Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Drie nieuwe baden in Sint-Trudo voor onderwaterbevallingen

woensdag 17 april 2019

Het Hasseltse Jessa Ziekenhuis installeerde een nieuw bevallingsbad en ook in het Truiense Sint-Trudo komen drie nieuwe baden waarin kindjes onder water ter wereld kunnen komen. In Limburg stijgt de vraag naar onderwaterbevallingen en er zijn twee ziekenhuizen waar vrouwen voor een bevalling in bad kunnen kiezen: het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden en het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.

Lees meer →

Douane vindt miljoenen illegale sigaretten in Truiense loods

woensdag 17 april 2019

De Administratie Opsporing Douane en Accijnzen - Inspectie Genk heeft maandag en dinsdag huiszoekingen uitgevoerd in vier loodsen in Sint-Truiden, Willebroek en Vorselaar in de strijd tegen de illegale productie van sigaretten.

Lees meer →

Truiense flikken op de fiets

woensdag 17 april 2019

De politie van Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom zet tot eind april elk weekend een fietspatrouille in op de drukke punten.

Lees meer →

Ploegmaats bezoeken Steven De Petter

woensdag 17 april 2019

Steven De Petter werd dinsdag in het Sint-Trudoziekenhuis succesvol geopereerd aan zijn enkel. Woensdag kreeg hij bezoek van zijn ploegmaats

Lees meer →

Tim Wellens mooie derde in Brabantse Pijl

woensdag 17 april 2019

Tim Wellens heeft zijn zege van vorig jaar in de Brabantse Pijl niet kunnen herhalen. Hij was weer in goede doen maar moest nu de duimen leggen voor Mathieu Van der Poel.

Lees meer →

Benzineprijs weer omhoog

dinsdag 16 april 2019

De prijzen voor benzine zijn dit jaar alleen nog maar gestegen. De FOD Economie kondigt voor woensdag een nieuwe verhoging aan. Benzine 98 E10 zal dan 15 procent duurder zijn dan op 1 januari en Benzine 95 E10 13 procent duurder. Benzine 95 E10 zal woensdag maximaal 1,535 euro per liter mogen kosten. Dat is een verhoging met 1,4 eurocent per liter. Een liter Benzine 98 E10 wordt 1,5 eurocent duurder, tot maximaal 1,629 euro. De prijsverhoging is een gevolg van gewijzigde prijzen op de internationale markten.

Lees meer →

Volgend jaar een heel ander STVV?

dinsdag 16 april 2019

STVV staat dan wel op kop in haar Play-Off 2-groep, toch zijn de Truienaars nog steeds teleurgesteld door het mislopen van de top-zes. Alsof dat nog niet genoeg is, dreigen de Kanaries deze zomer afscheid te moeten nemen van enkele spelbepalende spelers.

Lees meer →

Druk, druk, druk

dinsdag 16 april 2019

Zo kan men het fietsroutenetwerk vandaag definiëren. En met de warme dagen die gaan komen, gaat het drukker, drukker, drukker worden. Want na de kersen en de peren staan de appelbloesems klaar om in hun wit-roze pracht te verschijnen.

Lees meer →

Zepperse studenten zagen Notre-Dame branden

dinsdag 16 april 2019

Enkele uren voor de brand uitbrak in de Notre-Dame van Parijs, waren de vijfdejaars leerlingen van Sint-Aloysius Zepperen nog in het beroemde gebouw tijdens hun traditionele Parijsreis.

Lees meer →

Nieuw station van Gingelom ging niet open

maandag 15 april 2019

Op de voormalige stationssite van Gingelom hing al sedert vorige week een spandoek met de boodschap dat er een nieuw treinstation zou openen op maandag 15 april, vandaag dus. Gisteren werd echter duidelijk dat het om een actie van Greenpeace ging en dat de trein vandaag niet stopt in Gingelom

Lees meer →

Fruitfoto’s in de Festraetsstudio

maandag 15 april 2019

Op 20 april om 16.00 uur opent de derde fototentoonstelling van de Keizerlijke Commanderie met het fruit als onderwerp. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tot zondag 5 mei.

Lees meer →

Filip Nuyttens wint fotoprijs carnaval Aalst

zondag 14 april 2019

De fotowedstrijd van het ‘Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval’ is gewonnen door een Filip Nuyttens uit Sit-Truiden.

Lees meer →

Sporting Aalst pakt de titel

zondag 14 april 2019

Sporting Aalst heeft vandaag de titel gepakt in 4de provinciale B en treedt volgend seizoen dus aan in derde provinciale.

Lees meer →

Fruittelers in de weer tegen vrieskou

zondag 14 april 2019

Onze fruittelers beleefden weer een slapeloze nacht in hun gevecht tegen de vrieskou. Ze haalden andermaal de grote middelen boven: van beregening tot vuurpotten.

Lees meer →

Internationale Installatiekunst in het Speelhof

zaterdag 13 april 2019

In het kader van het Trudojaar organiseert kunstvereniging Kunst Groen vzw van 27 april tot 24 november een kunstproject met installaties over Sint-Trudo op het domein Speelhof.

Lees meer →

Hondenwandeling in Aalst

zaterdag 13 april 2019

Woensdag 1 mei organiseert het dierenasiel een hondenwandeling in Sint-Truiden. Daarnaast zijn er een pak activiteiten voorzien.

Lees meer →

Het is mei en “Zepperen Danst Weer”

vrijdag 12 april 2019

Als de bloesems verdwenen zijn, maakt in Zepperen het lentegevoel plaats voor beginnende zomerkriebels. De fruittelers wachten nog even bang af tot de ijsheiligen voorbij zijn, maar ondertussen staan de Zepperenaren klaar voor hun jaarlijks feest: Zepperen Danst Weer.

Lees meer →

Broers Mignolet lanceren eigen koffiecapsules

woensdag 10 april 2019

Het productenaanbod van Twenty Two Coffee breidt grondig uit. Wouter en Simon Mignolet komen met een nieuw concept op de proppen. Ze lanceren hun eigen koffiecapsules en wel meteen zes soorten, elk met hun eigen identiteit en smaak. De smaken zijn gentle, ristretto, classic, decaf, smooth en espresso.

Lees meer →

STRC top tijdens open Limburgs Kampioenschap

dinsdag 9 april 2019

De Sint-Truidense Reddingsclub organiseerde in eigen bad het open Limburgs Kampioenschap Reddend Zwemmen. En hoe. Zo werden alle Limburgse titels, zowel individueel als in ploeg, behaald door de zwemmers en zwemsters van de thuisploeg.

Lees meer →

Kleine Markt Stayen windvrij

maandag 8 april 2019

Vandaag is begonnen met het windvrij maken van de Kleine Markt op Stayen. Dat gebeurt door middel van een glaswand

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek