Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Nieuws van de politie

woensdag 15 mei 2019

De voorbije dagen werden vooral gekenmerkt door een aanta ongevallen met meestal blikschade. Een ongeval met gekwetsten en een poging tot inbraak vervolledigen het nieuws van de politie.

Lees meer →

Vijf DUO-banen bij stadsbestuur Sint-Truiden

woensdag 15 mei 2019

Vijf werkzoekenden met ondersteuningsnood gaan donderdag 16 mei voor één dag aan de slag bij het lokaal bestuur van Sint-Truiden. Het zijn allemaal werkzoekenden die het ten gevolge van hun kwetsbaarheid niet onder de markt hebben op het vacaturecircuit.

Lees meer →

Vertrouwen in Pascy Monette blijft overeind

woensdag 15 mei 2019

Deze morgen nog vroeg de sp.a bij monde van Filip Moers om het ontslag van de voorzitter van het Truiense Zorgbedrijf Pascy Monette omwille van zijn positie in het ‘Villa Rosa’- dossier. De Truiense Open VLD behoudt echter het vertrouwen in haar schepen.

Lees meer →

WEDSTRIJD - Cameo verloot duotickets voor Aladdin

woensdag 15 mei 2019

Doe mee aan onze Facebook-wedstrijd en maak kans op een duoticket voor de nieuwste film 'Aladdin' op woensdag 22 mei. De winnaars worden dit weekend bekend gemaakt. Er zijn in totaal 4 duotickets te winnen, tag iemand onder de Facebook-post en wie weet ben jij wel bij de gelukkigen.

Lees meer →

400 jonge Truienaars voor autoluwe schooldag

dinsdag 14 mei 2019

Het stadsbestuur en de lokale politie van Sint-Truiden willen de leerlingen van het zesde jaar basisonderwijs aanzetten om na te denken over hun veiligheid in het verkeer. Op dinsdag 14 mei – de autoluwe schooldag – maakten ze daarom een begeleide fietstocht van hun school naar de stad of omgekeerd. Achteraf namen de kinderen nog deel aan tal van sensibiliserende activiteiten.

Lees meer →

Vijver Het Vinne wordt leeggepompt

dinsdag 14 mei 2019

Het Vinne, dat in onze regio zeer populair is als wandelgebied, ondergaat grote onderhoudswerken. Binnenkort wordt zelfs het meer leeggepompt. De gevolgen voor fauna, flora en wandelaars worden maximaal beperkt.

Lees meer →

Open VLD racet van Limburg naar Brussel

dinsdag 14 mei 2019

“Te land, ter zee en in de lucht” is terug, ware het niet dat Open VLD er nog “met het openbaar vervoer” aan toevoegde. Niet om er een spelletjesprogramma van te maken, maar een echte race voor wie er het eerst in Brussel zou arriveren

Lees meer →

Slachtoffer ontploffing is overleden

dinsdag 14 mei 2019

Gisteren meldden we reeds dat een man en een vrouw bij een ontploffing in een werkplaats aan de Kwadensteenweg zware brandwonden opliepen en werden overgebracht naar het hospitaal, de man naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek en de vrouw naar Leuven. De vrouw (65) is daar vanochtend overleden. Dat meldt HBVL

Lees meer →

Nieuwe tool zegt alles over vrije plaatsen in scholen

dinsdag 14 mei 2019

De stad Sint-Truiden, MAST Agency, Onderwijskiezer en het Lokaal Overlegplatform (LOP) hebben de handen in mekaar geslagen om een handige tool te ontwikkelen waarmee ouders een duidelijk overzicht krijgen van de capaciteit en vrije plaatsen in scholen van Sint-Truiden. De tool zal operationeel zijn vanaf december 2019.

Lees meer →

Geen pret in het park

vrijdag 10 mei 2019

De weergoden verplichten de Jeugddienst van de stad tot drastische maatregel: morgen geen Pret in het Park.

Lees meer →

STRC gooit weer hoge ogen

woensdag 8 mei 2019

STRC nam met tien zwemmers en zwemsters deel aan een internationale meeting reddend zwemmen in Seraring. Daar gooiden vooral Lotte Istas en Elise Croes hoge ogen.

Lees meer →

Slotevent voor zwerfvuilactie

woensdag 8 mei 2019

Gisterenavond vond het slotevent van een bijzonder geslaagde zwerfvuilactie plaats en dit in aanwezigheid van de vrijwilligers, burgemeester Veerle Heeren, schepen voor milieu Ingrid Kempeneers en schepen voor buurtzaken Jurgen Reniers.

Lees meer →

Garageverkoop STVV

woensdag 8 mei 2019

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei organiseert STVV een garageverkoop in het jeugdcomplex aan de Sint-Jansstraat.

Lees meer →

Daar is de superflits weer

woensdag 8 mei 2019

De politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken gaat de superflits Lidar opnieuw inhuren. Aanleiding is het stijgend aantal ongevallen op ons grondgebied. U bent meteen gewaarschuwd.

Lees meer →

Wie heeft nog last van stroomonderbreking

woensdag 8 mei 2019

Vanmiddag zijn delen van Sint-Truiden zonder stroom gevallen. Er kwamen onder meer meldingen binnen van de Houtmarkt, Speelhoflaan en Diestersteenweg.

Lees meer →

’t Hof van Stayen opent de deuren

woensdag 8 mei 2019

Wist u dat Hof van Stayen gewoon in het groen ligt? Zonder de straat te moeten oversteken, staat u met één voet in de prachtige natuur. Ideaal voor een mooie, rustgevende wandeling tijdens uw verblijf. Vanaf nu is dat mogelijk, want Hof van Stayen opende de deuren.

Lees meer →

Dood lichaam in bestelwagen

dinsdag 7 mei 2019

Op het gemeenteplein in Nieuwerkerken is in een de laadruimte van een bestelwagen een lichaam ontdekt. Het plein bleef daarom een groot deel van de dag afgesloten.

Lees meer →

Dieven erg actief de voorbije dagen.

dinsdag 7 mei 2019

De voorbije dagen waren dieven zeer actief in onze stad. Hierbij hebben ze vooral de deelgemeenten geviseerd.

Lees meer →

Treinverkeer komt weer langzaam op gang

dinsdag 7 mei 2019

Het treinverkeer tussen Hasselt en Landen is vandaag grondig verstoord geweest ten gevolge van een persoonsongeval.

Lees meer →

300 OKRA-leden op bezoek in Sint-Truiden

dinsdag 7 mei 2019

Op initiatief van Okra Regio Limburg samen met de voorzitter van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers, trokken zes dagen lang even veel volle bussen met senioren vanuit Noord-Limburg naar Haspengouw om er te genieten van de bloesempracht.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek