Strafke
header-stripes

Streeknieuws

3D-scan van gebouwen op site minderbroeders

vrijdag 18 oktober 2019

De stad Sint-Truiden laat de gebouwen op de site van de minderbroeders scannen. Zowel de kerk, het klooster, het museum als de omgeving errond worden door middel van laserscans en fotogrammetrie in kaart gebracht.

Lees meer →

Repair Café: samen voor minder afval

woensdag 9 oktober 2019

In het Repair Café draait alles rond repareren. Met de hulp van deskundigen kun je er je kapotte spullen herstellen, als ze tenminste te herstellen zijn. En het is bovendien gratis!

Lees meer →

75-jarigen verzamelden in Zepperen

zondag 6 oktober 2019

Het is een goede gewoonte van de oudere generatie om mekaar blijvend in het oog te houden. En een vijfjaarlijkse samenkomst helpt ze erbij.

Lees meer →

Truiense tijdreizigers op VTM

donderdag 26 september 2019

Vrijdagavond om 20.40 uur is er de derde aflevering van Belgium’s Got Talent, het VTM-programma dat door bijna een miljoen Vlamingen wordt bekeken. En wie staat daar op de planken? De Sint-Truidense Time Travellers. .

Lees meer →

Stadsmedewerker gooit hoge ogen in paardenmennen

donderdag 19 september 2019

De Truiense stadsmedewerker Sven Tinlot en zijn partner Evi Vandersmissen zijn met hun Pony team genomineerd voor het WK paardemennen in Hongarije.

Lees meer →

Polsbandjes massaspektakel... hoe werkt het?

donderdag 19 september 2019

Zowel voor het innemen van je zitplaats voor het massaspektakel als voor het innemen van een staanplaats moet je vooraf een polsbandje afhalen bij één van de infopunten op het Minderbroedersplein, Europaplein of Sint-Martenplein. Hoe werkt het?

Lees meer →

Tweemaal zilver en tweemaal brons voor Gloire De Duras

donderdag 19 september 2019

Tijdens de Wedstrijd voor de Beste Belgische Wijn viel de Gloire De Duras van de familie Nijskens viermaal in de prijzen. De familie Nijskens mag best fier zijn op hun Belgisch kwaliteitsproduct.

Lees meer →

Milan Paulus als belofte naar topploeg SEG Racing

donderdag 19 september 2019

De Truiense wielrenner en junior Milan Paulus (17) stapt volgend seizoen over naar de beloften en zal daar rijden voor het Nederlandse SEG Racing. Een tweede opsteker na zijn selectie voor het WK

Lees meer →

Een brok nostalgie wordt brokkiljon.

woensdag 18 september 2019

Na de onafhankelijkheid was ook Sint-Truiden tot het inzicht gekomen dat de stad beter beschermd moest worden. Reeds tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering, op 19 november 1830, kwam het voorstel om een burgerwacht (Garde Civique) te stichten.

Lees meer →

Mekaar in de ogen kijken op het Speelhof

woensdag 18 september 2019

Waar is de verbinding tussen mensen naartoe? Kijk elkaar 1 minuut in de ogen om dat te ontdekken.

Lees meer →

Winkeldievegge gebruikte geweld tegen C&A-verkoopster

woensdag 18 september 2019

Een 59-jarige Armeense vrouw is woensdag via de snelrechtprocedure in de Hasseltse rechtbank moeten verschijnen voor een diefstal met geweld.

Lees meer →

Verkeersegeling Luikerstraat Trudofeesten

zondag 15 september 2019

De Trudofeesten brengen ook wat verkeershinder met zich mee. Maar voor onze patroonheilige moeten we iets over hebben. Misschien zorgt hij voor een klein mirakeltje: goed weer volgend weekend.

Lees meer →

Jorge Teixeira: "alle frustratie in die knal"

zondag 15 september 2019

STVV speelde een erbarmelijke match. Dat vond ook trainer Marc Brys. En Jorge Teixeira, die zijn manschappen in extremis een punt bezorgde, bevestigde. "Dit was niet goed".

Lees meer →

Op zoek naar Trudo’s

zaterdag 14 september 2019

Vroeger was het een traditie om kinderen te vernoemen naar familieleden, of een naam kiezen die voorkwam op de heiligenkalender os de patroon van de gemeente.

Lees meer →

Een nieuw festival voor klassieke muziek in de Academiezaal!

zaterdag 14 september 2019

Hij smeekte er al jaren om, maar nu is het zover en krijgt de Academiezaal in Sint-Truiden het gerenommeerde strijkkwartetfestival dat hij verdient.

Lees meer →

De rotonde gemist en een poging tot inbraak

dinsdag 10 september 2019

We kregen van de politie de volgende feiten binnen waarvoor er een interventie nodig was.

Lees meer →

Tijdrit voor mountainbikers in Bernissem

dinsdag 10 september 2019

Twee jaar geleden werd in Bernissem (Sint-Truiden) een nieuw mountainbikeparcours aangelegd. Op de laatste zaterdag van september vindt daar een wedstrijd plaats, een chronorit over 4,5 km.

Lees meer →

Lancering 'Roadmap Veerkrachtige Veehouderij

dinsdag 10 september 2019

De vleesveesector staat voor grote uitdagingen. Er is nood aan een duurzaam toekomstplan. Hierover hebben de betrokkenen uit de sector nagedacht en hun bevindingen neergeschreven in een roadmap.

Lees meer →

Witte wijn van de Kitsberg weer de beste

woensdag 4 september 2019

De Chardonnay 2018 van Daniel Medarts (53) van wijndomein Kitsberg in Klein-Gelmen is opnieuw in Amerongen bekroond als producent van de beste witte wijn van België en Nederland.

Lees meer →

Gezond geschenkje voor start van het schooljaar

maandag 2 september 2019

Vandaag luidde de schoolbel opnieuw voor het eerst na twee maanden zomervakantie, ook in de scholen van Sint-Truiden. De directies en leerkrachten van alle Truiense scholen kregen vanmorgen een gezond geschenkje van het stadsbestuur.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek