Strafke
header-stripes

Streeknieuws

De Radar heet voor het eerst de leerlingen welkom

maandag 2 september 2019

Limburg heeft vanaf vandaag voor het eerst een ziekenhuisschool. Minister van Onderwijs Crevits had vier maanden geleden de aanvraag van het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden goedgekeurd en vandaag zaten de eerste leerlingen op de schoolbanken.

Lees meer →

Nieuwe bedreiging voor de fruitteelt door stinkwantsen

maandag 2 september 2019

Niet de Russen of de hitte, de droogte of de vrieskou, de hagel of het perenvuur vormen een grote bedreiging voor de fruitteelt. Er is een nieuwe vijand opgedoken en dat beest heet Halyomorpha Halys, de Aziatische stinkwants.

Lees meer →

Zepperen heeft de eerste genderneutrale toiletten

maandag 2 september 2019

We wisten zondag niet goed waar kijken en waar binnengaan, toen we voor een kleine boodschap naar het toilet moesten. Geen M of V of een manneke en een vrouwke. Neen op elke deur staat V/X en M/X. Transgenders kunnen dus kiezen waar ze hun behoefte afleveren!

Lees meer →

Limone gaat verbouwen

maandag 2 september 2019

Het zomerseizoen zit er zo goed als op, tijd om zich stilaan te gaan focussen op wat er zoal te gebeuren staat. “Jullie hadden het waarschijnlijk al horen waaien maar dit jaar zal het seizoen iets korter zijn dan gewoonlijk. We gaan namelijk verbouwen”, zegt Limone op zijn facebookpagina

Lees meer →

Tom Herck maakt indruk op Burning Man

zondag 1 september 2019

Tom Herck en zijn team hebben indruk gemaakt met hun kunstwerk The Wall op het kunstenfestival Burning Man in de Nevadawoestijn-VS. Het kunstwerk werd na de opbouw en aankleding zoals alle anderen in brand gestoken. Dat wil de traditie zo.

Lees meer →

Tjèn krijgt 'Missen' op bezoek

zondag 1 september 2019

Gisteren brachten de kandidaten van Miss België een campagnebezoek aan onze stad. Ze maakten ook een wandeling door het centrum. Daarbij passeerden ze Frituur Casino. Onze Tjèn 'zaat, zaat' Plevoets ontving ze natuurlijk met open armen.

Lees meer →

Milan Paulus eindigt zevende in Italiaanse rittenkoers

zondag 1 september 2019

Milan Paulus eindigt mooi zevende in de Giro della Lunigiana en was daarmee ook de beste Belg. De Giro geldt als voorbereiding op het WK.

Lees meer →

‘De Veva’ wordt thuishaven voor Zepperse verenigingen

zondag 1 september 2019

Vier jaar heeft men eraan gewerkt, van planning tot opening, maar op zondag 1 september ging ‘De Veva’ open, het gloednieuwe ontmoetingscentrum dat de stad bouwde op de site van de oude gemeenteschool.

Lees meer →

Vandaal steekt Lidar in brand

zondag 1 september 2019

HBVL meldt zonet dat een 'onverlaat' de superflitser Lidar op de Luikersteenweg in brand stak. Het lukte niet helemaal. Vooral de achterkant is zwart geblakerd. Naar verluidt werkt ie nog.

Lees meer →

Sint-Augustinusscouts vieren 80 jaar met dropping

zondag 1 september 2019

De Sint-Augustinusscouts van Nieuw Sint-Truiden bestaat dit jaar 80 jaar en dat werd op zaterdag 31 augustus uitgebreid gevierd. De scouts is daarmee één van de oudste jeugdbewegingen van de regio.

Lees meer →

Eigenaar van een erfgoedpand?

woensdag 28 augustus 2019

De Monumentenwacht Limburg helpt je graag als je een erfgoedpand bezit. Sint-Truiden heeft daarvoor een collectief lidmaatschap afgesloten.

Lees meer →

Voortaan 4 weken uitleentermijn!

woensdag 28 augustus 2019

Vanaf 1 september wordt het gebruikersreglement van de bib geactualiseerd met onder andere een langere uitleentermijn.

Lees meer →

Vzw Gastvrij Masala zoekt vrijwilligers

woensdag 28 augustus 2019

Help je graag mensen en ben je op zoek naar leuke contacten? Word dan vrijwilliger bij vzw Gastvrij Masala.

Lees meer →

Naar school fietsen met ‘Route2School’

woensdag 28 augustus 2019

Vanaf maandag 2 maart 2020 zullen alle scholieren op het grondgebied Sint-Truiden veilig van en naar school kunnen fietsen met de App Route2School. Dat zegt burgemeester Veerle Heeren in haar antwoord op de vraag van Groen-gemeenteraadslid Peter van Dam om met de Universiteit Hasselt hierover aan tafel te gaan.

Lees meer →

Ruim 500 geïnteresseerden voor onderwaterbevalling

woensdag 28 augustus 2019

Vorig weekend was het erg druk op de materniteit van Sint-Trudo. Niet dat er plots zoveel bevallingen waren, maar omdat de nieuwe onderwaterbevallingsinstallatie voorgesteld werd.

Lees meer →

Van 50 senioren naar 130 asielzoekers

woensdag 28 augustus 2019

Woonzorgcentrum Philemon en Baucis in Dormaal bij Zoutleeuw biedt vanaf eind oktober onderdak aan 130 asielzoekers. De zowat 50 zorgbehoevende bejaarden verhuizen in september naar een nieuwbouw. Fedasil vormt het rusthuis dan om tot open asielcentrum. Hiervoor worden 28 werknemers aangeworven.

Lees meer →

Lidstaten bevestigen Europese steunmaatregelen voor droogte

woensdag 28 augustus 2019

Vervroegde uitbetaling voor landbouwers die schade hebben van de droogte is mogelijk vanaf oktober mogelijk. Dat besliste de Europese commissie.

Lees meer →

Like DaVo BMW & MINI naar de overwinning!

woensdag 28 augustus 2019

Op de Facebookpagina van MINI wordt er tot maandag een like-wedstrijd gehouden. Een aantal MINI dealers hebben alles uit de kast gehaald om hun MINI zo goed mogelijk te pimpen in het thema "roadtrip" voor Road To Glory. DaVo Sint-Truiden is de enigste Limburgse nationale MINI dealer die deelneemt. Stem hun naar de overwinning!

Lees meer →

Brede School pakt uit met extra aanbod en vestigingen

dinsdag 27 augustus 2019

Met vier nieuwe vestigingen, extra aanbod in de huidige locaties en een bijkomende werknemer verstevigt Sint-Truiden de werking van Brede School. Met dit bekroonde project brengen de stad en vzw In-Z activiteiten van vrijetijdsverenigingen na schooltijd naar de kinderen toe.

Lees meer →

Midweekfeesten voor eerste keer in 24 jaar op dinsdag

maandag 26 augustus 2019

Eens om de vier jaar telt februari een schrikkeldag. Maar nog uitzonderlijker: deze week valt het midden van de week voor de eerste keer in 24 jaar… op dinsdag.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek