Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Volgende week vieren we 75 jaar bevrijding

woensdag 28 augustus 2019

Het evenement dreigt te verzuipen in de Trudo-gekte, maar nog voor we aan de viering van deze heilige beginnen, vieren we nog de 75ste verjaardag van de bevrijding van Sint-Truiden.

Lees meer →

Eerste maal een geluidsarm kermisvuurwerk

dinsdag 27 augustus 2019

Dit jaar geen gewoon kermisvuurwerk, in Sint-Truiden. Maar in een stad met liefde voor dier en mens wel een geluidsarm en toch adembenemend vuurwerk-, laser- én muziekspektakel. Afspraak NU vrijdag 30 augustus om 21u30 aan Parking Cicindria!

Lees meer →

VIDEO - Interview met acteurs Trudofeesten

vrijdag 23 augustus 2019

Truineer TV sprak met de Burgemeester en de hoofdrolspelers over het scenario van het massaspektakel tijdens de Trudofeesten.

Lees meer →

Velm spiegelt belooft feest tot het einde van de maand

donderdag 15 augustus 2019

Vanaf 23 augustus is het weer zover, dan kunt u terecht op het gemeenteplein in Velm om tot het einde van de maand te feesten! Met ondermeer Domino, DJ Nico Vaes, Jettie Pallettie en De Romeo's.

Lees meer →

Jeugdabonnementen STVV te koop

donderdag 15 augustus 2019

De jeugdmatchen van STVV volgen is een mooie ervaring. Je kan je momenteel een abonnement aanschaffen voor amper 50 euro. Daardoor krijg je toegang tot alle elite- en play-offmatchen.

Lees meer →

Gratis met de fuifbus naar en van Pukkelpop

woensdag 14 augustus 2019

Ook de Stad Sint-Truiden – dienst Jeugd zet weer in op fuifbussen tijdens PKP19! Hieronder vind je meer bijzonderheden.

Lees meer →

Op zoek naar kinderopvang? Contacteer het Kindinfopunt!

woensdag 14 augustus 2019

De medewerkers van het Kindinfopunt (KIP) helpen je met de zoektocht naar kinderopvang op jouw maat. Of het nu gaat over opvang voor baby’s, peuters, lagereschoolkinderen of tieners, zij helpen je graag op weg.

Lees meer →

Open fruitterras domein Kitsberg

woensdag 14 augustus 2019

Donderdag, zaterdag en zondag kan je het wijndomein Kistberg in Heers bezoeken. Hun wijnen maken intussen furore op tal van wedstrijden.

Lees meer →

Kunsthappening ‘Les Couleurs de Montmartre’

woensdag 14 augustus 2019

Donderdag 15 augustus kan je naar het Begijnhof voor de openlucht kunsthappening 'Les Couleurs de Montmartre'. Meer dan honderd kunstenaars doen mee.

Lees meer →

De Roxy pakt uit met enorm aanbod en zelfs Ronn Moss

dinsdag 13 augustus 2019

Het programma van de Roxy voor het komende seizoen is klaar. Gunter en Yves pakken andermaal uit met een bijzonder gevarieerd en ‘rijk’ aanbod met voor ieder wat wils. Zelfs Ronn Moss oftewel Ronn Moss uit Mooi en Meedogenloos zakt naar Sint-Truiden af.

Lees meer →

Brasserie 'De Kleine Bacchus' op zoek naar hulpkok

donderdag 8 augustus 2019

Zaakvoerder Victor Brugmans van Brasserie De Kleine Bacchus op de Grote Markt in Sint-Truiden zoekt een ervaren hulpkok (M/V), van maandag tot vrijdag.

Lees meer →

Zondag halve eeuw Boerebloos op Grote Markt

woensdag 7 augustus 2019

De Boerebloos, de alom gekende vereniging die het plat sintrùins hoog in het vaandel draagt, gekend van zijn revues 'grùne en ziever', bestaat 50 jaar. En dat moet gevierd worden met een groots evenement op de Grote markt te Sint-Truiden op zondag 11 augustus.

Lees meer →

Komend weekend 'Brustem Bruist'

woensdag 7 augustus 2019

Zaterdag 1, zondag 11 en maandag 12 augustus is het weer Brustem Bruist. Het belooft bovendien goed weer te worden. Ambiance verzekerd.

Lees meer →

Wie heeft broeder Waltherus vermoord?

maandag 5 augustus 2019

In het kader van de Trudofeesten kan je in de deelgemeente Velm op zoek naar een moordenaar. Tegelijkertijd kan je mooie prijzen winnen.

Lees meer →

Twenty Two en Roasties organiseren Lazy Sunday

donderdag 1 augustus 2019

Twenty Two Coffee en Roasties Bar organiseren zondag 'Lazy Sunday' op het Heilig Hartplein. Een sfeervolle avond, wordt het, met lekkere dingen, ambiance en muziek.

Lees meer →

Stadswandeling met onze dichteres Lotte Dodion

donderdag 1 augustus 2019

Wist je dat...dichteres Lotte Dodion is geboren in Sint-Truiden? Ondertussen schuimt ze heel Vlaanderen af met haar prachtige gedichten. Op 11 augustus neemt ze je mee op sleeptouw voor een poëtische stadswandeling tijdens Zin in Zomer - festivaldag Poëzie.

Lees meer →

Eerste barbecue t.v.v. ALL4DOGS

dinsdag 30 juli 2019

Zaterdag 7 september organiseren Tommy Bourguignon en Debbie Paulussen de eerste barbecue ten voordele van All4Dogs.

Lees meer →

Nog drie keer Boddelkèèr

dinsdag 30 juli 2019

Het nieuwe seizoen van de 'Boddelkèèr Incorrect' zit er bijna op. Toch wat de lokale voorstellingen betreft. Er resten er nog drie. Grijp je kans.

Lees meer →

Volgende zondag Ballonhappening

zondag 28 juli 2019

Op deze druilerige zondag in juli willen we toch even het zonnetje in huis brengen met deze korte aankondiging. Volgende zondag beter. Want dan is het ballon- en sporthappening op de Grote Markt.

Lees meer →

Film in het Bos: "The Olive tree"

zaterdag 27 juli 2019

Een speciale belevenis op 31 juli: film kijken op een open plek in het bos, vooral omdat het net donker wordt! De vogels beginnen hun avondzang, blaadjes ritselen en... De film begint!

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek