Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Fototentoonstelling verdwenen cafés Sint-Truiden

zaterdag 28 september 2019

Op zaterdag en zondag 19/20 oktober 2019 van 14 tot 18 uur kunt u de fototentoonstelling 'Verdwenen cafés' van de Heemkundige Kring Groot-Sint-Truiden gratis bezoeken in de Sportzaal van het Oud-Atheneum in de Zoutstraat 46, Sint-Truiden.

Lees meer →

Zondag opendeur bij brandweer

maandag 23 september 2019

Aanstaande zondag, 29 september, van 13 tot 18 uur, is het opendeur bij de brandweer. Dit is een organisatie van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg

Lees meer →

Infoavond over pleegzorg

zondag 22 september 2019

Op de infoavond krijg je uitleg over pleegzorg van een pleegzorgwerker en vertelt een ervaren pleegouder zijn of haar verhaal. Na het volgen van de informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Lees meer →

Zatedag 28 september Haspengouw MTB Challenge

vrijdag 20 september 2019

Zaterdag 28 september organiseren de gemeenten Heers en Gingelom de Haspengouw Mountainbike Challenge, samen met het Heers Mountainbike Team en MTB-Gingelom.

Lees meer →

#GEDURFD, een ontmoeting die je leven verandert

donderdag 19 september 2019

Een expo van Franciscusmuseum DE MINDERE over een gewaagde ontmoeting van precies 800 jaar geleden tussen een christen (Fransciscus van Assisi) en een moslim (Sultan Al-Kamil). Je moet het gezien hebben. Trouwens, durf jij het ook aan om een vreemde bezoeker face-t-face te ontmoeten. De Mindere daagt je uit. Deze expo loopt tot en met 15.12.2019 en is gratis

Lees meer →

Gezocht: pleeggezinnen voor honden

donderdag 19 september 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden is dringend op zoek naar pleeggezinnen voor honden. Zo'n pleeggezin is vaak een onmisbare tussenstop in de zoektocht naar een nieuw baasje

Lees meer →

Mekaar in de ogen kijken op het Speelhof

woensdag 18 september 2019

Waar is de verbinding tussen mensen naartoe? Kijk elkaar 1 minuut in de ogen om dat te ontdekken.

Lees meer →

Een nieuw festival voor klassieke muziek in de Academiezaal!

zaterdag 14 september 2019

Hij smeekte er al jaren om, maar nu is het zover en krijgt de Academiezaal in Sint-Truiden het gerenommeerde strijkkwartetfestival dat hij verdient.

Lees meer →

Oppenheimers pakken uit met 17de Oktoberfeest

vrijdag 13 september 2019

Op zondag 6 oktober richt de Oppenheimers Blaaskapel uit Velm voor de 17de maal haar Oktoberfeest in. Het belooft weer een dag vol plezier, ambiance en lekker eten en drinken te worden. Nu al zijn kaarten beschikbaar. Reserveren voor eten moet voor 2 oktober.

Lees meer →

Treed in de voetsporen van Trudo

donderdag 12 september 2019

Veel mensen weten dat Trudo de stichter is van de stad die later naar zijn naam werd vernoemd, ‘Sint-Truiden’.

Lees meer →

Maak kennis met fruitteelt van de toekomst

donderdag 12 september 2019

Op zondag 15 september van 10u tot 18u is het Dag van de Landbouw. Ook in Sint-Truiden stelt een modern landbouwbedrijf zijn deuren open. Trippel Tree toont bezoekers hoe zij door middel van innovatie de weg van de toekomst zijn ingeslagen in de moeilijke context van vandaag.

Lees meer →

‘Nen Hollander’ in Theater De Roxy

woensdag 11 september 2019

Na een lange, hete zomer kan u de volgende maanden weer terecht in het gezellige Theater De Roxy in St-Truiden voor een tiental heerlijke komedies. Als eerste is ‘Mijne schoonzoon is nen Hollander’ aan de beurt. Een echte topper van de Vlaamse comedyschrijver Ruud De Ridder.

Lees meer →

15 september: Dag van de Landbouw

woensdag 11 september 2019

Zondag 15 september is het Dag van de Landbouw en houden een aantal bedrijven in de regio een opendeur. In Sint-Truiden kan je terecht bij tuinbouwbedrijf Trippel Tree, één van de meest innovatieve fruitbedrijven in België. De drie bedrijfsleiders begeleiden samen het fruit van op het veld tot in de binnen- en buitenlandse handel, met Scandinavië als beste klant.

Lees meer →

Ticketverkoop Trudo en Amelia loopt als een trein

woensdag 11 september 2019

Nog 10 keer slapen en dan vinden de Trudofeesten plaats. De tickets voor Trudo en Amélia, het massaspektakel op de Grote Markt, vliegen dan ook de deur uit. De kaarten voor de tribuneplaatsen voor de voorstelling van zaterdag 21 september zijn ondertussen zelfs helemaal uitverkocht. Voor de voorstelling van zaterdag 21 september zijn er enkel nog gratis staanplaatsen. Voor zondag zijn er wel nog tickets.

Lees meer →

Plantjesweekend 'Kom op Tegen Kanker' komt eraan

maandag 9 september 2019

Komend weekend zal je her en der aangesproken worden om een bloemetje ten voordele van Kom Op Tegen Kanker te kopen. Het plantjesweekend is al aan zijn 25ste editie toe.

Lees meer →

Zondag 'Dag van de Landbouw'

maandag 9 september 2019

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Met veel #Boerentrots zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen en ook in onze regio hun bedrijf open voor het publiek. Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee en kan je het traject van voedsel letterlijk volgen.

Lees meer →

Foto Robyns organiseert fotodag met workshops

donderdag 5 september 2019

Op 29 september organiseert Foto Robyns een fotodag aan het Schulensmeer met workshops van onder meer Koen De Langhe en Richard Verroen. U moet zich wel eerst inschrijven;

Lees meer →

STVV oefent donderdag tegen Eupen

dinsdag 3 september 2019

STVV oefent donderdagmiddag om 14.30 uur tegen Eupen. Het is de kans bij uitstek om enkele nieuwelingen en spelers die nog niet veel kansen kregen te bekijken en te beoordelen.

Lees meer →

28/9 Family Event Fighters Against Cancer

dinsdag 3 september 2019

Op zaterdag 28 september organiseert 'Fighters Against Cancer' haar jaarlijks familie-event op het militair domein 't Park (EMI) in Landen.

Lees meer →

Laatste kaarten voor Beiaardcantus te koop

dinsdag 3 september 2019

Vrijdag 13 september organiseert Moeder Kanarie haar tweede Beiaardcantus, deze keer niet op de Groenmarkt wegens de werken, maar zowaar op de Grote Markt. Lo Vivat vanaf 18 uur. Ambiance verzekerd, aangevuld met een afterparty in samenwerking met Cosmocafé.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek