Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Cine Cameo viert vijfde verjaardag met 2 premières

vrijdag 30 november 2018

Cinema Cameo blaast dit jaar 5 kaarsjes uit. Om alles uitgebreid te vieren, lanceren ze een exclusief feestprogramma. Zo zullen er twee nationale premières plaatsvinden op zondag 9 en maandag 10 december. Al is Cinema Cameo de kleinste en gezelligste cinema van het land, toch slagen ze erin om telkens grootste dingen te verwezenlijken.

Lees meer →

Proficiat Rienzo!

woensdag 28 november 2018

Je moet het maar doen. Rienzo Vanrijckel zamelde maar liefst 15900 euro in voor de Rode-Neuzen-Actie. Haast niemand ontsnapte aan zijn gedrevenheid.

Lees meer →

Politie waarschuwt tegen autoinbraak

woensdag 28 november 2018

Naar aanleiding van een inbrakengolf in wagens, waarschuwt de politie van onze zone op haar facebookpagina alle eigenaars, roept ze ook op tot medewerking, en geeft ze handige tips mee.

Lees meer →

Windturbines brengen stad flinke duit op

woensdag 28 november 2018

Het windmolenpark Greensky (Gingelom) brengt de stad Sint-Truiden als aandeelhouder een flinke duit op. De opbrengst zal alleszins opnieuw geïnvesteerd worden in duurzame projecten.

Lees meer →

Kerstshow voor Kenric

woensdag 28 november 2018

De familie Degroot uit Velm heeft het hart op de goede plaats. In december zullen ze aan huis uitpakken met een groot kerstspektakel. De opbrengst gaat naar Kenric, een jong kankerpatiëntje.

Lees meer →

Stad Landen post ongelukkige foto zwarte piet

dinsdag 27 november 2018

Een uitzinnige zwarte piet aan de ene kant, een verbaasd loerende zwarte medemens aan de andere kant.... wij willen de hetze rond zwarte piet niet oprakelen. Maar de foto die de stad Landen postte, getuigt toch van weinig smaak, is de teneur.

Lees meer →

Champagnehuis Vranken kijkt naar Sint-Truiden

vrijdag 23 november 2018

Sinds vorige week mag het champagnehuis Vranken zich al hofleverancier noemen. Nu mikt het eigenaar Paul-François Vranken ook op onze stad.

Lees meer →

Kiwanis vult brooddozen

woensdag 21 november 2018

Zaterdag 1 december om 19u in zaal Rvue Stayen

Lees meer →

Twee Truienaars riskeren fikse straf voor bekogelen bus Union

dinsdag 20 november 2018

Twee jonge Truienaars moesten zich voor de rechtbank verantwoorden voor hooliganisme. Op 22 april 2017 bekogelden ze op de Tiensesteenweg een supportersbus van Union met stenen.

Lees meer →

Stayen voor het eerst sedert lang uitverkocht?

woensdag 14 november 2018

Het ziet ernaar uit dat Stayen voor het eerst sedert lang nog 's uitverkocht geraakt. Voor de match tegen Anderlecht zijn al bijna 8000 tickets aan de man gebracht.

Lees meer →

VIDEO - Bokes doppen voor het goede doel

woensdag 14 november 2018

In het kader van de Rodeneuzenactie heeft de school Momentum (vroeger Klavertje Vijf) op Nieuw Sint-Truiden een interessante actie i.s.m. Maak&Smaak, bakkerij Wiame en de stad Sint-Truiden. Op zaterdag 17 november verkopen de kinderen op de Haspengouwmarkt soep (1 liter) en 1 brood voor 6 euro ten voordele van de Rodeneuzendag.

Lees meer →

Gelimiteerde horloge gelinkt aan Sint-Truiden

maandag 12 november 2018

Juwelier Yans verkoopt ondermeer horloges van het merk Meistersinger. Nu is er ook geen gelimiteerde City Edition gekoppeld aan Sint-Truiden. Meteen een kwalitatief hebbedingetje....

Lees meer →

Twenty Two Coffee heropent in de Gazometerstraat

zondag 11 november 2018

Na de opening van de Gazometersite en de verhuis van Sint-Ritaschool, volgt er nu ook een heropening van Twenty Two Coffee, de koffiezaak van Simon en Wouter Mignolet. Vanaf 4 december zullen beide koffiezaken op de proppen komen met een nieuw concept.

Lees meer →

VIDEO - Gouden Nina hartelijk ontvangen

zondag 11 november 2018

Zaterdagmiddag zette de Stad Sint-Truiden samen met enkele honderden fans 'gouden' Nina Derwael in de bloemetjes. Ter plaatse kreeg de gymnaste te horen dat ze ereburger wordt en dat een plein of een straat naar haar zullen worden genoemd. Truineer TV was erbij en maakte een korte reportage.

Lees meer →

Wataru Endo & Binkie bezoeken Japanse school

vrijdag 9 november 2018

Gisteren brachten Wataru Endo en Binkie een bezoekje aan The Japanese School Of Brussels. Bekijk hier het sfeerverslag van STTV.

Lees meer →

Carl Nijssens schepen af

vrijdag 9 november 2018

De Truiense schepenen zijn bekend. Meest opvallend is het gegeven dat Carl Nijssens bij de CD&V schepen af is en vervangen wordt door nieuwkomer Stijn Vanoirbeek.

Lees meer →

King Midas Horse herrijst

donderdag 8 november 2018

Het immense graffiti-kunstwerk King Midas Horse van Tom Herck heeft intussen helemaal vorm gekregen. Creatief, maar meteen ook het begin van het einde van een stadsdeel.

Lees meer →

Politie trekt zich lot van vergiftigde kat aan

donderdag 8 november 2018

Op de facebookpagina van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom en Nieuwerkerken wordt melding gemaakt van een vergiftigde kat aan de Nonnentap. Er loopt een onderzoek.

Lees meer →

Atheneum gëvacueerd na gaslek

dinsdag 6 november 2018

Dinsdagnamiddag is de nieuwbouw van het Koninklijk Atheneum ontruimd wegens een gaslek. Het noodplan trad in werking. Maar na dichting van het lek mocht iedereen een halfuurtje later terug.

Lees meer →

Mama van vondeling riskeert drie jaar

dinsdag 6 november 2018

Een buschauffeur van De Lijn die een vondeling vond in een fruitplantage op de Heide in Sint-Truiden ligt bij iedereen nog vers in het geheugen. Die mama riskeert nu drie jaar cel.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek