Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

De Key zoekt nieuwe uitbater

vrijdag 14 september 2018

De Key, het oudste volkscafé van de stad, zoekt een nieuwe uitbater. Want ook al trekt de huidige uitbaatster richting een nieuwe uitdaging in Wallonië, het café blijft sowieso bestaan.

Lees meer →

Fruitterras in Jorishoeve

dinsdag 11 september 2018

Zaterdag 15 september van 10 tot 16 uur organiseert de Jorishoeve een fruitterras. de toegang is gratis. Iedereen op post!

Lees meer →

Fighters Against Cancer, nu zaterdag!

donderdag 6 september 2018

Zaterdag aanstaande organiseert advocaat en bokser Bert Vanmechelen zijn benefiet Fighters Against Cancer. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

Lees meer →

Vormingsdag elektrisch fietsen

woensdag 5 september 2018

Meer en meer elektrische fietsen duiken op in het straatbeeld. Rijden met een elektrische fiets is niet hetzelfde als met een gewone fiets. Het evenwicht behouden, het op- en afstappen en de snelheid vragen toch wel wat gewenning.

Lees meer →

Beiaardcantus op Groenmarkt - 14 september!

dinsdag 4 september 2018

“Al mier as dattienhonderd joar gezellig en gastvrij”. Het is maar één van de vele aspecten die onze stad zo aantrekkelijk maakt. Om dit te tonen aan hun medestudenten van Sint-Truiden en omstreken, organiseert Moeder Kanarie op 14 september een beiaardcantus. Wat is dat nu precies een cantus?

Lees meer →

Fruit, bijen en mosterd bij Fruitbedrijf Jacobs

maandag 3 september 2018

Tijdens deze oogst zet het fruitbedrijf Jacobs zijn deuren open. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met het bedrijf dat naast fruit ook een imkerij en een unieke mosterdproductie herbergt.

Lees meer →

Fruit- en wijnbedrijven houden opendeur tijdens oogst

vrijdag 31 augustus 2018

September is de oogstmaand voor druiven en hardfruit. En dus gaan de deuren van een aantal bedrijven open. Een unieke kans is het, om kennis te maken met het reilen en zeilen van enkele trendsetters in de sector.

Lees meer →

VIDEO - De Fakkels klaar voor Haspengouw Culinair

donderdag 30 augustus 2018

De Fakkels is een toprestaurant uit Sint-Truiden, gelegen op de Hasseltsesteenweg. Nicole en Paul-Luc Meesen hebben met hun 28 jaar huwelijk alle reden om te feesten.

Lees meer →

STVV in beker tegen KFC Duffel

dinsdag 28 augustus 2018

In de Croky Cup moet STVV tegen KFC Duffel. Dat is vanmiddag in het Bondsgebouw geloot.

Lees meer →

Prinsessen en superhelden te gast op Augustus Kermis

dinsdag 14 augustus 2018

Van vrijdag 24 augustus tot maandag 3 september komt de Augustus Kermis weer naar het stadscentrum. Deze editie pakken de foorkramers uit met hoog bezoek. Op dinsdag 28 augustus tussen 18 en 20 uur komen er namelijk superhelden en prinsessen langs. Zorg dus zeker dat je erbij bent voor een leuke selfie.

Lees meer →

VIDEO - Kijk op Haspengouw

vrijdag 20 juli 2018

Een uniek stadsproject: panoramakijkers op vier schitterende locaties. Er is ook een bord voorzien met foto's waarop uitleg staat van wat je precies ziet. Zeker dus de moeite om eens te gaan kijken. Kijk ook zeker onderstaand filmpje uit ...

Lees meer →

Kroatië Cruise groot succes bij De Blauwe Vogel

vrijdag 20 juli 2018

Reeds meer dan 1000 pax gaan naar de themadagen van De Blauwe Vogel, die zullen doorgaan in Oostende. "Het is dan ook een heel knappe reis. We hebben ter plekke 2 schepen integraal afgehuurd voor seizoen 2019", klinkt het bij Trudo Carlier van De Blauwe Vogel.

Lees meer →

Heemkunde Brustem organiseert erfgoedwandeling

woensdag 18 juli 2018

Anders dan de meeste verenigingen neemt ‘De Oude Vrijheid’, de nieuwe Brustemse heemkundevereniging tijdens de zomermaanden geen pauze. De bijeenkomsten die telkens plaatsvinden op de tweede dinsdag van de maand gaan onverminderd door. Toch gooit voorzitter Emile Grommen het in de zomer over een andere boeg. “We houden het iets luchtiger en maken in de zomermaanden een wandeling door het dorp waarbij een aantal interessante wetenswaardigheden uit de rijke geschiedenis van ons dorp aan bod komen”, aldus Emile.

Lees meer →

Nieuwe actie: de coolste sportclub van Vlaanderen

dinsdag 17 juli 2018

Van 1 - 30 september gaat Sport Vlaanderen op zoek naar de coolste sportclub van Vlaanderen. Alle sportclubs die aangesloten zijn bij een erkende sportfederatie kunnen meestrijden voor deze titel en maken kans op een waardebon van 2.000 Euro. Ken jij een Truiense sportclub die hier zeker aan moet deelnemen?

Lees meer →

Programma Augustuskermis bekend

dinsdag 17 juli 2018

Van vrijdag 24 augustus tot en met maandag 3 september zal de Augustuskermis weer haar plaats innemen op de Grote Markt.

Lees meer →

Zondag 5 augustus: sport- en ballonhappening

dinsdag 17 juli 2018

De sporthappening is dé ideale gelegenheid voor sportclubs om hun werking bekend te maken bij het grote publiek. Kinderen op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging kunnen er deelnemen aan diverse sportinitiaties. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een groot sportpark en er valt dan heel wat te beleven.

Lees meer →

Truineer Pierre Stas wint Shop & The City wagen

maandag 16 juli 2018

Pierre Stas neemt de 36ste Shop & The City wagen, een Mitsubishi space star van garage Merinsky, mee naar huis. Hij won deze dankzij zijn scan bij restaurant Steakhouse.

Lees meer →

Opnieuw extra rommelmarkt op woensdag

dinsdag 3 juli 2018

Tijdens de zomermaanden is er op woensdagnamiddag een gratis rommelmarkt voor kinderen op de Veemarkt. Kinderen krijgen de kans hun oud speelgoed 'n nieuw leven te geven en dit iedere woensdagnamiddag van 12 tot 16 uur (in juli en augustus).

Lees meer →

Kip in Red Devils District

dinsdag 26 juni 2018

De Rode Duivels spelen donderdag tegen Engeland en voor die gelegenheid slaan STVV, Bistroke en Cosmocafé de handen in elkaar. Om 17.30 uur start "After Work" in “Red Devil District”. Ga voor de wedstrijd lekkere kip aan ’t spit eten.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek