwerkerken. "We zijn echt heel trots en fier. Voorheen kennen de mensen ons van in Zoutleeuw waar we al zaten sinds 2011, 1 jaar geleden zijn we naar Nieuwerkerken verhuisd. Er is hier een ruime gratis parking, veel meer faciliteiten en mogelijkheden", aldus de zaakvoerders. Naast het restaurant is er ook een gameroom voor de kids, terras, bar en feestzaal.

Lees meer →

Vacatures bij brandweer en stad

dinsdag 16 juli 2019

Er zijn een aantal vacatures vrij bij de stad Sint-Truiden en de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Meer bijzonderheden vindt u hieronder?

Lees meer →

Open wijnweekend bij Gloire de Duras

dinsdag 16 juli 2019

Gloire de Duras organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 juli haar tweede wijnweekend. Afspraak in hun nieuwe wijnloods in Wilderen van waaruit er ook rondleidingen gebeuren, onder meer aan het toch wel bijzondere clos in het Kasteel van Duras.

Lees meer →

33ste Suikerrock in Tienen, dicht bij de deur!

zondag 14 juli 2019

Dimitri Vegas & Like Mike brengen de madness naar Suikerrock! Samen met o.a. Arsenal, Bazart, Goose en Marco Borsato zijn ze de headliners op het Tiense stadsfestival Suikerrock dat dit jaar plaatsvindt op 26, 27 en 28 juli in het Tiense stadscentrum. De organisatoren van het festival, dat jaarlijks meer dan 100.000 mensen naar Suikerrock in Tienen lokt, pakken uit met een indrukwekkende affiche. Meer en meer Truienaren vinden de weg naar de suikerstad voor dit stadsfestival.

Lees meer →

Kunstveiling in de Zoutkist

woensdag 10 juli 2019

De leden van de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden brengen eigen werk onder de veilinghamer. Een buitenkans dus om Truiense kunst op de kop te tikken.

Lees meer →

Hoog tijd om te starten met je fruittob

maandag 8 juli 2019

Ben je nog niet gestart met het maken van je fruittob? Dan is het hoog tijd, want de eerste variëteiten fruit, het zomerfruit dus, begint al aardig te minderen.

Lees meer →

Commanderie organiseert vierde fotowedstrijd.

zondag 7 juli 2019

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie pakken uit met de vierde editie van hun fotowedstrijd “Fruitige Beelden”.

Lees meer →

12, 13 en 14 juli: Zepperse bierfeesten

donderdag 4 juli 2019

De Zepperse Bierfeesten worden een nieuw begrip in het amusementsleven in Sint-Truiden. Tijdens het weekend na de Vlaamse Feestdag, is het weer zover. De wei aan de Stokstraat, te midden van de fruitplantages, zal dan klaar zijn om de bierliefhebbers te ontvangen.

Lees meer →

Zaterdag retromatch Beringen FC - STVV

zondag 30 juni 2019

Op zaterdag 6 juli 2019 kan je de oude glorieën van STVV nog eens bewonderen in het Mijnstadion van Beringen FC. Tickets kan je bekomen in de fanshop van STVV. Aftrap om 15 uur.

Lees meer →

Hier het programma van De Bòddelkèèr (Incorrect)

vrijdag 28 juni 2019

't Is van da. Oos Bòddelkèèr gie wir op toernei.... Jij wil er toch ook bij zijn. Wel, om de editie 2019 niet te missen, geven we hierbij een overzicht van het volledige programma.

Lees meer →

Morgen grote stoepverkoop in Spoorwegstraat

vrijdag 28 juni 2019

Morgen, zaterdag, viert het Buurtcomité Buitensporig feest in de Spoorwegstraat met onder meer een stoepverkoop (10 en 15 uur). Er zullen meer dan 50 standen zijn.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek