Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Commotie rond gedenkplaat Aldous Huxley

zaterdag 16 februari 2019

In een roadtrip langs 11 gecontesteerde straat- en pleinnamen in HLN duikt plots de naam van Aldous Huxley en zijn gedenkplaat op de Grote Markt op.

Lees meer →

Actie van horeca tegen terrasreglement

zaterdag 16 februari 2019

De horeca voert vanmiddag actie tegen het terrasreglement. Dat verbiedt om nu al terrassen buiten te zetten. Het is wel heel opmerkelijk dat de discussie is aangescherpt na een klacht van een horecauitbater die niet kon verdragen dat zijn collega zaterdag tafeltjes en stoeltjes buitenzette.

Lees meer →

Nieuwe thuis voor kwetsbare jongeren

zaterdag 16 februari 2019

Met de Toekomststraat 18 hebben kwetsbare jongeren voortaan een adres waar ze kunnen thuis zijn. Het huis is vrijdag geopend.

Lees meer →

Callexcell vijfde snelst groeiend bedrijf

zaterdag 16 februari 2019

Callexcell is het vijfde snelst groeiend bedrijf van Limburg. In de top 5 zit ondermeer ook Punch Powertrain,nog altijd op één.

Lees meer →

Guy Mangelschots als redder in nood

zaterdag 16 februari 2019

23 februari bestaat STVV 95 jaar. De dag later geven ze op Stayen Charleroi partij. Wij brengen tot dagelijks opvallende feiten en hoogtepunten uit de geschiedenis van onze favoriete club.

Lees meer →

Jozef Plevoets is Starter van het Jaar

vrijdag 15 februari 2019

De 29-jarige Jozef Plevoets is met zijn onderneming Festicup uitgeroepen tot Limburgse Starter van het Jaar. Op 18 februari kan hij nog Vlaams Starter van het Jaar worden. De Nieuwerkerkenaar begon zijn succesverhaal in een garage in Sint-Truiden.

Lees meer →

"What happens on the Island, stays on the Island"

vrijdag 15 februari 2019

Mike, Roniek en het hele team zijn niet verlegen voor een stunt. Vanaf vanavond zal je niet naast de Omerta fles kunnen kijken: "In het kader van een samenwerking die we de komende twee jaar aangaan met VIJF zullen we voor iedere aflevering van Temptation Island en erna te zien zijn, bij Goedele op de sofa. We zijn trots op deze samenwerking. Uniek dat onze brouwerij zo kan uitpakken."

Lees meer →

Jeugd, Sport en Spel blijft

vrijdag 15 februari 2019

De naam ‘Jeugd, Sport en Spel’ blijft. De Truienaren vinden dat nog altijd de beste benaming voor de vakantiewerking van de stad. Het stadsbestuur zet de speelpleinwerking in de deelgemeentes daarom voortaan ook onder die noemer in de kijker. In Nieuw Sint-Truiden opent er zelfs een nieuwe vestiging.

Lees meer →

STVV zonder Ceballos naar Zulte-Waregem

vrijdag 15 februari 2019

STVV trekt vijf speeldagen voor het einde van de competitie naar een Zulte-Waregem in vorm. Voorwaar een moeilijke opdracht, zeker de geschiedenis indachtig.

Lees meer →

Café De Key heeft een nieuw baasje

vrijdag 15 februari 2019

De kogel is door de kerk. Half maart gaat De Key op Schurhoven opnieuw open. Nieuwe uitbaatster is Belinda Smets.

Lees meer →

Gratis soep tegen armoede

vrijdag 15 februari 2019

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de vereniging Curieus op de zaterdagmarkt een gratis soepbedeling. Morgen, 16 februari, is het weer zover.

Lees meer →

Fietser (84) vecht voor leven na ongeval

donderdag 14 februari 2019

Fietser die rond 17 uur aangereden werd aan oversteekplaats 'De Fakkels' vecht voor zijn leven. De 84-jarige werd gegrepen door een wagen bij het oversteken. De Hasseltse steenweg was een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Bron: D.V.

Lees meer →

STVV verliest oefenpot met 3-2

maandag 11 februari 2019

STVV verloor vandaag een oefenpot van Anderlecht met 3-2. Marc Brys liet enkel jongens opdraven die nog te weinig aan spelen toekwamen.

Lees meer →

Vissegatstraat overdag afgesloten

maandag 11 februari 2019

Van 12 tot 15 februari is de Vissegatstraat overdag afgesloten en dit telkens van 8 tot 17 uur. Aanleiding zijn private werkzaamheden.

Lees meer →

Truienaar tekent strip om darmkanker te stoppen

maandag 11 februari 2019

‘Dirk, het leven is een strijd waard’ is de naam van nieuwste strip van Truienaar Mario Boon. De strip moet de drempel naar het opsporen van darmkanker verlagen.. Het scenario is van de hand van darmspecialist dokter Luc Colemont . Marciacristina Federico kleurde de tekeningen in. De strip is nu in druk ligt op 6 maart in de winkels.

Lees meer →

Voetbalveld Zepperen-Brustem zwaar te lijden

maandag 11 februari 2019

Na de zware regenval zondagochtend lag het veld van Zepperen-Brustem na anderhalf uur voetbal erbij als een omgeploegde akker. En dit was geen alleenstaand geval. Zelfs Jan Breydel kreeg ermee te maken. Een zware tegenvaller voor de clubs en hun greenkeepers.

Lees meer →

STVV met bloed, zweet, tranen en.... Kino(shita)

zondag 10 februari 2019

Bloed, zweet en tranen kostte het STVV om de drie punten tegen een stug Waasland-Beveren thuis te houden. Maar dankzij veel wilskracht en debutant Kinoshita lukte het in extremis toch. De Kanaries staan zowaar met één been in play-off 1.

Lees meer →

Asster brengt première van Noah

vrijdag 8 februari 2019

'Noah' is de titel van een kortfilm die binnenkort in première doorgaat in Asster en die handelt over een jongetje dat te maken heeft met een depressie.

Lees meer →

René van Dallas over Mexico naar Ijsland

donderdag 7 februari 2019

De Wereld Rond met 80-jarigen op VTM. Wat een programma. Wat een plezier. En onze René Lismont geniet duidelijk met volle teugen. "Duwen dat die kan".

Lees meer →

Marc Jenné voorzitter van Probus

donderdag 7 februari 2019

Voormalig stadsontvanger Marc Jenné is de nieuwe voorzitter van Probus Sint-Truiden.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek