Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Waar vind je nog een Kerstviering?

maandag 23 december 2019

Kerstmis in Sint-Truiden De tijd van een nachtmis in elke parochiekerk is voorbij, en de reden is eenvoudig: personeelsgebrek. Toch blijft christelijk Sint-Truiden Kerstmis vieren:

Lees meer →

Matchday: tegen Antwerp zonder Boli

zondag 22 december 2019

Geen Boli tegen Antwerp. Nog niet fit..... Kan zijn. Maar laat ons wel wezen. Boli vertrekt, heeft angst om nog een blessure op te spelen en zal ook niet meer tegen Waasland-Beveren spelen. Datzelfde geldt trouwens ook voor de Japanse bazen die graag nog veel geld willen vangen.

Lees meer →

Damesvoetbal: een lach en een traan

woensdag 4 december 2019

Winst en verlies, maar het uiteindelijk saldo is toch nog fenomenaal...

Lees meer →

Repaircafé bij Momentum

woensdag 27 november 2019

Bij Momentum op de Grevensmolenweg kan je nu ook terecht voor kleine herstellingen, door vrijwilligers voor burgers.

Lees meer →

Sorptimisten kleuren de markt oranje

woensdag 27 november 2019

In meer dan 90 landen wereldwijd wordt vanaf 25 november 16 dagen actie gevoerd, onder de noemer 'Orange the World'. De actie start op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen om aandacht te vragen voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Lees meer →

App wijst je de weg in Sint-Trudo Ziekenhuis

vrijdag 22 november 2019

Je weg vinden in een ziekenhuis is vaak niet evident. Om het patiënten en bezoekers gemakkelijker te maken, lanceert Sint-Trudo daarom vandaag de youBee app.

Lees meer →

Voorleesweek: schepen Jurgen Reniers leest voor

donderdag 21 november 2019

De nationale voorleesweek is in volle gang. Ook in de bibliotheek van Sint-Truiden kwamen deze week al 120 bezoekers langs om voorgelezen te worden door bekende en minder bekende voorlezers uit de rijke collectie voorleesboeken.

Lees meer →

Zwaar ongeval op N80

donderdag 21 november 2019

Op de N80 richting Hannuit, net voorbij de brug over de Luikersteenweg, is een zwaar ongeval gebeurd. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

Lees meer →

Waar wacht je nog op?

donderdag 21 november 2019

Het is bijna de grote dag: dé dag van de Sint. Heeft de Sint zijn lijstje al doorgekregen? Bij Vavantas kun je nu al kiezen, in de winkels of online!

Lees meer →

Schrijf Sinterklaas een brief!

donderdag 14 november 2019

Aan Clockemstraat 21, 3800 Sint-Truiden is een leuke postbus te zien, aangepast aan de tijd van het jaar. Sinterklaas zal er tevreden om zijn en een neus maken naar al die kerstmannen die veel te vroeg Jingle Bells lopen te zingen. Want in die bus kunnen alle kinderen hun post naar de Sint sturen.

Lees meer →

70 jaar Vriendenkring stadsmedewerkers

donderdag 14 november 2019

Op donderdag 14 november verzamelden huidige en vroegere stadswerknemers van Sint-Truiden in de Gazo voor een feest naar aanleiding van het platinajubileum van de Vriendenkring.

Lees meer →

Sacré Coeur aan de Semois

donderdag 14 november 2019

Het carnavalsseizoen is nog maar pas op gang geschoten, of … daar verschijnt “Sacré Coeur” in het landschap. En nog niet bij de deur, maar aan de Semois, en als je het “krek” wil weten, in Alle-sur-Semois.

Lees meer →

Strengere controle op zone 30

donderdag 14 november 2019

De stad Sint-Truiden zal vanaf december strenger controleren op de zone 30. Die zone 30 zal vanaf dan gelden binnen de stadsvesten en aan schoolomgevingen. Op de toegangswegen naar het centrum mogen bestuurders wel weer 50 km per uur. Het is nu bijna 15 november, dus tijd om van rijstijl te veranderen.

Lees meer →

De politie meldt volgende feiten

donderdag 14 november 2019

Drie diefstallen en drie accidenten, zonder lichamelijk leed.

Lees meer →

Opgepast, eerste sneeuw zit eraan te komen.

donderdag 14 november 2019

De eerste sneeuw is op komst in Vlaanderen. Smeltende sneeuw wellicht, maar toch: het belooft vrijdag een winterse dag te worden. In de Ardennen is dinsdag al de eerste sneeuw gevallen, en daar zal het deze week niet bij blijven. Volgens de weersvoorspellingen wordt vrijdag zeker in hooggelegen gebieden nog flink wat sneeuw verwacht.

Lees meer →

Volgend weekend in heel Limburg

donderdag 14 november 2019

Alle politiekorpsen in Limburg controleren volgend weekend op alcohol, drugs en snelheid in het verkeer. Het gaat om een grootschalige SLim-actie voor veilig weekendverkeer.

Lees meer →

Truiense Nicaraguareizigers vertellen over hun wedervaren

woensdag 13 november 2019

Elke dag worden er in de media beelden op ons afgevuurd van protesten, opstanden, conflicten, … wereldwijd. Die indrukken passeren vaak vluchtig en veel lijken ver van ons bed. Maar wat als je als Belgische jongere van 16 jaar plots met zo’n conflict geconfronteerd wordt? Hoe ga je daarmee om? Kan je je wapenen met een open houding en een portie lef? En hoe geef je een stem aan leeftijdgenoten die niet gehoord worden?

Lees meer →

Update: ook meldpunt over zwerfkatten

zaterdag 9 november 2019

De stad Sint-Truiden heeft sinds kort twee schuilhokken ter beschikking voor zwerfkatten. Dat stelt deze dieren in staat om tijdens koude dagen een veilig onderdak te vinden.

Lees meer →

Madeleine werd 100

donderdag 31 oktober 2019

Wie zijn die mensen naast Madeleine?

Lees meer →

Toneelgroep HALFJASSEN is in de ban van de liefde.

maandag 21 oktober 2019

Olé … Olé Mi Amor. Dat is de titel van het toneelstuk dat de Halfjassen brengen. Een toneelwerk van auteur Willy Gilis in een regie van Patrik De Wolf en Rik Walschot.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek