Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Zelf vliegen met een helikopter

zondag 9 juni 2019

Op zaterdag 22 juni 2019 opent Toran Heliservices de deuren van het opleidingscentrum te Sint-Truiden voor het grote publiek. Tijdens onze infodag worden tal van waardevolle ervaringen georganiseerd voor aspirant-piloten.

Lees meer →

Tribune aan de spoorweg niet voor morgen

zondag 9 juni 2019

De verdere uitbouw van Stayen zit een beetje vast: Vlaanderen ligt dwars in het geven van een bouwvergunning, en daardoor staan er heel wat nieuwe jobs op de helling.

Lees meer →

Charlton promoveert naar Championship

zondag 26 mei 2019

Charlton promoveert na 2-1 winst tegen Sunderland naar de Championship, de Engelse tweede klasse.

Lees meer →

Tot maandagochtend nog alcoholcontroles

zondag 26 mei 2019

Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken ontsnapt niet aan de aangekondigde SLim-acties. In het kader van deze provinciaal gecoördineerde actie vonden gisteren al controles plaats, onder meer op het Minderbroedersplein in het centrum en aan de HUBO op de Tongersesteenweg.

Lees meer →

U15 Jong STVV provinciaal kampioen

zondag 26 mei 2019

De U15 van Jong STVV zijn provinciaal kampioen. Een hele prestatie van dit jonge team dat op hoog niveau presteerde.

Lees meer →

Charlton speelt zondag voor promotie

zaterdag 25 mei 2019

Charlton, de club van eigenaar Roland Duchâtelet, speelt morgen zondag op Wembley tegen Sunderland, de ex-club van onze Simon Mignolet. Inzet is de promotie naar de Championship, de Engelse tweede klasse.

Lees meer →

Falmio in voormalig klooster Velm

zaterdag 25 mei 2019

Het voormalig klooster van de Zusters van Liefde in Velm, nu Falmio, biedt voortaan onderdak aan bewoners van Wiric.

Lees meer →

Opgravingen Groenmarkt dreigen uit te lopen

zaterdag 25 mei 2019

Voor buitenstaanders lijken de opgravingen op de Groenmarkt al aardig opgeschoten. Niet dus. Vandaar dat de stad de archeologienota bij de vergunning wil bijsturen. Lees: de werken wil inperken. Dat meldt schepen Jelle Engelbosch in HBVL.

Lees meer →

Info e-commerce voor handelaars

zaterdag 25 mei 2019

De stad Sint-Truiden organiseert aanstaande dinsdag 4 juni een infosessie over e-commerce voor onz handelaars.

Lees meer →

13de editie Ladies City Day een topper

zaterdag 25 mei 2019

Ook dit jaar lokte Ladies City Day bijna 10.000 vrouwen naar Sint-Truiden, dat voor één dag omgedoopt werd tot Ibiza. Van zomerse sferen in de drukke winkelstraten tot de spetterende afterparty op de Grote Markt: een topdag voor de Truiense binnenstad

Lees meer →

Festival Lust Outdoor helemaal uitverkocht

vrijdag 24 mei 2019

Deze zaterdag zal de vierde editie van het festival 'Lust Outdoor' doorgaan in Brustem Airport. De organisatie zet opnieuw in op lokaal en jong talent van eigen bodem. Hun filosofie luidt als volgt 'een uniek elektronisch muziekfestival voor 500 ervaren liefhebbers'.

Lees meer →

Superflits op Zepperenweg

vrijdag 24 mei 2019

Momenteel zijn ze een superflitser aan het opstellen aan de Zepperenweg. Een gewaarschuwd man is er twee waard

Lees meer →

300 Truiense leerlingen leren de boerenstiel

donderdag 23 mei 2019

Naar aanleiding van de Binnenbijboerendagen leerden 300 kinderen in een bedrijf in Zepperen de boerenstiel. Het werd voor hen een onvergetelijke ervaring.

Lees meer →

Ladies City Day: volledig programma

woensdag 22 mei 2019

Nu vrijdag wordt de Truiense binnenstad omgetoverd tot één groot shopparadijs voor vrouwen tijdens Ladies City Day. Deze 12e editie staat volledig in het teken van Ibiza. Shop & The City en de Truiense handelaars brengen alles in gereedheid om de vrouwen vrijdag een heerlijke shopavond te bezorgen!

Lees meer →

Verkeersregeling tijdens Ladies City Day

woensdag 22 mei 2019

Vrijdag 24 mei wordt Sint-Truiden omgetoverd tot het nieuwe Ibiza voor de Ladies City Day. Hierdoor worden er een aantal specifieke verkeersmaatregelen getroffen in het stadscentrum. Hierbij een overzicht.

Lees meer →

4 juni kick-off Levensloop Sint-Truiden 2019

woensdag 22 mei 2019

Van zaterdag 5 oktober om 15 uur tot zondag 6 oktober zijn het Technicum en het Stadspark weer het decor van Levensloop. De kick-off vindt dinsdag 4 juni om 19.30 uur in de Academiezaal plaats.

Lees meer →

Hasp-O Stadsrand organiseert proefverkiezing

woensdag 22 mei 2019

In aanloop naar de verkiezingen van komende zondag organiseerde Hasp-O Stadsrand (voorheen SOLV Campus Tuinbouw) woensdag 22 mei proefverkiezingen op school. Een ware oefening als voorbereiding op de praktijk

Lees meer →

Causerie Europa en cheque voor Bindkracht

woensdag 22 mei 2019

De Soroptimisten, Lions en Markant organiseerden in aanwezigheid van de leerlingen van KCST een causerie over Europa en overhandigden een cheque van 2000 euro aan Bindkracht.

Lees meer →

Expo met thema fruit in Halmaal

woensdag 22 mei 2019

In Halmaal loopt naar aanleiding van de kermis op 1, 2 en 3 juni een kunsttentoonstelling met als thema fruit en fruitteelt. De organisatie is in handen van Halmaal Art.

Lees meer →

Taxi Taxi mooie afsluiter seizoen De Roxy

woensdag 22 mei 2019

Dezer dagen sluit theater De Roxy het seizoen af. Dat gebeurt met de geweldige komedie Taxi Taxi en met knalprestaties van de zeven acteurs Het stuk van Ray Cooney speelt nog tot en met 2 juni.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek