Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Samana Zepperen houdt lentefeest

dinsdag 7 mei 2019

Samana Zepperen bracht meer dan 70 hoogbejaarden en chronisch zieken samen in de parochiezaal om tijdens hun lentefeest ook Pasen te kunnen vieren.

Lees meer →

Respect en een dikke merci aan onze brandweer

zaterdag 4 mei 2019

Op 4 mei wordt de jaarlijkse 'Internationale Dag van de Brandweer' (International Firefighters' Day = IFFD) gehouden.

Lees meer →

Hesjes voor de twaalfjarigen

zaterdag 4 mei 2019

Veiligheid in het verkeer is een topprioriteit voor politie en politiek. De leerlingen die volgend schooljaar naar het middelbaar trekken, vaak per fiets, kregen daarom een “geel hesje”.

Lees meer →

130 leerlingen stapten met Trudo de dag in.

zaterdag 4 mei 2019

In Sint-Truiden verzamelden vrijdag voor dag en dauw 130 leerlingen van HASP-O en het Abdij-internaat voor een dauwtrip met Trudo.

Lees meer →

“De Radar” wordt ziekenhuisschool van Asster

zaterdag 4 mei 2019

Met meer dan 2000 opnames per jaar is Psychiatrisch Ziekenhuis Asster een van de grootste psychiatrische zorgcentra van Vlaanderen. Daarom is het super dat Asster nu ook de eerste Limburgse ziekenhuisschool voor jongeren met psychiatrische problemen opent! Primeur en goed voor een voltijdse job voor 9 leerkrachten!

Lees meer →

COV Sint-Truiden bezocht Brussel

zaterdag 4 mei 2019

De COV senioren Sint-Truiden, zeg maar de gepensioneerde schoolmeesters en -juffrouwen, hebben de tentoonstelling " Prenten in de eeuw van Bruegel" in de Bozar bezocht. Daarna volgde nog een koninklijke wandeling door Brussel met als orgelpunt dit kiekje voor het koninklijk paleis

Lees meer →

STVV-jongeren succesvol in Genk

vrijdag 3 mei 2019

De U7, U8, U9 en U10 jongeren van STVV waren op het tornooi van KRC Genk niet van het podium te verdringen. STVV was een vaste waarde in elke finale en won er ook 2 van.

Lees meer →

Jef Cleeren is vandaag 85

vrijdag 3 mei 2019

Eén van onze bekendste Truienaren, Jef Cleeren, wordt vandaag 85. Team Truineer wenst hem van harte proficiat.

Lees meer →

Jong STVV 4de keer gastheer voor Jeugdcup ”Het Nieuwsblad”

vrijdag 3 mei 2019

Voor het vierde jaar op rij was Jong STVV de gastheer voor de provinciale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. “We vinden het bijzonder fijn om onze Limburgse jeugd te kunnen verwelkomen” zegt clubsecretaris Ronny Schmitz.

Lees meer →

3000 euro voor kinderkankerfonds

vrijdag 3 mei 2019

Op 1 mei 2019 vond voor de derde keer “Jo’s run” plaats. Dit is een recreatieve loop van 5 en 11 km door de Zepperse straten en velden. En met meer dan 300 lopers en wandelaars was Jo’s run ‘2019 opnieuw een groot succes.

Lees meer →

Verdeelde reacties na idee van KBVB over Europees ticket

vrijdag 3 mei 2019

"Dit is aanvaardbaar" versus "niet eerlijk", dat zijn de meningen nadat de KBVB communiceerde over de chaos in verband met Europees voetbal. De KBVB wil de finale tussen de vierde uit Play-Off 1 en de winnaar van Play-Off 2 sowieso laten doorgaan, ook al hangt er KV Mechelen een straf boven het hoofd.

Lees meer →

Marc Brys moet puzzelen

vrijdag 3 mei 2019

STVV speelt zaterdag in de vooravond op Mambourg tegen Charleroi. Inzet is de eerste plaats in groep A van play-off 2. Marc Brys is echter niet vrij van zorgen. Hij moet puzzelen.

Lees meer →

BFV Jongeren doen oproep om Belgisch fruit te kopen

vrijdag 3 mei 2019

"Help ons met onze droom en koop Belgische appels en peren van bij ons!", klinkt het op de Facebook-pagina van BFV Jongeren. Een groep jonge fruittelers heeft een filmpje gemaakt en roepen nu op om dat massaal te delen, in de hoop dat mensen meer zullen kiezen voor Belgisch fruit. Truineer.be staat alvast achter deze oproep: zorg dat onze jonge fruittelers zeker zijn van hun toekomst, koop Belgisch!

Lees meer →

93 baby’s voor 6de Truiense Babyborrel

woensdag 1 mei 2019

Speciaal voor alle baby’s die het afgelopen jaar geboren zijn, organiseerde het stadsbestuur van Sint-Truiden op woensdag 1 mei de Truiense Babyborrel in de GAZO Lounge. Alle gasten kregen er een geboortebox boordevol geschenkjes en nuttige tips.

Lees meer →

Drie nieuwe wildebijenhotels in Sint-Truiden

woensdag 1 mei 2019

Woensdag 1 mei gingen in Gelinden en Runkelen drie wildebijenhotels open. De bewoners stroomden vlot binnen in de nieuwe vertrekken. Als bijvriendelijke gemeente stimuleert Sint-Truiden dergelijke initiatieven ter ondersteuning van de natuurlijke bijenpopulatie.

Lees meer →

Exclusieve sportwagens op Grote Markt

woensdag 1 mei 2019

Op zondag 5 mei vindt in Sint-Truiden de 7e editie van de Haspengouw Tour plaats. De tour is voorbehouden aan de meest exclusieve en moderne sportwagens. Het wordt een indrukwekkende groep van 90 bloedmooie wagens die zich zal voortbewegen langs de schitterende en pittoreske wegen van Haspengouw en de Ardennen. De grote markt van Sint-Truiden zal op zondagochtend 5 mei volledig afgesloten zijn zodat iedereen deze droomwagens kan komen bewonderen. De eerste wagens zullen om 09:00u aankomen en de motoren zullen om 10:00u gestart worden om aan het eerste deel van de tour te beginnen.

Lees meer →

Feestelijke opening van het Huis van het Kind Haspengouw

woensdag 1 mei 2019

Het Huis van het Kind Haspengouw is in gebruik genomen. Op deze kinderwelzijnscampus, in het nieuwe Gazo-complex aan het station van Sint-Truiden, vinden ouders van jonge kinderen voortaan verschillende gezinsondersteunende diensten onder één dak.

Lees meer →

VIDEO - Gerrit Kempeneers met expo in Nieuwenhoven

maandag 29 april 2019

Het intussen befaamde kunstproject ‘Hope and Optimism’ dat werd opgericht in 1990, is neergestreken in het vernieuwde streekcafé van kasteel van Nieuwenhoven. Grote bezieler van het project Gerrit Kempeneers kwam er persoonlijk een tiental werken introduceren tijdens de openingsreceptie. Ook de jonge Koreaanse cellist Han Bin Yoon luisterde de vernissage op.

Lees meer →

STVV laat punten liggen

zondag 28 april 2019

STVV liet punten liggen tegen Beerschot-Wilrijk (2-2) en daardoor blijft de kloof met Charleroi twee punten. Het belang van het volgende duel, uitgerekend tegen Charleroi, wordt daarmee groot. Inzet: de eerste plaats in de groep.

Lees meer →

Willy Vandersmissen en TruienAir meten luchtkwaliteit

zondag 28 april 2019

Truienaar Willy Vandersmissen is één van de eerste Truienaars die een fijnstofmeter geïnstalleerd heeft. En de eerste resultaten van zijn meter doen vragen rijzen, vindt hij. “Maar ik raad iedereen aan om mee te doen: de meters zijn nog steeds te koop en kunnen tijdens een volgende infosessie besteld worden. Ze in mekaar steken is makkelijk en zo’n meter kost 40 euro”, schrijft Willy op zijn faceboekpagina. TruienAir is een burgerinitiatief dat tot doel heeft om iedereen actief te betrekken bij de discussie over onze luchtkwaliteit. “We doen dit door informatie te delen over de vormen van luchtvervuiling, de invloed van luchtvervuiling op onze gezondheid, hoe luchtvervuiling wordt gemeten, wie deze metingen doet, wat de overheid doet om de luchtkwaliteit te verbeteren en Wat we zelf kunnen doen”, zeggen ze bij TruienAir Ze organiseren lezingen en workshops waarin iedereen kan leren hoe men de concentratie van fijnstof kan meten met een betaalbaar zelfbouwpakket en tevens de meetresultaten analyseren. Hierbij werkt TruienAir samen met het project "luchtpijp" van Beweging.net, het vroegere ACW, die de deelnemers voorzien van de zelfbouwpakketten. Die pakketten bestaan uit een tiental onderdelen. Na het bouwen hang je de meter op aan je dakgoot of uit een raam, verbind je een dun USB-kabeltje met een stroomcontact, connecteer je de sensor met de Wifi thuis en klaar is kees! Vanaf dan kan je op elk moment van de dag de kwaliteit van de lucht rondom jouw sensor controleren. TruienAir zorgt ervoor dat je meetpunt op de kaart van Luftdaten terecht komt. Om U te helpen bij het bouwen van je sensor en om meer informatie te geven over het project organiseren TruienAir een aantal workshops. Je kan je hiervoor inschrijven via De volgende workshop vindt plaats op 22 mei in het CM-kantoor Sint Truiden in de Kattenstraat om 19.30 uur Het project Truienair wordt gesteund door: Milieuraad Sint Truiden - Beweging.net en de Hogeschool PXL Diepenbeek.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek