Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Pilootproject om ons Unesco-Werelderfgoed te beschermen

zaterdag 23 maart 2019

De stad Sint-Truiden zal deelnemen aan een nationaal pilootproject om haar UNESCO-werelderfgoed en diens omgeving te beschermen. Het project moet zorgen voor consequente adviezen bij omgevingsvergunningen met respect voor het Truiens erfgoed.

Lees meer →

Sofie Sloef kondigt de lente aan

zaterdag 23 maart 2019

Normaal gezien duurt de winterslaap van een schildpad tot einde maart. Sofie Sloef, 56 jaar jong en Truinoske, verliet nu al haar ondergrondse schuilplaats. Het sein voor vervroegd lenteweer.

Lees meer →

Noodlanding in Brustem

vrijdag 22 maart 2019

Om onbekende redenen heeft een piloot een noodlanding moeten uitvoeren op het vliegveld van Brustem. Er zijn geen slachtoffers. Dat meldt TVL.

Lees meer →

Verkeerskrant 'den Traffic' vers van de pers

maandag 18 maart 2019

De verkeerskrant 'den Traffic van onze politiezone is vers van de pers. Er komen een resem onderwerpen ter sprake waaronder wielertoeristen, verkeersborden, ruilverkavelingen, ...

Lees meer →

Diensten nemen Shisha-bar onder de loep

maandag 18 maart 2019

Zaterdagavond werd in Sint-Truiden een gecoördineerde controleactie (zgn. flexactie) uitgevoerd op een shisha-oftewel waterpijpbar. Er werden diverse inbreuken vastgesteld.

Lees meer →

150 inzendingen voor Literaire prijzen

maandag 18 maart 2019

De winnaars van de Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden zijn bekend. Aïscha Baert, Carlotta de Cooman, Monique Bol, Nanny Luysterburg en Kevin de Pelsmaker vielen in de prijzen.

Lees meer →

Met memoride fietsen langs erkenbare plaatsen

maandag 18 maart 2019

In WZC Villa Rosa en ’t Meiland kunnen de bewoners vanaf nu hun conditie onderhouden met de Memoride. De Memoride is een hometrainer die indoor fietsen via internet combineert met een outdoor beleving. Zo fietsende bewoners langs routes uit hun jeugdjaren of vroegere reisbestemmingen. Met dank aan giften van burgers en van The Lions, de opbrengst van de kerstmarkt en de inzet van de vele vrijwilligers.

Lees meer →

Café De Key is opnieuw open

vrijdag 15 maart 2019

De Key, het oudste volkscafé van de stad, is opnieuw open. Belinda Smets en haar mama Rita Roosen (tanteke) zwaaien er voortaan de plak.

Lees meer →

Brys ernstig en grappig tegelijkertijd

vrijdag 15 maart 2019

De persconferentie voor de match tegen AA Gent verliep in een ontspannen sfeertje met een Marc Brys die om de haverklap gevat uit de hoek kwam. Het mag duidelijk zijn. Dit STVV is zelfzeker en zal zondag zo nodig door een muur lopen om zijn doel te bereiken.

Lees meer →

Zaterdag sfeertraining

vrijdag 15 maart 2019

Het uur van de waarheid nadert. Vandaag was er een gesloten training voor de Kanaries. Morgen, zaterdag, blijven de deuren open en is er tijd en ruimte voor een heuse sfeertraining op Stayen.

Lees meer →

Historische laatste misviering, vesperdienst en processie

vrijdag 15 maart 2019

De Minderbroeders in Sint-Truiden vieren zondag 17 maart 2019 om 10u.00 hun laatste mis in 800 jaar. Op dinsdag 19 maart om 18.30 uur is er nog een korte vesperdienst met aansluitend een processie richting O.L.V.-kerk. Beiden zijn ook live te volgen op facebook.

Lees meer →

Roskam start verfilming 'Prince of War'

zaterdag 9 maart 2019

Na 'The Drop' start Michaël R. Roskam met de regie van zijn tweede Amerikaans filmproject 'Prince of War'. De film brengt het verhaal van de controversiële ex-militair Erik Prince.

Lees meer →

Bloemisten verwennen shoppers met bloemetjes

vrijdag 8 maart 2019

Op zondag 17 maart worden er meer dan 1.500 bloemetjes gratis uitgedeeld aan alle shoppers op de lente opendeur in Sint-Truiden. Shop & The City bundelde hiervoor de krachten met de Truiense bloemisten. Boomkwekerij Nicolaï deelt ook gratis fruitbomen uit op het Sint-Martenplein.

Lees meer →

Wataru Endo is aan de beterhand

vrijdag 8 maart 2019

STVV trekt zondag naar Moeskroen zonder de geel geschorste Jorge Teixeira en ook nog altijd zonder de geblesseerde Wataru Endo. De Japanner is intussen wel serieus aan de beterhand.

Lees meer →

Zoete middag ten voordele van het dierenasiel

woensdag 6 maart 2019

Op zondag 17 maart van 14 tot 18 uur organiseert het dierenasiel 'een zoete middag' in de feestzaal van Aalst. Iedereen is welkom.

Lees meer →

Diesterstraat donderdag onderbroken

woensdag 6 maart 2019

De Diesterstraat is op donderdag 7 maart onderbroken ten gevolge van private werkzaamheden. Ter hoogte van huisnummer 19 wordt een nieuwe huisaansluiting op de hoofdriolering gemaakt.

Lees meer →

Infoavond massaspektakel Trudofeesten op 20 maart

woensdag 6 maart 2019

Heb je interesse om deel te nemen aan of te helpen bij het massaspektakel van de Trudofeesten op 21 en 22 september? Kom dan zeker naar de infoavond op woensdag 20 maart om 20u in de Academiezaal. Luister naar ons verhaal en laat je inspireren om mee te doen!

Lees meer →

14.000 toeschouwers voor Verloren Maandagstoet

dinsdag 5 maart 2019

De 74ste Internationale Verloren Maandagstoet van Sint-Truiden opende maandag 4 maart met een feestelijke knal. De praalwagentocht – de traditionele apotheose van het carnavalsprogramma – trok daarna door de binnenstad, waar ruim 14.000 toeschouwers getrakteerd werden op een kleurrijk schouwspel

Lees meer →

STVV is nu de verliezer van het weekend

maandag 4 maart 2019

Door zelf te verliezen bij Club en Anderlecht en vooral Gent te zien winnen bij respectievelijk Lokeren en Zulte-Waregem mag en moet STVV zich de verliezer van het weekend noemen.

Lees meer →

Carnavalstoet gaat door!

zondag 3 maart 2019

Na veiligheidsoverleg vanavond besliste de burgemeester om de Internationale Verloren Maandagstoet te laten plaatsvinden. De Carnavalstoet van Verloren Maandag gaat dus door!

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek