Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Schrijf Sinterklaas een brief!

donderdag 14 november 2019

Aan Clockemstraat 21, 3800 Sint-Truiden is een leuke postbus te zien, aangepast aan de tijd van het jaar. Sinterklaas zal er tevreden om zijn en een neus maken naar al die kerstmannen die veel te vroeg Jingle Bells lopen te zingen. Want in die bus kunnen alle kinderen hun post naar de Sint sturen.

Lees meer →

70 jaar Vriendenkring stadsmedewerkers

donderdag 14 november 2019

Op donderdag 14 november verzamelden huidige en vroegere stadswerknemers van Sint-Truiden in de Gazo voor een feest naar aanleiding van het platinajubileum van de Vriendenkring.

Lees meer →

Sacré Coeur aan de Semois

donderdag 14 november 2019

Het carnavalsseizoen is nog maar pas op gang geschoten, of … daar verschijnt “Sacré Coeur” in het landschap. En nog niet bij de deur, maar aan de Semois, en als je het “krek” wil weten, in Alle-sur-Semois.

Lees meer →

Strengere controle op zone 30

donderdag 14 november 2019

De stad Sint-Truiden zal vanaf december strenger controleren op de zone 30. Die zone 30 zal vanaf dan gelden binnen de stadsvesten en aan schoolomgevingen. Op de toegangswegen naar het centrum mogen bestuurders wel weer 50 km per uur. Het is nu bijna 15 november, dus tijd om van rijstijl te veranderen.

Lees meer →

De politie meldt volgende feiten

donderdag 14 november 2019

Drie diefstallen en drie accidenten, zonder lichamelijk leed.

Lees meer →

Opgepast, eerste sneeuw zit eraan te komen.

donderdag 14 november 2019

De eerste sneeuw is op komst in Vlaanderen. Smeltende sneeuw wellicht, maar toch: het belooft vrijdag een winterse dag te worden. In de Ardennen is dinsdag al de eerste sneeuw gevallen, en daar zal het deze week niet bij blijven. Volgens de weersvoorspellingen wordt vrijdag zeker in hooggelegen gebieden nog flink wat sneeuw verwacht.

Lees meer →

Volgend weekend in heel Limburg

donderdag 14 november 2019

Alle politiekorpsen in Limburg controleren volgend weekend op alcohol, drugs en snelheid in het verkeer. Het gaat om een grootschalige SLim-actie voor veilig weekendverkeer.

Lees meer →

Truiense Nicaraguareizigers vertellen over hun wedervaren

woensdag 13 november 2019

Elke dag worden er in de media beelden op ons afgevuurd van protesten, opstanden, conflicten, … wereldwijd. Die indrukken passeren vaak vluchtig en veel lijken ver van ons bed. Maar wat als je als Belgische jongere van 16 jaar plots met zo’n conflict geconfronteerd wordt? Hoe ga je daarmee om? Kan je je wapenen met een open houding en een portie lef? En hoe geef je een stem aan leeftijdgenoten die niet gehoord worden?

Lees meer →

Update: ook meldpunt over zwerfkatten

zaterdag 9 november 2019

De stad Sint-Truiden heeft sinds kort twee schuilhokken ter beschikking voor zwerfkatten. Dat stelt deze dieren in staat om tijdens koude dagen een veilig onderdak te vinden.

Lees meer →

Madeleine werd 100

donderdag 31 oktober 2019

Wie zijn die mensen naast Madeleine?

Lees meer →

Toneelgroep HALFJASSEN is in de ban van de liefde.

maandag 21 oktober 2019

Olé … Olé Mi Amor. Dat is de titel van het toneelstuk dat de Halfjassen brengen. Een toneelwerk van auteur Willy Gilis in een regie van Patrik De Wolf en Rik Walschot.

Lees meer →

3D-scan van gebouwen op site minderbroeders

vrijdag 18 oktober 2019

De stad Sint-Truiden laat de gebouwen op de site van de minderbroeders scannen. Zowel de kerk, het klooster, het museum als de omgeving errond worden door middel van laserscans en fotogrammetrie in kaart gebracht.

Lees meer →

Repair Café: samen voor minder afval

woensdag 9 oktober 2019

In het Repair Café draait alles rond repareren. Met de hulp van deskundigen kun je er je kapotte spullen herstellen, als ze tenminste te herstellen zijn. En het is bovendien gratis!

Lees meer →

75-jarigen verzamelden in Zepperen

zondag 6 oktober 2019

Het is een goede gewoonte van de oudere generatie om mekaar blijvend in het oog te houden. En een vijfjaarlijkse samenkomst helpt ze erbij.

Lees meer →

Truiense tijdreizigers op VTM

donderdag 26 september 2019

Vrijdagavond om 20.40 uur is er de derde aflevering van Belgium’s Got Talent, het VTM-programma dat door bijna een miljoen Vlamingen wordt bekeken. En wie staat daar op de planken? De Sint-Truidense Time Travellers. .

Lees meer →

Stadsmedewerker gooit hoge ogen in paardenmennen

donderdag 19 september 2019

De Truiense stadsmedewerker Sven Tinlot en zijn partner Evi Vandersmissen zijn met hun Pony team genomineerd voor het WK paardemennen in Hongarije.

Lees meer →

Polsbandjes massaspektakel... hoe werkt het?

donderdag 19 september 2019

Zowel voor het innemen van je zitplaats voor het massaspektakel als voor het innemen van een staanplaats moet je vooraf een polsbandje afhalen bij één van de infopunten op het Minderbroedersplein, Europaplein of Sint-Martenplein. Hoe werkt het?

Lees meer →

Tweemaal zilver en tweemaal brons voor Gloire De Duras

donderdag 19 september 2019

Tijdens de Wedstrijd voor de Beste Belgische Wijn viel de Gloire De Duras van de familie Nijskens viermaal in de prijzen. De familie Nijskens mag best fier zijn op hun Belgisch kwaliteitsproduct.

Lees meer →

Milan Paulus als belofte naar topploeg SEG Racing

donderdag 19 september 2019

De Truiense wielrenner en junior Milan Paulus (17) stapt volgend seizoen over naar de beloften en zal daar rijden voor het Nederlandse SEG Racing. Een tweede opsteker na zijn selectie voor het WK

Lees meer →

Een brok nostalgie wordt brokkiljon.

woensdag 18 september 2019

Na de onafhankelijkheid was ook Sint-Truiden tot het inzicht gekomen dat de stad beter beschermd moest worden. Reeds tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering, op 19 november 1830, kwam het voorstel om een burgerwacht (Garde Civique) te stichten.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek