Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Mekaar in de ogen kijken op het Speelhof

woensdag 18 september 2019

Waar is de verbinding tussen mensen naartoe? Kijk elkaar 1 minuut in de ogen om dat te ontdekken.

Lees meer →

Winkeldievegge gebruikte geweld tegen C&A-verkoopster

woensdag 18 september 2019

Een 59-jarige Armeense vrouw is woensdag via de snelrechtprocedure in de Hasseltse rechtbank moeten verschijnen voor een diefstal met geweld.

Lees meer →

Verkeersegeling Luikerstraat Trudofeesten

zondag 15 september 2019

De Trudofeesten brengen ook wat verkeershinder met zich mee. Maar voor onze patroonheilige moeten we iets over hebben. Misschien zorgt hij voor een klein mirakeltje: goed weer volgend weekend.

Lees meer →

Jorge Teixeira: "alle frustratie in die knal"

zondag 15 september 2019

STVV speelde een erbarmelijke match. Dat vond ook trainer Marc Brys. En Jorge Teixeira, die zijn manschappen in extremis een punt bezorgde, bevestigde. "Dit was niet goed".

Lees meer →

Op zoek naar Trudo’s

zaterdag 14 september 2019

Vroeger was het een traditie om kinderen te vernoemen naar familieleden, of een naam kiezen die voorkwam op de heiligenkalender os de patroon van de gemeente.

Lees meer →

Een nieuw festival voor klassieke muziek in de Academiezaal!

zaterdag 14 september 2019

Hij smeekte er al jaren om, maar nu is het zover en krijgt de Academiezaal in Sint-Truiden het gerenommeerde strijkkwartetfestival dat hij verdient.

Lees meer →

De rotonde gemist en een poging tot inbraak

dinsdag 10 september 2019

We kregen van de politie de volgende feiten binnen waarvoor er een interventie nodig was.

Lees meer →

Tijdrit voor mountainbikers in Bernissem

dinsdag 10 september 2019

Twee jaar geleden werd in Bernissem (Sint-Truiden) een nieuw mountainbikeparcours aangelegd. Op de laatste zaterdag van september vindt daar een wedstrijd plaats, een chronorit over 4,5 km.

Lees meer →

Lancering 'Roadmap Veerkrachtige Veehouderij

dinsdag 10 september 2019

De vleesveesector staat voor grote uitdagingen. Er is nood aan een duurzaam toekomstplan. Hierover hebben de betrokkenen uit de sector nagedacht en hun bevindingen neergeschreven in een roadmap.

Lees meer →

Witte wijn van de Kitsberg weer de beste

woensdag 4 september 2019

De Chardonnay 2018 van Daniel Medarts (53) van wijndomein Kitsberg in Klein-Gelmen is opnieuw in Amerongen bekroond als producent van de beste witte wijn van België en Nederland.

Lees meer →

Gezond geschenkje voor start van het schooljaar

maandag 2 september 2019

Vandaag luidde de schoolbel opnieuw voor het eerst na twee maanden zomervakantie, ook in de scholen van Sint-Truiden. De directies en leerkrachten van alle Truiense scholen kregen vanmorgen een gezond geschenkje van het stadsbestuur.

Lees meer →

De Radar heet voor het eerst de leerlingen welkom

maandag 2 september 2019

Limburg heeft vanaf vandaag voor het eerst een ziekenhuisschool. Minister van Onderwijs Crevits had vier maanden geleden de aanvraag van het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden goedgekeurd en vandaag zaten de eerste leerlingen op de schoolbanken.

Lees meer →

Nieuwe bedreiging voor de fruitteelt door stinkwantsen

maandag 2 september 2019

Niet de Russen of de hitte, de droogte of de vrieskou, de hagel of het perenvuur vormen een grote bedreiging voor de fruitteelt. Er is een nieuwe vijand opgedoken en dat beest heet Halyomorpha Halys, de Aziatische stinkwants.

Lees meer →

Zepperen heeft de eerste genderneutrale toiletten

maandag 2 september 2019

We wisten zondag niet goed waar kijken en waar binnengaan, toen we voor een kleine boodschap naar het toilet moesten. Geen M of V of een manneke en een vrouwke. Neen op elke deur staat V/X en M/X. Transgenders kunnen dus kiezen waar ze hun behoefte afleveren!

Lees meer →

Limone gaat verbouwen

maandag 2 september 2019

Het zomerseizoen zit er zo goed als op, tijd om zich stilaan te gaan focussen op wat er zoal te gebeuren staat. “Jullie hadden het waarschijnlijk al horen waaien maar dit jaar zal het seizoen iets korter zijn dan gewoonlijk. We gaan namelijk verbouwen”, zegt Limone op zijn facebookpagina

Lees meer →

Tom Herck maakt indruk op Burning Man

zondag 1 september 2019

Tom Herck en zijn team hebben indruk gemaakt met hun kunstwerk The Wall op het kunstenfestival Burning Man in de Nevadawoestijn-VS. Het kunstwerk werd na de opbouw en aankleding zoals alle anderen in brand gestoken. Dat wil de traditie zo.

Lees meer →

Tjèn krijgt 'Missen' op bezoek

zondag 1 september 2019

Gisteren brachten de kandidaten van Miss België een campagnebezoek aan onze stad. Ze maakten ook een wandeling door het centrum. Daarbij passeerden ze Frituur Casino. Onze Tjèn 'zaat, zaat' Plevoets ontving ze natuurlijk met open armen.

Lees meer →

Milan Paulus eindigt zevende in Italiaanse rittenkoers

zondag 1 september 2019

Milan Paulus eindigt mooi zevende in de Giro della Lunigiana en was daarmee ook de beste Belg. De Giro geldt als voorbereiding op het WK.

Lees meer →

‘De Veva’ wordt thuishaven voor Zepperse verenigingen

zondag 1 september 2019

Vier jaar heeft men eraan gewerkt, van planning tot opening, maar op zondag 1 september ging ‘De Veva’ open, het gloednieuwe ontmoetingscentrum dat de stad bouwde op de site van de oude gemeenteschool.

Lees meer →

Vandaal steekt Lidar in brand

zondag 1 september 2019

HBVL meldt zonet dat een 'onverlaat' de superflitser Lidar op de Luikersteenweg in brand stak. Het lukte niet helemaal. Vooral de achterkant is zwart geblakerd. Naar verluidt werkt ie nog.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek