Strafke
header-stripes

Streeknieuws

VIDEO - Bokes doppen voor het goede doel

woensdag 14 november 2018

In het kader van de Rodeneuzenactie heeft de school Momentum (vroeger Klavertje Vijf) op Nieuw Sint-Truiden een interessante actie i.s.m. Maak&Smaak, bakkerij Wiame en de stad Sint-Truiden. Op zaterdag 17 november verkopen de kinderen op de Haspengouwmarkt soep (1 liter) en 1 brood voor 6 euro ten voordele van de Rodeneuzendag.

Lees meer →

Gelimiteerde horloge gelinkt aan Sint-Truiden

maandag 12 november 2018

Juwelier Yans verkoopt ondermeer horloges van het merk Meistersinger. Nu is er ook geen gelimiteerde City Edition gekoppeld aan Sint-Truiden. Meteen een kwalitatief hebbedingetje....

Lees meer →

Twenty Two Coffee heropent in de Gazometerstraat

zondag 11 november 2018

Na de opening van de Gazometersite en de verhuis van Sint-Ritaschool, volgt er nu ook een heropening van Twenty Two Coffee, de koffiezaak van Simon en Wouter Mignolet. Vanaf 4 december zullen beide koffiezaken op de proppen komen met een nieuw concept.

Lees meer →

VIDEO - Gouden Nina hartelijk ontvangen

zondag 11 november 2018

Zaterdagmiddag zette de Stad Sint-Truiden samen met enkele honderden fans 'gouden' Nina Derwael in de bloemetjes. Ter plaatse kreeg de gymnaste te horen dat ze ereburger wordt en dat een plein of een straat naar haar zullen worden genoemd. Truineer TV was erbij en maakte een korte reportage.

Lees meer →

Wataru Endo & Binkie bezoeken Japanse school

vrijdag 9 november 2018

Gisteren brachten Wataru Endo en Binkie een bezoekje aan The Japanese School Of Brussels. Bekijk hier het sfeerverslag van STTV.

Lees meer →

Carl Nijssens schepen af

vrijdag 9 november 2018

De Truiense schepenen zijn bekend. Meest opvallend is het gegeven dat Carl Nijssens bij de CD&V schepen af is en vervangen wordt door nieuwkomer Stijn Vanoirbeek.

Lees meer →

King Midas Horse herrijst

donderdag 8 november 2018

Het immense graffiti-kunstwerk King Midas Horse van Tom Herck heeft intussen helemaal vorm gekregen. Creatief, maar meteen ook het begin van het einde van een stadsdeel.

Lees meer →

Politie trekt zich lot van vergiftigde kat aan

donderdag 8 november 2018

Op de facebookpagina van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom en Nieuwerkerken wordt melding gemaakt van een vergiftigde kat aan de Nonnentap. Er loopt een onderzoek.

Lees meer →

Atheneum gëvacueerd na gaslek

dinsdag 6 november 2018

Dinsdagnamiddag is de nieuwbouw van het Koninklijk Atheneum ontruimd wegens een gaslek. Het noodplan trad in werking. Maar na dichting van het lek mocht iedereen een halfuurtje later terug.

Lees meer →

Mama van vondeling riskeert drie jaar

dinsdag 6 november 2018

Een buschauffeur van De Lijn die een vondeling vond in een fruitplantage op de Heide in Sint-Truiden ligt bij iedereen nog vers in het geheugen. Die mama riskeert nu drie jaar cel.

Lees meer →

Te hot in Hot Spot

dinsdag 6 november 2018

Afgelopen nacht dreigde een brand in Club Hot Spot in Ordingen. De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen.

Lees meer →

Gratis gateau bij jarige Twenty Two Coffee

maandag 5 november 2018

Twenty Two Coffee bestaat dinsdag 6 november twee jaar. Die dag verwent de familie Mignolet haar klanten met gratis gateau.

Lees meer →

Nina Derwael ontvangen in Zaventem

zondag 4 november 2018

Nina Derwael is vanmiddag op de luchthaven van Zaventem ontvangen door heel wat fans en haar twee opa’s. Ze werd letterlijk bedolven onder de bloemen.

Lees meer →

Paul Michiels (70) komt naar Sint-Truiden

zondag 4 november 2018

Dit jaar blaast Paul Michiels zeventig kaarsen uit, en dat wordt een heel jaar lang gevierd met wervelende live-concerten, nieuw muzikaal werk én de autobiografie ‘De Melkman Belt Nooit Aan’. Op 10 november kan je Paul in Sint-Truiden bewonderen, hij zal op 10 november een concert geven in De GAZO. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar.

Lees meer →

Apéro, spandoek, straat en ereburgerschap voor Nina

zaterdag 3 november 2018

De stad wil een straat noemen naar Nina Derwael en haar het ereburgerschap geven. Daarnaast komt er zaterdag zo goed als zeker een Ninapéro op de Grote Markt.

Lees meer →

Nina zet Belgische gym op wereldkaart

vrijdag 2 november 2018

Wat niemand lange tijd voor mogelijk hield, maakt Nina Derwael in haar eentje waar. WK-goud op een toestelfinale. In haar geval de brug. De concurrenten kwamen niet eens in haar buurt.

Lees meer →

't Veilinghuis vernieuwt kleine feestzaal

vrijdag 2 november 2018

De feestzaal 'Dolf & Minneke' steekt binnenkort in een geheel nieuw jasje. Er komt onder meer een nieuwe vloer en nieuwe verlichting. "Tijd voor vernieuwing", klinkt het bij de familie Withofs. De zaal zal opnieuw een generatie lang moeten kunnen meegaan.

Lees meer →

Man steelt Maltezer van liefdesrivaal

donderdag 1 november 2018

Hoe jaloers kan je zijn? Een Maltezer stelen van je liefdesrivaal omdat je van diens vrouw zelf nooit een Maltezertje hebt gekregen. De man mag zich verdedigen voor de rechtbank, waar hij een celstraf van 1,5 jaar riskeert.

Lees meer →

Computer wijst plaats van graf aan

woensdag 31 oktober 2018

op kerkhof Schurhoven moet je voortaan niet meer zoeken naar een graf. Een gebruiksvriendelijke computer bij de ingang wenst je meteen de juiste plek aan.

Lees meer →

Truienaar voor rechtbank voor afpersing prostitutieklant

dinsdag 30 oktober 2018

Een 37-jarige Truienaar heeft zich dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor afpersing van een prostitutieklant.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek