Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Sint-Augustinusscouts vieren 80 jaar met dropping

zondag 1 september 2019

De Sint-Augustinusscouts van Nieuw Sint-Truiden bestaat dit jaar 80 jaar en dat werd op zaterdag 31 augustus uitgebreid gevierd. De scouts is daarmee één van de oudste jeugdbewegingen van de regio.

Lees meer →

Eigenaar van een erfgoedpand?

woensdag 28 augustus 2019

De Monumentenwacht Limburg helpt je graag als je een erfgoedpand bezit. Sint-Truiden heeft daarvoor een collectief lidmaatschap afgesloten.

Lees meer →

Voortaan 4 weken uitleentermijn!

woensdag 28 augustus 2019

Vanaf 1 september wordt het gebruikersreglement van de bib geactualiseerd met onder andere een langere uitleentermijn.

Lees meer →

Vzw Gastvrij Masala zoekt vrijwilligers

woensdag 28 augustus 2019

Help je graag mensen en ben je op zoek naar leuke contacten? Word dan vrijwilliger bij vzw Gastvrij Masala.

Lees meer →

Naar school fietsen met ‘Route2School’

woensdag 28 augustus 2019

Vanaf maandag 2 maart 2020 zullen alle scholieren op het grondgebied Sint-Truiden veilig van en naar school kunnen fietsen met de App Route2School. Dat zegt burgemeester Veerle Heeren in haar antwoord op de vraag van Groen-gemeenteraadslid Peter van Dam om met de Universiteit Hasselt hierover aan tafel te gaan.

Lees meer →

Ruim 500 geïnteresseerden voor onderwaterbevalling

woensdag 28 augustus 2019

Vorig weekend was het erg druk op de materniteit van Sint-Trudo. Niet dat er plots zoveel bevallingen waren, maar omdat de nieuwe onderwaterbevallingsinstallatie voorgesteld werd.

Lees meer →

Van 50 senioren naar 130 asielzoekers

woensdag 28 augustus 2019

Woonzorgcentrum Philemon en Baucis in Dormaal bij Zoutleeuw biedt vanaf eind oktober onderdak aan 130 asielzoekers. De zowat 50 zorgbehoevende bejaarden verhuizen in september naar een nieuwbouw. Fedasil vormt het rusthuis dan om tot open asielcentrum. Hiervoor worden 28 werknemers aangeworven.

Lees meer →

Lidstaten bevestigen Europese steunmaatregelen voor droogte

woensdag 28 augustus 2019

Vervroegde uitbetaling voor landbouwers die schade hebben van de droogte is mogelijk vanaf oktober mogelijk. Dat besliste de Europese commissie.

Lees meer →

Like DaVo BMW & MINI naar de overwinning!

woensdag 28 augustus 2019

Op de Facebookpagina van MINI wordt er tot maandag een like-wedstrijd gehouden. Een aantal MINI dealers hebben alles uit de kast gehaald om hun MINI zo goed mogelijk te pimpen in het thema "roadtrip" voor Road To Glory. DaVo Sint-Truiden is de enigste Limburgse nationale MINI dealer die deelneemt. Stem hun naar de overwinning!

Lees meer →

Brede School pakt uit met extra aanbod en vestigingen

dinsdag 27 augustus 2019

Met vier nieuwe vestigingen, extra aanbod in de huidige locaties en een bijkomende werknemer verstevigt Sint-Truiden de werking van Brede School. Met dit bekroonde project brengen de stad en vzw In-Z activiteiten van vrijetijdsverenigingen na schooltijd naar de kinderen toe.

Lees meer →

Midweekfeesten voor eerste keer in 24 jaar op dinsdag

maandag 26 augustus 2019

Eens om de vier jaar telt februari een schrikkeldag. Maar nog uitzonderlijker: deze week valt het midden van de week voor de eerste keer in 24 jaar… op dinsdag.

Lees meer →

Punch Powertrain: de kalmte bewaren!

zondag 25 augustus 2019

“De directie van Punch Powertrain betreurt samen met de vakbonden de berichten die vrijdag in de media verschenen omtrent de situatie in Sint-Truiden”, klinkt het in een gemeenschappelijk persbericht.

Lees meer →

Bernard en Els schenken mooi bedrag aan dierenasiel

zondag 25 augustus 2019

Een cheque van 2.040 euro. Dat is de geste van die Bernard Moriau en Els Windmolders van Youlcee over hadden voor het dierenasiel van Sint-Truiden.

Lees meer →

Organisatoren Bal Marginal in zwembad De Born

dinsdag 20 augustus 2019

De organisatoren van Bal Marginal pakken origineel uit met hun foto voor hun jaarlijks evenement in Zomerclub De Leopold. "Iedereen heeft nog wel herinneringen aan het zwembad, dus waarom niet daar onze foto", klinkt het bij de vriendengroep. Bal Marginal gaat dit jaar door op zaterdag 21 september.

Lees meer →

U10 winnen Borginsole Cup

donderdag 15 augustus 2019

De U10 van STVV doen het al een tijdje uitstekend. Nu schreven de de Borginsole Cup achter hun naam. Een dikke proficiat voor die mannen en hun staf.

Lees meer →

Kermis Sint-Truiden nadert met rasse schreden

woensdag 14 augustus 2019

Nog 9 keer slapen. Dan is het vrijdag 23 augustus. Dan gaat Kermis Sint-Truiden van start. Zo snel gaat het. We kijken uit naar één van de mooiste momenten van het jaar in onze stad.

Lees meer →

Hinder door herschakeling drinkwaternet

woensdag 14 augustus 2019

De Watergroep plant onderhoudswerken aan het waterleidingnet in een deel van Sint-Truiden. Hierdoor wordt het drinkwaternet gedurende 24 uur herschakeld: vanaf dinsdagvoormiddag 20 augustus tot woensdagvoormiddag 21 augustus 2019.

Lees meer →

Eindelijk een veilig kruispunt Groenstraat

woensdag 14 augustus 2019

Vanaf maandag 19 augustus kan je de Brandhoutstraat niet meer bereiken vanuit de Groenstraat. Daar wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd van de Tongersesteenweg naar de Nijverheidslaan. Hierdoor gaat de veiligheid erop vooruit en vermindert de verkeersdruk op de nabijgelegen woonzones.

Lees meer →

Stup vzw steekt handen uit mouwen op Pukkelpop

woensdag 14 augustus 2019

Voor hen zijn het hoogdagen. Wij hebben het over de Truinaars en Truinoskes van Stup vzw. Elk jaar dragen ze bij tot een geslaagd Pukkelpop festival. Ook dit jaar zijn ze weer paraat.

Lees meer →

BLANCO krijgt kleur en wordt Bistro Sacre Coeur

dinsdag 13 augustus 2019

Na de komst van Twenty Two Coffee, krijgt het Heilig-Hartplein er nog een trekpleister bij. Het pand BLANCO (voormalig ’t Nieuwscafé) wordt omgedoopt tot ‘Bistro Sacre Coeur’. Letterlijk vertaald naar Bistro Het Heilig Hart, vernoemd naar het plein waarop het pand zich bevindt. Het plein was meer dan 20 jaar één van de populairste plaatsen van Haspengouw.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek