Strafke
header-stripes

Streeknieuws

8000 zangers op Haspengouw Ziiingt!

zondag 21 juli 2019

Mogen we zo chauvinistisch zijn, en zeggen dat de aanwezigen weer ongelijk hadden? Met 8.000 meezingers op de Sint-Truidense Grote Markt was het er aangenaam druk.

Lees meer →

Pasar wandelde rond Borgloon

zondag 21 juli 2019

Pasar Sint-Truiden trop op wandeltocht in Borgloon. Met 17 stappers vertrokken ze onder de kundige leiding van onze gids-bestuurslid Albert voor een wandeling van 7,5 km.

Lees meer →

Hamelstraat in de ban van Trudo

zondag 21 juli 2019

Het Buurtcomité Hamelstraat blijft op eigen initiatief de straat opfleuren en kleine, maar leuke ingrepen in het straatbeeld doen.

Lees meer →

Dronken bestuurder richt ravage aan na aanrijding

zondag 21 juli 2019

Zelf kwam hij er met de schrik vanaf, maar de ravage die hij maakte was erg groot.

Lees meer →

Kanaries zwaar onderuit tegen PAOK

zaterdag 20 juli 2019

De Griekse landskampioen PAOK Saloniki, met ex-kanarie Chuba Akpom in de basis, was doorlopend baas en diende STVV een fikse nederlaag toe....

Lees meer →

Regen en bliksem verstoort STVV-PAOK

zaterdag 20 juli 2019

De oefenmatch tussen PAOK en STVV in Beringen is een kwartier verlaat wegens hevige regenval en onweer. Tien minuten na vier gaf ref Verboomen dan toch de aftrap.

Lees meer →

Tomorrowland 'even' in Sint-Truiden

zaterdag 20 juli 2019

Wat was dat gisteren allemaal boven Sint-Truiden? Het logo van Tomorrowland verscheen aan de hemel. Wie was daar verantwoordelijk voor? Weten jullie het?

Lees meer →

Paris Hilton en Anouk Matton drinken Omerta Rum

zaterdag 20 juli 2019

Mike Janssen en Roniek van Bree van de Brouwerij en Alcholstokerij van Wilderen veroveren de wereld met hun Omerta Rum. Paris Hilton en Anouk Matton (MATTN) stelden zopas hun nieuwe single 'Lone Wolves' voor met in de clip, tussen hun beiden, een fles en twee glazen Omerta Rum.

Lees meer →

Nieuw contract voor Kenny Steppe

vrijdag 19 juli 2019

Kenny Steppe won de strijd met Lucas Pirard en ontpopte zich tot een van de sterkhouders bij STVV. De 30-jarige doelman lag nog een jaar onder contract.

Lees meer →

Jacky Mathijssen stapt in het huwelijksbootje met zijn Petra

vrijdag 19 juli 2019

Jacky Mathijssen (55) is vrijdag, de dag voor zijn 56ste verjaardag, getrouwd met Petra Herbots uit Sint-Truiden. De plechtigheid vond plaats in het stadhuis van Sint-Truiden.

Lees meer →

Dieven op bezoek in bedrijfsgebouwen

woensdag 17 juli 2019

Dieven hebben maandag even voor 2 uur proberen in te breken in een gebouw op de Nijverheidslaan. Ze slaagden daar evenwel niet in. Bij Food & Drinks was het wel even anders.

Lees meer →

Radio Guga, de live-band rond Guga Baúl, op Haspengouw Ziiingt!

woensdag 17 juli 2019

Guga is een begenadigd stemmenimitator en weet uit die gave al langer charmante comedy te puren. Maar de maestroloog heeft nog andere pijlen op zijn boog. Geruggensteund door een fantastische liveband trekt Guga nu volledig de muzikale kaart.

Lees meer →

Truiense jongeren delen naaktfoto’s van minderjarigen in chatgroep

woensdag 17 juli 2019

Een groepje jongens uit Sint-Truiden heeft naaktbeelden van jonge meisjes via Messenger verspreid. De slachtoffers waren tussen de 12 en 16 jaar en hebben de meeste beelden zelf – soms onder dwang - verstuurd, maar er zouden ook foto’s zijn gemaakt door de personen uit de chatgroep zelf. De Truiense politie onderzoekt de zaak.

Lees meer →

Zonnebrillen en monturen gestolen bij opticien

woensdag 17 juli 2019

Bij Els Optics, tegenover Stayen, op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden, hebben dieven gisterochtend een hoeveelheid monturen en zonnebrillen gestolen.

Lees meer →

Cong Phuong en Sousa in actie tegen Lommel

woensdag 17 juli 2019

Vanavond om 19 uur oefent STVV op Stayen tegen Lommel. Nieuwkomers Allan Sousa en Cong Phuong komen alleszins in actie, vertelde coach Marc Brys ons. Onderaan vindt u de ticketinfo.

Lees meer →

Soep voor Sint-Vincentius

woensdag 17 juli 2019

Globachem is een internationaal actief, agrochemisch familiebedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen, registreren en vermarkten van hoogkwalitatieve gewasbeschermingsmiddelen voor de land- en tuinbouw.

Lees meer →

Politie vindt 450 weedplantjes in huis in Gingelom

woensdag 17 juli 2019

Bellen achter het stuur, geen keuringsbewijs, parkeren op gehandicaptenplaats en drugs (een weedplantage in Gingelom) waren de blikvangers de voorbije dagen.

Lees meer →

Haspengouw Ziiingt: praktische tips

woensdag 17 juli 2019

Waar veel volk samenkomt, wordt de organisatie ook verplicht om veiligheidsmaatregelen te nemen. En bij Haspengouw Ziiingt is dat niet anders.

Lees meer →

TERUGBLIK - Nu zaterdag Haspengouw Ziiingt

woensdag 17 juli 2019

Haspengouw Ziiingt 2018, wij blikken even terug met onderstaand filmpje. Het concept is zeer simpel: Vanaf 19.00 uur begint het voorprogramma door een Limburgse heldin: INE. Daarna zullen twee professionele bands zorgen voor de nodige ambiance. Guga Baul neemt zijn Radio Guga mee naar de Grote Markt. Nadien zorgen Jelle Cleyman en zijn El Bandido's voor een enorm feest. De liedjes zijn zo gekozen dat jong en oud er zeker van kan genieten. Plezier gegarandeerd!

Lees meer →

Landelijke Gilde en Triamant Haspengouw tuinieren “warm”

dinsdag 16 juli 2019

De Landelijke Gilde van Velm werkt samen met Triamant aan het principe van de “Warme Tuin”. Dat is geen klassieke volkstuin of zorgtuin, het is een mix van beide. Uiteindelijk is het sociaal contact van het samen tuinieren veel belangrijker dan de oogst van de tuin.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek