Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Punch Powertrain: de kalmte bewaren!

zondag 25 augustus 2019

“De directie van Punch Powertrain betreurt samen met de vakbonden de berichten die vrijdag in de media verschenen omtrent de situatie in Sint-Truiden”, klinkt het in een gemeenschappelijk persbericht.

Lees meer →

Bernard en Els schenken mooi bedrag aan dierenasiel

zondag 25 augustus 2019

Een cheque van 2.040 euro. Dat is de geste van die Bernard Moriau en Els Windmolders van Youlcee over hadden voor het dierenasiel van Sint-Truiden.

Lees meer →

Organisatoren Bal Marginal in zwembad De Born

dinsdag 20 augustus 2019

De organisatoren van Bal Marginal pakken origineel uit met hun foto voor hun jaarlijks evenement in Zomerclub De Leopold. "Iedereen heeft nog wel herinneringen aan het zwembad, dus waarom niet daar onze foto", klinkt het bij de vriendengroep. Bal Marginal gaat dit jaar door op zaterdag 21 september.

Lees meer →

U10 winnen Borginsole Cup

donderdag 15 augustus 2019

De U10 van STVV doen het al een tijdje uitstekend. Nu schreven de de Borginsole Cup achter hun naam. Een dikke proficiat voor die mannen en hun staf.

Lees meer →

Kermis Sint-Truiden nadert met rasse schreden

woensdag 14 augustus 2019

Nog 9 keer slapen. Dan is het vrijdag 23 augustus. Dan gaat Kermis Sint-Truiden van start. Zo snel gaat het. We kijken uit naar één van de mooiste momenten van het jaar in onze stad.

Lees meer →

Hinder door herschakeling drinkwaternet

woensdag 14 augustus 2019

De Watergroep plant onderhoudswerken aan het waterleidingnet in een deel van Sint-Truiden. Hierdoor wordt het drinkwaternet gedurende 24 uur herschakeld: vanaf dinsdagvoormiddag 20 augustus tot woensdagvoormiddag 21 augustus 2019.

Lees meer →

Eindelijk een veilig kruispunt Groenstraat

woensdag 14 augustus 2019

Vanaf maandag 19 augustus kan je de Brandhoutstraat niet meer bereiken vanuit de Groenstraat. Daar wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd van de Tongersesteenweg naar de Nijverheidslaan. Hierdoor gaat de veiligheid erop vooruit en vermindert de verkeersdruk op de nabijgelegen woonzones.

Lees meer →

Stup vzw steekt handen uit mouwen op Pukkelpop

woensdag 14 augustus 2019

Voor hen zijn het hoogdagen. Wij hebben het over de Truinaars en Truinoskes van Stup vzw. Elk jaar dragen ze bij tot een geslaagd Pukkelpop festival. Ook dit jaar zijn ze weer paraat.

Lees meer →

BLANCO krijgt kleur en wordt Bistro Sacre Coeur

dinsdag 13 augustus 2019

Na de komst van Twenty Two Coffee, krijgt het Heilig-Hartplein er nog een trekpleister bij. Het pand BLANCO (voormalig ’t Nieuwscafé) wordt omgedoopt tot ‘Bistro Sacre Coeur’. Letterlijk vertaald naar Bistro Het Heilig Hart, vernoemd naar het plein waarop het pand zich bevindt. Het plein was meer dan 20 jaar één van de populairste plaatsen van Haspengouw.

Lees meer →

Leegpompen vijver 'Het Vinne' schiet aardig op.

dinsdag 13 augustus 2019

Het leegpompen van de vijver van natuurdomein 'Het Vinne' schiet aardig op. Momenteel is het waterpeil ongeveer 30 cm gezakt en de restanten van het bos dat in 2004 gerooid, werd steken nu overal de kop op.

Lees meer →

Moeskroen fans ruimen eigen rotzooi op

maandag 29 juli 2019

“Félicitations à nos supporters aussi ! Ils ont montré l’exemple en nettoyant la tribune”, twitterde Moeskroen zondag. Ze zijn fier op hun supporters en met reden!

Lees meer →

Grammen-Lux hecht belang aan energielabel

zaterdag 27 juli 2019

Het 'witgoed' bij Grammen-Lux is gekend. Al meer dan 97 jaar verzorgt Grammen-Lux voor veel huishoudens het 'witgoed'. Het hecht daarbij veel belang aan het eco-label. "Bij ons ligt dat niet in de kast, maar wij hangen de sticker duidelijk op demo model in de zaak. We merken met het veranderende klimaat veel aandacht voor het klimaat, al heeft dat soms gevolgen", klinkt het bij Grammen-Lux.

Lees meer →

Voorzichtig rijden tijdens onweer

zaterdag 27 juli 2019

Gisteren liepen tal van delen van onze gemeente onder water na een behoorlijk hevig onweer. Straten stonden blank omdat de rioleringen het water niet konden verdoen.

Lees meer →

Senioren ontdekken eigen stad

zaterdag 27 juli 2019

In welke mate kennen we onze eigen stad? Het antwoord is duidelijk: niet dus. Daarom trokken de senioren van OKRA onder leiding van stadsgids Clem Verheyden naar die onbekende pareltjes.

Lees meer →

Europese steun voor fruitteelt. Volgt Vlaanderen ook?

vrijdag 26 juli 2019

De droogte en hitte van de afgelopen periode zorgen voor veel problemen, ook in de landbouw. Vanuit Europa kwam gisteren het goede nieuws dat er steun komt in de vorm van een vooruitbetaling van de directe inkomenssteun. Hilde Vautmans roept ook Vlaanderen op om te kijken wat we kunnen doen, en gaat volgende week zelf de schade opmeten.

Lees meer →

Pikdorser uitgebrand in Brustem

vrijdag 26 juli 2019

Enkele lezers stuurden ons al foto's door van de rookpluim in Brustem. De pikdorser van Groven is helaas uitgebrand op een veld in Brustem. Foto L. Nijs.

Lees meer →

Geen water meer uit beken halen

donderdag 25 juli 2019

Het captatieverbod in Limburg wordt uitgebreid. Dat heeft de provinciale overheid woensdag meegedeeld. De nieuwe regeling is donderdag al van kracht.

Lees meer →

Een speciale vakantiejob: middeleeuwse schedels poetsen

dinsdag 23 juli 2019

Terwijl hun vrienden of vriendinnen ijsroom serveren op de Grote Markt, of aan de kassa van de Delhaize zitten, of ergens kinderen opvangen, zijn er in Sint-Truiden jobstudenten bezig met een apart werkje: opgegraven skeletten wassen. Het is eens iets anders dan kersen plukken of onkruid wieden bij de groendienst.

Lees meer →

Eerste CNG-station in Sint-Truiden

dinsdag 23 juli 2019

Zopas opende DATS 24 het allereerste CNG-station in Sint-Truiden. Dat is een belangrijke hefboom om meer Truienaren aan te moedigen om voor een aardgaswagen te kiezen. Het stadsbestuur – dat zelf sterk inzet op groene mobiliteit – is blij met de komst van het station. In Sint-Truiden kunnen chauffeurs met een CNG-wagen voortaan ook aardgas aan de pomp tanken. Vorige week opende het eerste CNG-station aan de Luikersteenweg. Dat kwam er op initiatief van DATS 24, brandstofleverancier van warenhuisgroep Colruyt. Troeven CNG – of samengeperst aardgas – is in heel Europa aan een steile opmars bezig als autobrandstof. Steeds meer chauffeurs willen namelijk milieubewuster rijden, op voorwaarde dat ze niet aan comfort moeten inboeten en ook niet dieper in hun portefeuille moeten tasten. “Net daarin schuilen de belangrijkste troeven van voertuigen op aardgas”, vertelt Maarten Van Houdenhove, pers en PR-verantwoordelijke van DATS 24. “Ze zijn een pak goedkoper dan andere groene wagens, richten zich tot elk gebruikersprofiel en leveren een substantiële bijdrage tot een gezonder leefmilieu. We zetten dus fors in op CNG, en voorzien de komende periode nog stations in onder meer Tienen, Ronse, Wommelgem, Thuin, Haasrode, Mechelen, Courcelles en Ath.” Groene mobiliteit “Ook als stadsbestuur zijn wij overtuigd van het potentieel van CNG”, vervolgt schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid Ingrid Kempeneers. “We hebben intussen daarom al drie dienstauto’s – twee bestelwagens en één glasophaalwagen – die op aardgas rijden. Door de nabijheid van een CNG-station worden deze voertuigen nu ook voor burgers en bedrijven een haalbaar alternatief.” Groene mobiliteit is voor ons namelijk een belangrijke beleidsdoelstelling. Daarom investeerden we al in 22 elektrische stadsauto’s die we ook delen met onze inwoners en installeerden we meerdere laadpalen in ons centrum. Deze legislatuur gaan we verder op de ingeslagen weg om duurzame en alternatieve mobiliteit te promoten bij onze bevolking”, besluit burgemeester Veerle Heeren

Lees meer →

Aanvaller van Anderlecht naar STVV?

dinsdag 23 juli 2019

Bij STVV zitten ze om versterking voor de aanval verlegen, bij RSC Anderlecht lopen nog een aantal aanvallers rond die de club mogen verlaten deze zomer, zoals Ivan Santini, Isaac Kiese Thelin en Knowledge Musona.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek