Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Pluisje beschoten, poot geamputeerd

zaterdag 2 maart 2019

In Sint-Truiden is de kat Pluisje van Céline en Benjamin een pootje kwijtgeraakt nadat die beschoten is. Intussen loopt een onderzoek naar het incident. Dat meldt TVL.

Lees meer →

Matchday: 'winnen zou fenomenaal zijn'

zaterdag 2 maart 2019

STVV trekt vanavond naar Jan Breydel om Club Brugge partij te geven. Een moeilijke opdracht, maar de kanaries geloven erin. "Winnen zou fenomenaal zijn", zegt Marc Brys.

Lees meer →

Carnavalstoet wordt mogelijk uitgesteld

vrijdag 1 maart 2019

Onze weerman Ruben Weytjens gaf het al aan, het is niet zeker of de stoet maandag kan doorgaan, er worden rukwinden van minstens 70 km/uur verwacht.

Lees meer →

Gaslek in Boudewijnlaan

donderdag 28 februari 2019

Omstreeks 18.30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een gaslek in de Boudewijnlaan. "Er was een felle gasgeur aanwezig, waardoor we onmiddellijk de brandweer hebben gebeld," aldus de buurtbewoner. Uit voorzorgsmaatregelen werden 2 gezinnen geëvacueerd. Als alles vlot verloopt kunnen zij later vanavond terug naar huis.

Lees meer →

Team Cooper fuift bij Faalip voor het goede doel

donderdag 28 februari 2019

Team Cooper met Danny, Dimitri en Liesbeth Vandormael en Joris Jackers fuiven op vrijdag 15 maart in Café 't Elfde Gebod, bij Faalip. Amusement, natuurlijk, maar wel voor het goede doel

Lees meer →

Na 800 jaar geen Minderbroeders meer

woensdag 27 februari 2019

Nog goed twee weken. En er zullen geen Minderbroeders meer te zien zijn in het gelijknamige klooster en het straatbeeld van Sint-Truiden. Ook zal het gedaan zijn met de misvieringen. Maar het museum zal tot leven komen als nooit te voren.

Lees meer →

STVV 'verbaasd' over herrie kunstgras

dinsdag 26 februari 2019

Terwijl Brugge in een zandbak speelt en Anderlecht op een akker, vindt de Pro League het onder leiding van Marc Coucke nodig om het kunstgras op Stayen in vraag te stellen. "Blijkbaar hebben sommige heren het moeilijk met onze stand in de rangschikking", reageert voorzitter David Meekers

Lees meer →

Geheim rond 'Jeanet' op Groenmarkt onthuld

dinsdag 26 februari 2019

Carnaval komt eraan. Het cosmocafé pakt daarom uit met een eigen carnavalbier: Jeanet. Woensdag wordt er trouwens de start gegeven van 'Zeven Zonden' met Joe Hardy. Meteen het begin van een knotsgekke zevendaagse.

Lees meer →

VIDEO - Sacré Coeur nodigt uit op 10de nacht

maandag 25 februari 2019

Vrijdag 1 maart is het de tiende nacht van de Sacré Coeur. Het feestgebeuren zal doorgaan in ’t Cafe bij Dennis en Inge, Kazernestraat 12. Er zal een verwarmde XXL tent voorzien zijn en de muziek wordt verzorgd door DJ Bert. Alle aanwezigen krijgen de nieuwe pin van de Sacré Coeur. Het feest start om 20u11.

Lees meer →

STVV doet het weer

maandag 25 februari 2019

STVV nam met 3-1 verdiend de maat van Charleroi. Met dank aan een gave teamprestatie en een hattrick van Yohan Boli.

Lees meer →

Vandaag Matchday!

zondag 24 februari 2019

Vanavond om 20 uur is er op Stayen de clash tussen het 95-jarig STVV en het onvoorspelbaar Charleroi. Niet verliezen is een must, winnen eigenlijk ook. Want anders durft de spurt richting play-off 1 nog spannender te worden.

Lees meer →

Vooruit STVV

zaterdag 23 februari 2019

Het is zonnig weer vandaag, de vogeltjes fluiten... Geen toeval, want vandaag bestaan onze fantastische kanaries 95 jaar. Laat ons een feestje bouwen en even teruggaan naar die geweldige 19 april 2015. Dat was de nieuwe start van STVV in eerste klasse.

Lees meer →

De Winning plant bomen op Speelhof

vrijdag 22 februari 2019

Gisteren plantte 'De Winning' maar liefst 1500 bomen op het Speelhof. Daarmee wordt voor een groot stuk komaf gemaakt met de gevolgen van de storm van 2016.

Lees meer →

Op TVL: Tuinbouwschool decoreert voor koning

dinsdag 19 februari 2019

TVL pakt uit met een opvallend item. Leerlingen van de Tuinbouwschool O.L.V. hebben in opdracht van de koninklijke familie de O.L.V. kerk van Laken 'bebloemd' voor de jaarlijkse herdenking, vandaag.

Lees meer →

PRIMEUR & WIN - Lancering Truineer Café

dinsdag 19 februari 2019

Nu donderdagavond organiseren we met Truineer.be het allereerste Truineer Café. Het Truineer Café is een concept waarbij de lezers en partners van Truineer.be en Den Truineer samenkomen in een leuke setting. Voor deze eerste editie werken we samen met DaVo BMW Sint-Truiden en gaat dit door bij DronePort. BMW DaVo stelt nu donderdag ook de nieuwe BMW 3 voor. Jij kan er bij zijn!

Lees meer →

Kwis 95 jaar STVV: snel inschrijven

maandag 18 februari 2019

Vrijdag 22 februari organiseert het supportersverbond een kwis naar aanleiding van 95 jaar STVV. De opbrengst gaat naar de STVV-jeugd en het verbond.

Lees meer →

Geen scheur bij Teixeira en oefenpot

maandag 18 februari 2019

De eerste onderzoeken van de bovenbeenblessure van Jorge Teixeira zien er goed uit. Dinsdag speelt STVV trouwens een oefenpot tegen Malawi.

Lees meer →

Werken op Schurhoven op komst

zondag 17 februari 2019

Nieuwe werken op komst. Binnenkort zijn de Clement Cartuyvelsstraat, Nieuwpoort, Schurhoven, Vissegatstraat en Slachthuisstraat aan de beurt

Lees meer →

Peter Van Houdt en Danish Dynamite

zondag 17 februari 2019

23 februari bestaat STVV 95 jaar. De dag nadien is Charleroi te gast op Stayen. Tot dan brengen we elke dag opvallende feiten en hoogtepunten uit de geschiedenis van onze kanaries.

Lees meer →

Burgemeester beslist: Zomerterrassen mogen staan

zaterdag 16 februari 2019

Verheug u allen op een prachtige lentezondag. Want zopas kwam er het burgemeesterbesluit van Burgemeester Veerle Heeren dat de zomerterrassen uitgezet mogen worden: "Uitzonderlijke weersomstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen." Horeca Sint-Truiden: "Dit bewijst dat de stad Sint Truiden ons steunt en met ons mee wil denken. Onze leden zijn hiervoor de stad enorm dankbaar. De Grote Markt zal er morgen klaar voor zijn. Kom dus genieten morgen!"

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek