Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Sporting Aalst speelt zondag voor titel

maandag 8 april 2019

Op zondag 14 april om 15 uur speelt de eerste ploeg van Sporting Aalst voor de titel in vierde provinciale B. Iedereen op post.

Lees meer →

Bekend volk bezoekt Haspengouw

maandag 8 april 2019

Afgelopen weekend was het 'volle bak' in Haspengouw. Zo kregen we in Haspengouw ook hoog bezoek van enkele bekende koppen. Bekende politici Zuhal Demir, Lydia Peeters, burgemeester Veerle Heeren, eerste schepen Jelle Engelbosch, schepen Hilde Vautmans, Gouverneur Herman Reynders en acteur Peter Bulckaan (Mathias van Familie) bezochten oa de BFV Bloesembar in Velm.

Lees meer →

Paasvakantie doet bloesemtoerisme exploderen

maandag 8 april 2019

De paasvakantie is gestart en dan knijpen heel wat mensen er graag tussenuit. Hiervoor hoeven ze het niet ver te zoeken. Nergens anders is het op dit ogenblik zo mooi als in Haspengouw. Daar staan de kilometerslange boomgaarden net nu in volle bloei. En dat bleef niet onopgemerkt.

Lees meer →

AFTERMOVIE - 12de modeshow Soroptimist

maandag 8 april 2019

Was je niet aanwezig op de modeshow van Soroptimist Sint-Truiden? Geen probleem, Truineer TV filmde alle collecties en nam ook een kijkje achter de schermen.

Lees meer →

Kittenseizoen officieel begonnen

zondag 7 april 2019

Daar zijn ze weer. De kittens. Het seizoen is officieel begonnen. Pleeggezinnen zijn hard nodig.

Lees meer →

Huwelijken vanaf nu digitaal

zondag 7 april 2019

De stad digitaliseert. En daarom verlopen de administratie bij huwelijken digitaal. Alleen het trouwboekje blijft.

Lees meer →

Feeërieke sfeer in plantages door vuurpotten

vrijdag 5 april 2019

Daar zijn ze weer. De vuurpotten in de plantages. Het is één van de middelen om te voorkomen dat de bloemknoppen op de fruitbomen bevriezen.

Lees meer →

Nina Derwael verdedigt haar Europese titel niet

woensdag 3 april 2019

Nina Derwael neemt niet deel aan het Europees kampioenschap toestelturnen in het Poolse Szczecin. De 19-jarige Derwael kiest ervoor om te werken aan een moeilijkere oefening en concentreert zich volledig op het WK in Stuttgart (4-13 oktober).

Lees meer →

STVV naar het Kiel

dinsdag 2 april 2019

STVV trekt naar Beerschot-Wilrijk en gaat voor niet minder dan een zes op zes. "Dat gaat bloed, zweet en tranen kosten", waarschuwt Marc Brys. "Want ze zullen daar scherp staan", aldus de gewezen trainer van het Kiel.

Lees meer →

Keizerlijke Commanderie pakt fruitproblemen aan

maandag 1 april 2019

Het gaat niet goed in de fruitteelt en Haspengouw hangt nog steeds vol met de boodschap “Politiekers, geef ons Rusland terug”. Betogen aan het Europees Parlement deden leden van de Keizerlijke Commanderie wel niet, dat lieten ze over aan de aanhangers van de Koerdische oppositieleider Erdogan. Maar ze gingen ze wel hun zaak bepleiten bij de Europese liberale parlementsleden Hilde Vautmans en Guy Verhofstadt.

Lees meer →

OKRA luistert naar Marc Brillouet

maandag 1 april 2019

Wie kent Marc Brillouet nog? Veel Vlamingen genoten van zijn 'Funiculi Funicula' op de zondag van Radio 2, en denken nu nog steeds terug naar de oude liedjes waarrond het programma en ook de latere CD’s van Brillouet werden opgebouwd.

Lees meer →

Petanqueclub bezoekt Europees Parlement

maandag 1 april 2019

Groot is Engelmanshoven met zijn 500 inwoners niet, maar ze zijn er wel een petanqueclub rijk. “Onder de toren”, en dat zal hoogstwaarschijnlijk de statige kerktoren zijn langs de Luikersteenweg, verzamelt de petanqueliefhebbers uit de omgeving.

Lees meer →

VIDEO - Optiek Jo Warniers in nieuw jasje

maandag 1 april 2019

Het interieur van Optiek Jo Warniers werd onlangs volledig vernieuwd. Ze hebben daarvoor zelfs een lichtstudie gedaan om de brillen zo goed mogelijk uit te lichten. De zaak bestaat intussen 58 jaar. Truineer TV was erbij tijdens de officiële opening.

Lees meer →

Jef Pallen is marktkramer af

zaterdag 30 maart 2019

Bijzondere gebeurtenis vandaag op de Haspengouwmarkt. Daar namen de stad en de bezoekers afscheid van Jef Pallen, jaar en dag thuis op die markt, als standhouder, en vooral als man van het damestextiel.

Lees meer →

Vanavond opent bloesemseizoen officieel

vrijdag 29 maart 2019

Je zag het al aan de vlaggen in de straten: vanavond opent officieel het bloesemseizoen in de BFV Bloesembar in Velm. Het startschot wordt gegeven door het stadsbestuur, samen met de inwoners van Velm en de toeristische partners.

Lees meer →

Nieuw digitaal uitleensysteem in bib

woensdag 27 maart 2019

De bibliotheek Toni Coppers nam haar nieuwe digitale uitleensysteem in gebruik. De Truiense bib is één van de eerste in Limburg waar deze geïntegreerde module geïmplementeerd wordt. Hierdoor is het op termijn mogelijk om over heel Vlaanderen boeken te ontlenen en terug te brengen.

Lees meer →

Vanaf nu Bloesem&bar-deskundigen in BFV Bloesembar

dinsdag 26 maart 2019

Nu zondag 31 maart opent de BFV Bloesembar de deuren in de bloesemvallei in Velm. Afgelopen vrijdagavond en zaterdagvoormiddag volgde het team van zo’n 40 medewerkers een opleiding tot Bloesem&bar-deskundige. Nu vrijdag wordt het seizoen officieel geopend in de BFV Bloesembar, ook is er een heuse buurt & partnerreceptie vanaf 19 uur.

Lees meer →

Kevin Somers nieuwe TVJO bij Zepperen-Brustem

maandag 25 maart 2019

Kevin Somers (foto) vervangt Jean-Pierre Appeltants als technisch verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij Zepperen-Brustem, onze club uit eerste provinciale.

Lees meer →

Nieuw Trudokoor onder doopvont

maandag 25 maart 2019

Hierbij een eerste foto van het nieuwe Trudokoor, dat bestaat uit koorleden van De Schalmei en van het Gangulfuskoor. Beide kerkkoren, het ene van de Minderbroederskerk, het andere van de O.L.Vrouwkerk, hebben zich na de sluiting van de paterskerk opgeheven.

Lees meer →

Keizerlijke Commanderie is 15 nieuwe leden rijker

maandag 25 maart 2019

Zaterdag hield de Keizerlijke Commanderie van de Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie zijn 43ste kapittel in aanwezigheid van 120 vrienden uit de fruitsector. Twee nieuwe leden traden toe tot het Praesidium van de Keizerlijke Commanderie: de nieuwe maarschalken zijn Frederik Reynders, leraar en stadsbeiaardier van Sint-Truiden, en Herman Vanmarsenille, fruitteler uit Boekhout (Gingelom)

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek