Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Busverkeer verstoord, ook trein reed even niet

maandag 4 februari 2019

Door een vakbondsactie reden 80% van de bussen van De Lijn vandaag niet uit. Ook in Sint-Truiden zijn zowat alle lijnen verstoord.

Lees meer →

Alleenstaanden met kinderen krijgen eerst sociale woning

maandag 4 februari 2019

In Sint-Truiden komt er een lokaal toewijzingsreglement dan voorziet in een voorrangsregeling voor alleenstaanden met kinderen die op de wachtlijst voor een sociale woning staan.

Lees meer →

Horecazaak Place Verte stopt na 19 jaar

zaterdag 2 februari 2019

Het officiële bericht van de stopzetting werd vandaag gecommuniceerd op Facebook. Uitbaters Nico en Hermine stoppen omdat ze plannen in het buitenland hebben. Het ambitieuze koppel start een nieuwe zaak in Spanje. Place Verte, gelegen op de Groenmarkt, is nog open tot en met 17 februari, daarna gaan de deuren definitief toe.

Lees meer →

Ons Huis pakt uit met Elzas Festival

vrijdag 1 februari 2019

Paul Driesens van restaurant Ons Huis, gelegen op de Grote Markt, is een echte wijnkenner. In de maand februari pakt de zaak uit met een 'Elzas Festival'.

Lees meer →

Rene Lismont met 80-jarigen rond de wereld

vrijdag 1 februari 2019

Rene Lismont keek en zag dat het goed was...De eerste aflevering van 'De wereld rond met 80-jarigen'. "Hoe fijn om eindelijk mijn avonturen te kunnen tonen aan iedereen bij Triamant Haspengouw", postte hij zonet op zijn facebookpagina.

Lees meer →

Hairemans? Kink in kabel

donderdag 31 januari 2019

STVV en Antwerp zitten nog steeds aan de onderhandelingstafel omtrent een transfer van Georffry Hairemans. Op dit moment komt hij niet. Dat meldt HLN.

Lees meer →

Kienavond in Scholengroep Domein Speelhof

donderdag 31 januari 2019

op vrijdag 8 februari is er een kienavond in de gebouwen van scholengroep Domein Speelhof. De organisatie is in handen van de Vriendenkring.

Lees meer →

Hilde Vautmans gast voor Miss België in Europees Parlement

donderdag 31 januari 2019

Vandaag was Miss België 2019 Elena Castro Suarez op uitnodiging van Europees Parlementslid Hilde Vautmans te gast in het Europees Parlement. Verschillende Belgische europarlementsleden waren aanwezig bij het bezoek en zeer uitzonderlijk kwam voorzitter Antonio Tajani onze kersverse Miss begroeten.

Lees meer →

Valentijn: verliefd in Sint-Truiden

donderdag 31 januari 2019

Van 1 tot 14 februari brengt Shop & The City een vleugje romantiek naar Sint-Truiden met de actie #verliefdinSintTruiden. In Cinema Cameo wordt een romantische filmvoorstelling georganiseerd en er wordt een reischeque verloot voor een citytrip naar keuze. Voor wie nog op zoek is naar het ideale valentijnsgeschenk, werden er meer dan 135 cadeautips verzameld bij Truiense handelaars.

Lees meer →

Verhuist AC naar Minderbroederssite?

donderdag 31 januari 2019

Na 50 jaar is het huidige Administratief Centrum verouderd en aan vernieuwing toe. Eén van de opportuniteiten, die zich aandient, is een verhuis naar de Minderbroederssite.

Lees meer →

Ronde Tafel schenkt 10.000 euro aan Amalou

dinsdag 29 januari 2019

‘De Oesteractie’ van de Ronde Tafel trad dit jaar onder een nieuwe naam naar buiten: met 750 aanwezigen overtrof ‘Champagne for Charity’ de verwachtingen. De opbrengst (10.000 euro) van deze fundraiser gaat naar Amalou, een gezondheidscentrum voor kankerpatiënten.

Lees meer →

CEO STVV vraagt steun van supporters

dinsdag 29 januari 2019

Vandaag is het nieuwjaarsreceptie op Stayen. Intussen pakt CEO Takayuki Tateishi uit met een open brief waarin hij de supporters oproept om STVV massaal te komen steunen in de strijd voor play-off 1. Voor de open brief verwijzen we naar de website www.stvv.com.

Lees meer →

STVV wint van Beerschot-Wilrijk

dinsdag 29 januari 2019

In een oefenmatch achter gesloten deuren won STVV vanmiddag op Stayen van Beerschot-Wilrijk. Het werd uiteindelijk 3-2. Voor STVV scoorden Thallyson (foto, twee keer) en Kinoshita.

Lees meer →

Oefenmatch Beerschot-Wilrijk en Nieuwjaarsreceptie

maandag 28 januari 2019

Dinsdag wordt een drukke dag op Stayen. In de namiddag oefent STVV achter gesloten deuren tegen Beerschot-Wilrijk. En 's avonds vindt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats.

Lees meer →

Marc Brys: "nu vol voor play-off 1"

zondag 27 januari 2019

Met het oog op play-off 1 'moest' STVV in Jan Breydel winnen van Cercle. En dat deed het. Meer op wilskracht dan op finesse. Brys was achteraf in zijn nopjes. "Nu focussen we volledig op dat ene doel dat zich aandient: play-off 1!"

Lees meer →

Eerste buurtinformatienetwerk een feit

zaterdag 26 januari 2019

Het eerste buurinformatienetwerk (BIN) Terbeek-Kelsbeek-Metsteren is officieell van start gegaan. Een buurtinformatienetwerk moet de veiligheid en de leefkwaliteit van een buurt verhogen.

Lees meer →

Cocaïne tussen bananen

zaterdag 26 januari 2019

In de Colruyt is bij het uitpakken van een doos bananen tien kilogram cocaïne gevonden. De vondst heeft een straatwaarde van 500.000 euro. Dat meldt HBVL.

Lees meer →

Eerste huiskamergesprek meteen een succes

vrijdag 25 januari 2019

In het kasteel van Ordingen vond het eerste huiskamergesprek plaats. Dat is één van de manieren waarop de nieuwe bestuursploeg meer mensen wil betrekken bij zijn beleid. Tijdens de eerste editie traden verschillende Truienaren uit de toeristische sector met elkaar in dialoog. Ze bespraken hoe Sint-Truiden zich nog beter kan profileren als de enige echte hoofdstad van Haspengouw.

Lees meer →

Jeugdvoetbal afgelast

vrijdag 25 januari 2019

Naar aanleiding van de algemene afgelasting van de jeugdcompetities, voorziet STVV Jeugd en alternatief programma met oefenwedstrijden tegen KVK Tienen.

Lees meer →

Ceballos opnieuw fit, versterkingen niet in basis

vrijdag 25 januari 2019

Geen van de drie versterkingen bij STVV zal aan de aftrap komen in en tegen Cercle Brugge. Daar staat wel tegenover dat Mamadou Sylla op de bank start en Cristian Ceballos opnieuw fit is.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek