Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Online abonnementenverkoop STVV start vandaag

woensdag 22 mei 2019

Vanaf vandaag kunnen abonnementenhouders op Stayen hun abonnement online verlengen. Je krijgt het dan in handen vanaf 17 juni.

Lees meer →

SOS Boobs Bar op Ladies City Day

dinsdag 21 mei 2019

Aanstaande vrijdag zal er op de Ladies City Day een SOS Boobs Bar staan. Mama’s hebben daar de mogelijkheid om op een rustige plaats borstvoeding te geven of af te kolven, een flesje te geven, of een luier aan te doen.

Lees meer →

Handbal Dames vanavond kampioen?

zaterdag 18 mei 2019

Een derde en beslissende wedstrijd in de play-off finale of tussen Bocholt en Sint-Truiden beslist vanavond wie kampioen wordt. Pakt Sint-Truiden de derde titel op rij? Nog even afwachten.

Lees meer →

Jongeren speelpleinwerking klaargestoomd

zaterdag 18 mei 2019

Dit zijn ze dan. De groep jobstudenten die dit seizoen de kinderen zullen begeleiden tijdens 'Jeugd, Sport &Spel' oftewel de Truiense speelpleinwerking. Team Truineer wenst ze veel succes in hun job.

Lees meer →

Politienieuws

vrijdag 17 mei 2019

Bij een accident op de Vliegveldlaan viel er één gewonde te betreuren.

Lees meer →

Ludo Lousbergh nieuwe BFV-voorzitter

vrijdag 17 mei 2019

De BFV heeft een nieuwe voorzitter in opvolging van Eric Champagne, namelijk Ludo Lousbergh een 62-jarige fruitteler uit Kortenbos. Deze aanstelling moet eind juni bekrachtigd worden door de Algemene Vergadering van de Belgische Fruitcentrale.

Lees meer →

Jonge kunstenaars palmen oud schoolgebouw in

vrijdag 17 mei 2019

Op zaterdag 18 mei kunnen jongeren van 14u tot middernacht hun creativiteit de vrije loop laten tijdens het gratis muziek- en kunstenfestival ‘Speelplaats’. Het voormalige schoolgebouw in de Ridderstraat vormt het unieke decor voor tal van workshops, expo’s en muzieksessies voor en door jongeren. Hierbij wordt het pand zelf ook omgetoverd tot een waar kunstwerk.

Lees meer →

Opgepast, de Lidar komt terug

vrijdag 17 mei 2019

Het aantal verkeersongevallen in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zit in de lift. Dat is niks om fier over te zijn, maar om die reden gaat de politie de mobiele flitskast, de Lidar, veelvuldig inzetten.

Lees meer →

Kerstmagie nu al op zoek naar vrijwilligers

vrijdag 17 mei 2019

De eerste Kerstmagie in Duras was een overdonderend succes. En dus werd er al snel beslist om ook een tweede editie te organiseren. Daarvoor zijn de organisatoren nu al op zoek naar een hoop mensen.

Lees meer →

Stadsdiensten bij de pinken

donderdag 16 mei 2019

In de Stapelstraat werd vanmiddag een bloembak omver gereden. Een uur later hadden de stadsdiensten al alles opgeruimd. Het beste bewijs dat ze daar bij de pinken zijn.

Lees meer →

Nu vrijdag opent Sint-Zuiden de zomer!

donderdag 16 mei 2019

Terwijl in vele wereldsteden zomerconcepten zoals Paris Plage en Brussel Bad ontwaken, heeft de hoofdstad van Haspengouw zijn eigen mediterraans plekje om van een zomers hapje en tapje te genieten: Sint-Zuiden. In de schaduw van de statige Onze-Lieve-Vrouwkerk van de historische Trudostad schijnt de komende maanden altijd de zon.

Lees meer →

Nieuws van de politie

woensdag 15 mei 2019

De voorbije dagen werden vooral gekenmerkt door een aanta ongevallen met meestal blikschade. Een ongeval met gekwetsten en een poging tot inbraak vervolledigen het nieuws van de politie.

Lees meer →

Vijf DUO-banen bij stadsbestuur Sint-Truiden

woensdag 15 mei 2019

Vijf werkzoekenden met ondersteuningsnood gaan donderdag 16 mei voor één dag aan de slag bij het lokaal bestuur van Sint-Truiden. Het zijn allemaal werkzoekenden die het ten gevolge van hun kwetsbaarheid niet onder de markt hebben op het vacaturecircuit.

Lees meer →

Vertrouwen in Pascy Monette blijft overeind

woensdag 15 mei 2019

Deze morgen nog vroeg de sp.a bij monde van Filip Moers om het ontslag van de voorzitter van het Truiense Zorgbedrijf Pascy Monette omwille van zijn positie in het ‘Villa Rosa’- dossier. De Truiense Open VLD behoudt echter het vertrouwen in haar schepen.

Lees meer →

WEDSTRIJD - Cameo verloot duotickets voor Aladdin

woensdag 15 mei 2019

Doe mee aan onze Facebook-wedstrijd en maak kans op een duoticket voor de nieuwste film 'Aladdin' op woensdag 22 mei. De winnaars worden dit weekend bekend gemaakt. Er zijn in totaal 4 duotickets te winnen, tag iemand onder de Facebook-post en wie weet ben jij wel bij de gelukkigen.

Lees meer →

400 jonge Truienaars voor autoluwe schooldag

dinsdag 14 mei 2019

Het stadsbestuur en de lokale politie van Sint-Truiden willen de leerlingen van het zesde jaar basisonderwijs aanzetten om na te denken over hun veiligheid in het verkeer. Op dinsdag 14 mei – de autoluwe schooldag – maakten ze daarom een begeleide fietstocht van hun school naar de stad of omgekeerd. Achteraf namen de kinderen nog deel aan tal van sensibiliserende activiteiten.

Lees meer →

Vijver Het Vinne wordt leeggepompt

dinsdag 14 mei 2019

Het Vinne, dat in onze regio zeer populair is als wandelgebied, ondergaat grote onderhoudswerken. Binnenkort wordt zelfs het meer leeggepompt. De gevolgen voor fauna, flora en wandelaars worden maximaal beperkt.

Lees meer →

Open VLD racet van Limburg naar Brussel

dinsdag 14 mei 2019

“Te land, ter zee en in de lucht” is terug, ware het niet dat Open VLD er nog “met het openbaar vervoer” aan toevoegde. Niet om er een spelletjesprogramma van te maken, maar een echte race voor wie er het eerst in Brussel zou arriveren

Lees meer →

Slachtoffer ontploffing is overleden

dinsdag 14 mei 2019

Gisteren meldden we reeds dat een man en een vrouw bij een ontploffing in een werkplaats aan de Kwadensteenweg zware brandwonden opliepen en werden overgebracht naar het hospitaal, de man naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek en de vrouw naar Leuven. De vrouw (65) is daar vanochtend overleden. Dat meldt HBVL

Lees meer →

Nieuwe tool zegt alles over vrije plaatsen in scholen

dinsdag 14 mei 2019

De stad Sint-Truiden, MAST Agency, Onderwijskiezer en het Lokaal Overlegplatform (LOP) hebben de handen in mekaar geslagen om een handige tool te ontwikkelen waarmee ouders een duidelijk overzicht krijgen van de capaciteit en vrije plaatsen in scholen van Sint-Truiden. De tool zal operationeel zijn vanaf december 2019.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek