Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Les couleurs de Montmartre

maandag 18 juni 2018

Begijnhof Buurtcomité Sint-Truiden organiseert voor de eerste keer een gratis openlucht kunsthappening op het mooie Begijnhofplein van Sint-Truiden : Les couleurs de Montmartre.

Lees meer →

Fiesta Europa op 15, 16 en 17 juni

maandag 11 juni 2018

“Fiesta Europa” brengt het ultieme vakantiegevoel opnieuw naar het Speelhof in Sint-Truiden.

Lees meer →

Ontdek het nieuwe seizoen van de Bogaard

vrijdag 8 juni 2018

De ticketverkoop voor seizoen 2018-2019 van cultuurcentrum de Bogaard is gestart. Cultuurliefhebbers kunnen kiezen uit meer dan 80 voorstellingen, concerten, lezingen, workshops en tentoonstellingen.

Lees meer →

Midzomernachtfeesten in Stadspark

donderdag 7 juni 2018

Het Feestcomité van Sint-Truiden en het stadsbestuur organiseren op zaterdag 16 juni de ‘Midzomernachtfeesten’ in het stadspark van Sint-Truiden. De inkom is GRATIS.

Lees meer →

Opnieuw extra rommelmarkt op woensdag

maandag 4 juni 2018

Tijdens de zomermaanden is er op woensdagnamiddag een gratis rommelmarkt voor kinderen op de Veemarkt. Kinderen krijgen de kans hun oud speelgoed 'n nieuw leven te geven en dit iedere woensdagnamiddag van 12 tot 16 uur (in juli en augustus).

Lees meer →

Horecazaken Plankstraat maken zuiderse 'terrasstraat'

zaterdag 12 mei 2018

Vijf horecazaken in de Plankstraat in Sint-Truiden slaan de handen in elkaar en brengen de hele zomer lang een zuiders sfeertje in de gezellige buurt. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei wordt het startschot gegeven met live muziek, animatie en proeverijen.

Lees meer →

Ronde van Haspengouw, 11, 12 en 13 mei

dinsdag 8 mei 2018

Op 11, 12 en 13 mei is er de Ronde van Haspengouw met een internationaal deelnemersveld met renners en rensters uit onder meer Australië, Nieuw-Zeeland, Nederland en Italië. Bekijk het overzicht op Truineer.be

Lees meer →

Nieuw restaurant 'Os' verwent vlees- en wijnliefhebber

vrijdag 4 mei 2018

In september openen Ben Elen en Elien Reniers restaurant 'Os'. Op het Heilig-Hartplein in het hoekpand aan de Plankstraat gaan ze een vleesgrill restaurant uitbaten waar Belgisch Wit-Blauw rundsvlees en wereldwijnen centraal staan.

Lees meer →

Nu zondag: meet & greet Ruben Weytjens

donderdag 3 mei 2018

Ondertussen heeft Truineer.be al een jaar lang een goede samenwerking met weerman Ruben Weytjens. Daarom organiseren we een meet & greet in de BFV Bloesembar. Ruben zal kort terugblikken op de afgelopen periode.

Lees meer →

Nieuwe weide voor puppygewenning

maandag 30 april 2018

Puppy’s en jonge honden kunnen voortaan terecht op de sport- en verenigingssite van Terbiest om ze op een gecontroleerde wijze kennis te laten maken met nieuwe en positieve ervaring.

Lees meer →

VIDEO - Tweede magazine weldra in de bus

dinsdag 24 april 2018

Stef Wijnants en Raf Den Truineer kondigen in primeur de inhoud van ons tweede magazine 'Den Truineer' aan. Hou alvast je brievenbus in de gaten.

Lees meer →

Groot scherm en Bar Russia in Sint-Truiden

dinsdag 17 april 2018

Vanaf maandag 18 juni tot zondag 15 juli is er Bar Russia op de Grote Markt in Sint-Truiden. Kom naar reuzescherm op de Grote Markt en moedig de Rode Duivels aan tijdens hun matchen op het WK Voetbal in Rusland.

Lees meer →

Win duo-ticket Ladies Night Cameo

dinsdag 17 april 2018

Cinema Cameo en Truineer.be verloten vier duo-tickets voor de Ladies Night in Cinema Cameo op donderdag 26 april. Vier winnaars kunnen met een vriendin naar de hilarische komedie I Feel Pretty.

Lees meer →

Kabouterbos tot eind september alle dagen open

maandag 9 april 2018

Het Kabouterbos aan jeugdcentrum de Tochtgenoot (Trudobron 20, 3800 Sint-Truiden) ging op zondag 8 april weer open. Nog tot eind september kan je er elke dag op verkenning gaan langs de mooiste sprookjeselementen.

Lees meer →

Vernisaasj zet in op 'kunst, drenke en apkes'

zaterdag 7 april 2018

De nieuwe vereniging de Retrobinken opent op zaterdag 7 april een tijdelijk 'kunstkaffee' Vernisààsj op de Naamsesteenweg in Sint-Truiden. Je kan er de werken van vijf Truiense kunstenaars bewonderen en ook genieten van een drankje en een hapje. Het initiatief loopt tot 17 juni en is open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Lees meer →

Van bolle buik tot baby, 22 april

vrijdag 6 april 2018

Op zondag 22 april van 13.30 tot 16.30 uur vindt in de inkomhal van het Sint-Trudo Ziekenhuis reeds voor de vierde maal 'Van bolle buik tot baby' plaats, een infobeurs voor aanstaande en pas bevallen ouders.

Lees meer →

Kerstmagie zoekt acteurs en actrices

vrijdag 6 april 2018

Naar aanleiding van het evenement Kerstmagie dat zal plaats vinden van 07 tot en met 23 december is de organisatie nog dringend op zoek naar acteurs en actrices.

Lees meer →

Vijf mensen kans op dagje gratis shoppen

woensdag 4 april 2018

Om Sint-Truiden maximaal naar de buitenwereld te promoten, lanceert Shop & The City in samenwerking met stad Sint-Truiden de imagocampagne #shoppeninssinttruiden.

Lees meer →

Zondag inzameling kleding

woensdag 21 maart 2018

Op palmzondag 25 maart organiseert Lionsclub Sint-Truiden opnieuw een kledinginzamelactie in Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Gingelom en Zoutleeuw.

Lees meer →

Hondenwandeling tussen de bloesems

maandag 19 maart 2018

Na het succes van onze de bloesemwandeling vorig jaar en de vele positieve reacties volgt er op zondag 22 april een tweede editie. Je kan in vanuit Brustem een een mooie wandeling van 3 of 6 km doen door de prachtige natuur.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek