Strafke
header-stripes

Streeknieuws

TERUGBLIK - Nu zaterdag Haspengouw Ziiingt

woensdag 17 juli 2019

Haspengouw Ziiingt 2018, wij blikken even terug met onderstaand filmpje. Het concept is zeer simpel: Vanaf 19.00 uur begint het voorprogramma door een Limburgse heldin: INE. Daarna zullen twee professionele bands zorgen voor de nodige ambiance. Guga Baul neemt zijn Radio Guga mee naar de Grote Markt. Nadien zorgen Jelle Cleyman en zijn El Bandido's voor een enorm feest. De liedjes zijn zo gekozen dat jong en oud er zeker van kan genieten. Plezier gegarandeerd!

Lees meer →

Landelijke Gilde en Triamant Haspengouw tuinieren “warm”

dinsdag 16 juli 2019

De Landelijke Gilde van Velm werkt samen met Triamant aan het principe van de “Warme Tuin”. Dat is geen klassieke volkstuin of zorgtuin, het is een mix van beide. Uiteindelijk is het sociaal contact van het samen tuinieren veel belangrijker dan de oogst van de tuin.

Lees meer →

Daniel Schmidt zonet op Stayen gearriveerd

dinsdag 16 juli 2019

STVV's nieuwe doelman, de Japanner Daniël Schmidt (27), is zonet op Stayen gearriveerd. Hij is klaar om de strijd aan te gaan met Kenny Steppe.

Lees meer →

KVM, Wouter, Rob en Jan (voorlopig) Europa in

dinsdag 16 juli 2019

De olifant heeft een muis gebaard. Ondanks de operatie 'Propere Handen' mag KVM niet alleen in de eerste klasse aan de slag maar mag de club ook Europa in.

Lees meer →

Vlaanderen Feest: eten en drinken bij lokale verenigingen in Gelinden

dinsdag 9 juli 2019

Tussen de meezingers door, maar ook tijdens de optredens van de Flashband, Buurman en A3 Beton, is Vlaanderen Feest ook een beetje Breugheliaans. Want er is niks Vlaamser dan Breughel, zeker op 11 juli.

Lees meer →

Hoog tijd om te starten met je fruittob

maandag 8 juli 2019

Ben je nog niet gestart met het maken van je fruittob? Dan is het hoog tijd, want de eerste variëteiten fruit, het zomerfruit dus, begint al aardig te minderen.

Lees meer →

Wikkelpersmachine uitgebrand op landbouwperceel

vrijdag 5 juli 2019

Donderdag omstreeks 18.30 uur heeft in Heers een verhitte wikkelpers vuur gevat tijdens het afrijden van graan. Naast het volledig uitgebrande landbouwvoertuig ontvlamden ook een 12-tal strobalen op het veld.

Lees meer →

‘Haspengouw Ziiingt’ dit jaar onder dak

woensdag 3 juli 2019

Haspengouw Ziiingt is toe aan haar derde editie en reeds een gevestigde waarde op de evenementenagenda van Limburg. Met meer dan 7.000 bezoekers op de eerste en 6.000 bezoekers op de tweede editie is het duidelijk dat het een succesformule is.

Lees meer →

Geen bus, geen school voor OKAN-kinderen

maandag 1 juli 2019

Scholen schotelen stad ultimatum voor: “Los de mobiliteitsproblemen van asielkinderen op, anders zetten wij er een punt achter”. De Truiense onderwijsinstellingen zijn boos op de stad Sint-Truiden en De Lijn omdat zij de vervoersproblemen die de asielkinderen niet oplossen.

Lees meer →

Zelf vliegen met een helikopter

zondag 9 juni 2019

Op zaterdag 22 juni 2019 opent Toran Heliservices de deuren van het opleidingscentrum te Sint-Truiden voor het grote publiek. Tijdens onze infodag worden tal van waardevolle ervaringen georganiseerd voor aspirant-piloten.

Lees meer →

Tribune aan de spoorweg niet voor morgen

zondag 9 juni 2019

De verdere uitbouw van Stayen zit een beetje vast: Vlaanderen ligt dwars in het geven van een bouwvergunning, en daardoor staan er heel wat nieuwe jobs op de helling.

Lees meer →

Charlton promoveert naar Championship

zondag 26 mei 2019

Charlton promoveert na 2-1 winst tegen Sunderland naar de Championship, de Engelse tweede klasse.

Lees meer →

Tot maandagochtend nog alcoholcontroles

zondag 26 mei 2019

Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken ontsnapt niet aan de aangekondigde SLim-acties. In het kader van deze provinciaal gecoördineerde actie vonden gisteren al controles plaats, onder meer op het Minderbroedersplein in het centrum en aan de HUBO op de Tongersesteenweg.

Lees meer →

U15 Jong STVV provinciaal kampioen

zondag 26 mei 2019

De U15 van Jong STVV zijn provinciaal kampioen. Een hele prestatie van dit jonge team dat op hoog niveau presteerde.

Lees meer →

Charlton speelt zondag voor promotie

zaterdag 25 mei 2019

Charlton, de club van eigenaar Roland Duchâtelet, speelt morgen zondag op Wembley tegen Sunderland, de ex-club van onze Simon Mignolet. Inzet is de promotie naar de Championship, de Engelse tweede klasse.

Lees meer →

Falmio in voormalig klooster Velm

zaterdag 25 mei 2019

Het voormalig klooster van de Zusters van Liefde in Velm, nu Falmio, biedt voortaan onderdak aan bewoners van Wiric.

Lees meer →

Opgravingen Groenmarkt dreigen uit te lopen

zaterdag 25 mei 2019

Voor buitenstaanders lijken de opgravingen op de Groenmarkt al aardig opgeschoten. Niet dus. Vandaar dat de stad de archeologienota bij de vergunning wil bijsturen. Lees: de werken wil inperken. Dat meldt schepen Jelle Engelbosch in HBVL.

Lees meer →

Info e-commerce voor handelaars

zaterdag 25 mei 2019

De stad Sint-Truiden organiseert aanstaande dinsdag 4 juni een infosessie over e-commerce voor onz handelaars.

Lees meer →

13de editie Ladies City Day een topper

zaterdag 25 mei 2019

Ook dit jaar lokte Ladies City Day bijna 10.000 vrouwen naar Sint-Truiden, dat voor één dag omgedoopt werd tot Ibiza. Van zomerse sferen in de drukke winkelstraten tot de spetterende afterparty op de Grote Markt: een topdag voor de Truiense binnenstad

Lees meer →

Festival Lust Outdoor helemaal uitverkocht

vrijdag 24 mei 2019

Deze zaterdag zal de vierde editie van het festival 'Lust Outdoor' doorgaan in Brustem Airport. De organisatie zet opnieuw in op lokaal en jong talent van eigen bodem. Hun filosofie luidt als volgt 'een uniek elektronisch muziekfestival voor 500 ervaren liefhebbers'.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek