Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Iebe Swers en Brian Roekens verlaten STVV

maandag 7 januari 2019

De beloftenspelers Iebe Swers en Brian Roekens verlaten STVV. Swers trekt naar Seraing en Roekens speelt de komende jaren voor Tempo Overijse.

Lees meer →

Alpaca geboren in Nieuwenhoven

zondag 6 januari 2019

Kerst is al even voorbij. Maar afgelopen nacht was het toch weer even dat kerstgevoel op het kasteeldomein van Nieuwenhoven. Daar zag een jonge Alpaca het levenslicht.

Lees meer →

Brys doet geheimzinnig in Pinatar

zondag 6 januari 2019

Nooit eerder kregen persfotografen te horen dat ze (even) geen foto's mochten maken op oefenkamp. Vandaag dus wel. Voorafgaand aan de ochtendsessie gaf coach Marc Brys hen mee dat er enkel de eerste twintig minuten kiekjes mochten worden gemaakt. Een primeur!

Lees meer →

De Warmste tafel brengt 11.500 euro op

zondag 6 januari 2019

De Warmste Tafel bracht 11.500 euro op. Die opbrengst is intussen integraal verdeeld tussen vier verenigingen die een goed doel dienen: Passhuis, Een hart voor Senegal, OnderOns en Sint-Vincentius

Lees meer →

Kanaries verblijven in Thalasia Spa Hotel

zondag 6 januari 2019

De Kanaries kunnen in Spanje terugvallen op een schitterend hotel en dito trainingsaccommodatie. Maak kennis met het Thalasia Costa De Murcia in San Pedro Del Pinatar. Maak ook kennis met de trainingsaccommodatie van de Pinatar Arena.

Lees meer →

Ree aangereden op Naamsesteenweg

zondag 6 januari 2019

Op de Naamsesteenweg in Sint-Truiden is een ree aangereden. In onze contreien gelukkig een heel uitzonderlijk verschijnsel. Maar het kan.

Lees meer →

Genk en STVV op zelfde vliegtuig

zaterdag 5 januari 2019

Plezant toeval vanochtend. STVV en Racing Genk stapten in Luik op hetzelfde vliegtuig richting Alicante. Tijd voor een 'vroege' verbroedering tussen de kanaries en 'hun' Genkie Casper De Norre.

Lees meer →

STVV draait 3 miljoen euro verlies

zaterdag 5 januari 2019

STVV heeft het afgelopen seizoen bijna drie miljoen euro verlies gedraaid. Oorzaak: ondermeer de hoge loonkosten, de investering in spelers en de tegenvallende toeschouwersaantallen.

Lees meer →

Blok bij Minderbroeders een succes

vrijdag 4 januari 2019

Het 'sereen' blokken in het Minderbroedersklooster blijkt een succes. Steeds meer studenten vinden de weg naar deze 'rustige' studeerkamer. Schepen Hilde Vautmans en pater Frans keken toe. En TVL kwam vandaag ook de sfeer even proeven.

Lees meer →

'Hoeven van ezel moeten dringend worden geknipt'

vrijdag 4 januari 2019

De hoeven van één ezel die dringend moesten worden geknipt.... Dat is de oogst van een actie dierenwelzijn die de politie van onze zone donderdag op touw zette. Voor het overige werd niets ontoelaatbaar vastgesteld. Des te beter.

Lees meer →

Bakkerij Wiame ook in Wijer

woensdag 2 januari 2019

Bakkerij Wiame blijft zijn grenzen verleggen. In maart opent een nieuwe winkel in Wijer (Nieuwerkerken)

Lees meer →

Nina Derwael nu ook 'Belg' van het Jaar

maandag 31 december 2018

Het houdt maar niet op. Nina Derwael haalt nu ook de titel van 'Belg van het Jaar' binnen. Een prestigieuze prijs die het HLN na een peiling elk jaar opnieuw uitreikt.

Lees meer →

Jasmina zoekt baasje

zondag 30 december 2018

Het tafereel van een hond die in het bos voor zich uit staart, op zoek naar een baasje, past perfect in deze periode. Het dierenasiel van Sint-Truiden hoopt pleeghond Jasmina snel te kunnen helpen. Het filmpje op hun facebookpagina spreekt alleszins erg aan.

Lees meer →

Vandaag na 17 uur gratis friet bij Tjèn

zondag 30 december 2018

Etienne Plevoets (56) van frituur Casino aan het Europaplein bakt 30 jaar friet. Die verjaardag laat hij niet zomaar ongemerkt voorbijgaan. Vandaag, zondag, na 17 uur, bakt hij gratis friet voor iedereen.

Lees meer →

Fritz Geerts beloftencoach bij Hasselt

vrijdag 28 december 2018

Fritz Geerts, vorig seizoen nog coach van de U19 bij STVV, wordt beloftencoach bij Sporting Hasselt. Ook daar zal hij dus jongeren trachten klaar te stomen voor de A-kern.

Lees meer →

De Norre bijna een Genkie, ook Pirard wil weg

donderdag 27 december 2018

Casper De Norre heeft een persoonlijk akkoord met Genk. Prijskaartje: 3 miljoen. Ook keeper Lucas Pirard heeft zijn zinnen gezet op een vertrek.

Lees meer →

STVV in top zes winterstop in. Wat nu?

donderdag 27 december 2018

STVV gaat de winterstop in met een top zes plaats. Een huzarenstukje, zeker als je het mindere transferwerk en de beperkte publieke belangstelling in het achterhoofd houdt. Houdbaar? Jawel, maar dan moeten eerst De Japanners en vervolgens ook de supporters een signaal geven.

Lees meer →

Auto crasht tegen ijssalon Limone

donderdag 27 december 2018

Deze nacht is een dertiger gecrasht tegen de pergola van ijssalon Limone. De bestuurder verloor de controle op de Hasseltsesteenweg en reed zo vervolgens via de omheining van de matrassenkoning tegen het ijssalon. De bestuurder liep lichte verwondingen op. De brandweer was nadien ter plaatse om de pergola tegen instorten te ondersteunen.

Lees meer →

Meer dan 10.000 feestvierders op Après-Ski

woensdag 26 december 2018

Het is een ware traditie geworden op tweede Kerstdag in Sint-Truiden: maar liefst 10.000 feestvierders zakten af naar de Grote Markt voor Après-Ski. Het evenement vierde dit jaar haar tiende editie en dus werd met Willy Sommers gezorgd voor een headliner van formaat. Shop & The City blikt tevreden terug op een succesvolle editie.

Lees meer →

Brand Diesterstraat snel onder controle

vrijdag 14 december 2018

De brandweer moest uitrukken voor een brand in de Diesterstraat. Het betrof een appartement in de nieuwbouw van kinesist Raf Thijs. Dat appartement liep ook ernstige schade op.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek