Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Kosuke tekent contract voor 2,5 seizoenen bij STVV

donderdag 17 januari 2019

De Japanse aanvaller Kinoshita Kosuke (24) legde met succes zijn medische testen af en tekent een contract voor 2,5 seizoenen bij STVV.

Lees meer →

Bezus blijft

donderdag 17 januari 2019

Roman Bezus blijft (voorlopig) bij STVV. De club licht de optie in zijn contract.

Lees meer →

Sascha Kotysch naar OH Leuven

woensdag 16 januari 2019

De kogel is door de kerk. Publiekslieveling Sascha Kotysch maakt de overstap van STVV naar OHL.

Lees meer →

Jeppe Moe ziet Stayen niet zitten

woensdag 16 januari 2019

Jeppe Moe komt niet naar Stayen. De Noorse linksback zegde in extremis af zodat STVV op zoek moet gaan naar een alternatief.

Lees meer →

Mignolet in bestuur horeca Sint-Truiden

woensdag 16 januari 2019

Horeca Sint-Truiden heeft een nieuw bestuur. Voorzitter Luc Withofs geeft de fakkel over aan Danny Schouteden. En daarnaast zetelen ook (staande vlnr.) Ben Mees, Wouter Mignolet, Stefan Lemoine en Paul Driessens in het bestuur.

Lees meer →

Vandaag witte rook op Stayen?

dinsdag 15 januari 2019

Als alles goed gaat, stelt STVV vandaag een nieuwe spits voor. Het zou gaan om een Japanner.

Lees meer →

10 minderjarigen geklist bij fietscontrole

maandag 14 januari 2019

De lokale politie stelt vast dat nog teveel fietsers -vooral minderjarigen- zonder licht fietsen. Dat bleek afgelopen week tijdens de ochtendcontroles

Lees meer →

Amper 7 chauffeurs met teveel alcohol

maandag 14 januari 2019

Van de 391 chauffeurs die de lokale poitie controleerde, dronken er amper 7 teveel. Dat komt neer op ongeveer 2%. 's Lands gemiddelde, zeg maar.

Lees meer →

STBB zakt naar zevende stek

maandag 14 januari 2019

STBB verloor met 69-81 van Limburg United C en zakt zo naar de zevende plek in eerste landelijke. We moeten daarbij wel vertellen dat de Truienaars gehandicapt aan de aftrap kwamen.

Lees meer →

Handbal Dames doen slechte zaak

maandag 14 januari 2019

Afgelopen weekend verloren de handbaldames van Sint-Truiden van de buren uit Hasselt. Ze doen daarmee een slechte zaak met het oog op de nacompetitie. Het is trouwens al de derde nederlaag van de kampioen.

Lees meer →

Opgepast: vanaf maandag werken in Gazometerstraat

zondag 13 januari 2019

Op maandag 14 januari gaat de herinrichting van de Gazometerstraat weer van start. Het station is gedurende die werken weer bereikbaar via de stationsparking.

Lees meer →

Groenmarkt wordt (even) archeologische site

vrijdag 11 januari 2019

De Groenmarkt krijgt vanaf volgende week een metamorfose. Maandag start het archeologische onderzoek. Dat zal naar verwachting zowat 3.000 skeletten aan de oppervlakte brengen. Die zijn afkomstig van de begraafplaats die zich van de 11de tot de 17de eeuw langs de kerk bevond.

Lees meer →

Truienaars schenken massaal kledingstukken weg

donderdag 10 januari 2019

‘Lichtjes in het Park’, het evenement dat eind vorig jaar van het park een warmere plek maakte, was een ongezien succes. Honderden Truienaren kwamen langs met zakken afgeladen vol sjaals, mutsen, jassen en andere winterse kinderkledij. Die worden nu verdeeld.

Lees meer →

Fouga in nieuwe Kiekeboe

woensdag 9 januari 2019

Album 152 van Kiekeboe komt binnenkort uit. Daarin reizen de Kiekeboes door Limburg. En daarbij passeren ze met grote snelheid de Fouga aan het rond punt op de Chaussée d'Amour. Ook het bedrijf Heusdens is duidelijk herkenbaar.

Lees meer →

1500 euro tegen kanker dankzij kerst-lichtshow

woensdag 9 januari 2019

De 5de Kerst Lichtshow ten huize van de familie Degroot - Berwaerts & Pacolet in Velm bracht voor het goede doel 1500€ op. Voorwaar een mooi initiatief van mensen met het hart op de juiste plaats.

Lees meer →

Maria Moermans wint 39ste wagen in Den Hof

woensdag 9 januari 2019

In november en december maakten de shoppers in Sint-Truiden kans op een Toyota Aygo van Jenaer Sint-Truiden. Maria Moermans was de gelukkige winnares van deze 39e Shop & The City-wagen.

Lees meer →

Stationsparking wordt betalend.

dinsdag 8 januari 2019

De stationsparking wordt betalend. Dat heeft de eigenaar, de NMBS, beslist. Er volgt wel nog overleg met de stad over de details en de timing.

Lees meer →

Brys stilaan wat ongeduldiger

dinsdag 8 januari 2019

Dinsdag; Dag 3 van de stage van STVV in het zonnige San Pedro Del Pinatar bracht tot nader order weinig nieuws. Het is nog steeds wachten op nieuwe gezichten. Marc Brys wordt stilaan ongeduldig.

Lees meer →

Ochtendtraining en 'zeeloop'

maandag 7 januari 2019

De trainingssessie van dinsdagochtend zit er op. Tegen 14 uur stappen de kanaries de bus op richting La Manga waar ze om 16 uur in een oefenpot NAC Breda bekampen.

Lees meer →

Driekoningen verzamelen 350 euro voor goede doel

maandag 7 januari 2019

Op Schurhoven ging Driekoningen niet ongemerkt voorbij. Enkele bekende 'Schurhovenaren' trokken hun 'sober' koningsplunje aan en hielden de traditie in ere. Zo verzamelden ze 350 euro voor het goede doel.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek