Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Info e-commerce voor handelaars

zaterdag 25 mei 2019

De stad Sint-Truiden organiseert aanstaande dinsdag 4 juni een infosessie over e-commerce voor onz handelaars.

Lees meer →

13de editie Ladies City Day een topper

zaterdag 25 mei 2019

Ook dit jaar lokte Ladies City Day bijna 10.000 vrouwen naar Sint-Truiden, dat voor één dag omgedoopt werd tot Ibiza. Van zomerse sferen in de drukke winkelstraten tot de spetterende afterparty op de Grote Markt: een topdag voor de Truiense binnenstad

Lees meer →

Festival Lust Outdoor helemaal uitverkocht

vrijdag 24 mei 2019

Deze zaterdag zal de vierde editie van het festival 'Lust Outdoor' doorgaan in Brustem Airport. De organisatie zet opnieuw in op lokaal en jong talent van eigen bodem. Hun filosofie luidt als volgt 'een uniek elektronisch muziekfestival voor 500 ervaren liefhebbers'.

Lees meer →

Superflits op Zepperenweg

vrijdag 24 mei 2019

Momenteel zijn ze een superflitser aan het opstellen aan de Zepperenweg. Een gewaarschuwd man is er twee waard

Lees meer →

300 Truiense leerlingen leren de boerenstiel

donderdag 23 mei 2019

Naar aanleiding van de Binnenbijboerendagen leerden 300 kinderen in een bedrijf in Zepperen de boerenstiel. Het werd voor hen een onvergetelijke ervaring.

Lees meer →

Ladies City Day: volledig programma

woensdag 22 mei 2019

Nu vrijdag wordt de Truiense binnenstad omgetoverd tot één groot shopparadijs voor vrouwen tijdens Ladies City Day. Deze 12e editie staat volledig in het teken van Ibiza. Shop & The City en de Truiense handelaars brengen alles in gereedheid om de vrouwen vrijdag een heerlijke shopavond te bezorgen!

Lees meer →

Verkeersregeling tijdens Ladies City Day

woensdag 22 mei 2019

Vrijdag 24 mei wordt Sint-Truiden omgetoverd tot het nieuwe Ibiza voor de Ladies City Day. Hierdoor worden er een aantal specifieke verkeersmaatregelen getroffen in het stadscentrum. Hierbij een overzicht.

Lees meer →

4 juni kick-off Levensloop Sint-Truiden 2019

woensdag 22 mei 2019

Van zaterdag 5 oktober om 15 uur tot zondag 6 oktober zijn het Technicum en het Stadspark weer het decor van Levensloop. De kick-off vindt dinsdag 4 juni om 19.30 uur in de Academiezaal plaats.

Lees meer →

Hasp-O Stadsrand organiseert proefverkiezing

woensdag 22 mei 2019

In aanloop naar de verkiezingen van komende zondag organiseerde Hasp-O Stadsrand (voorheen SOLV Campus Tuinbouw) woensdag 22 mei proefverkiezingen op school. Een ware oefening als voorbereiding op de praktijk

Lees meer →

Causerie Europa en cheque voor Bindkracht

woensdag 22 mei 2019

De Soroptimisten, Lions en Markant organiseerden in aanwezigheid van de leerlingen van KCST een causerie over Europa en overhandigden een cheque van 2000 euro aan Bindkracht.

Lees meer →

Expo met thema fruit in Halmaal

woensdag 22 mei 2019

In Halmaal loopt naar aanleiding van de kermis op 1, 2 en 3 juni een kunsttentoonstelling met als thema fruit en fruitteelt. De organisatie is in handen van Halmaal Art.

Lees meer →

Taxi Taxi mooie afsluiter seizoen De Roxy

woensdag 22 mei 2019

Dezer dagen sluit theater De Roxy het seizoen af. Dat gebeurt met de geweldige komedie Taxi Taxi en met knalprestaties van de zeven acteurs Het stuk van Ray Cooney speelt nog tot en met 2 juni.

Lees meer →

Online abonnementenverkoop STVV start vandaag

woensdag 22 mei 2019

Vanaf vandaag kunnen abonnementenhouders op Stayen hun abonnement online verlengen. Je krijgt het dan in handen vanaf 17 juni.

Lees meer →

SOS Boobs Bar op Ladies City Day

dinsdag 21 mei 2019

Aanstaande vrijdag zal er op de Ladies City Day een SOS Boobs Bar staan. Mama’s hebben daar de mogelijkheid om op een rustige plaats borstvoeding te geven of af te kolven, een flesje te geven, of een luier aan te doen.

Lees meer →

Handbal Dames vanavond kampioen?

zaterdag 18 mei 2019

Een derde en beslissende wedstrijd in de play-off finale of tussen Bocholt en Sint-Truiden beslist vanavond wie kampioen wordt. Pakt Sint-Truiden de derde titel op rij? Nog even afwachten.

Lees meer →

Jongeren speelpleinwerking klaargestoomd

zaterdag 18 mei 2019

Dit zijn ze dan. De groep jobstudenten die dit seizoen de kinderen zullen begeleiden tijdens 'Jeugd, Sport &Spel' oftewel de Truiense speelpleinwerking. Team Truineer wenst ze veel succes in hun job.

Lees meer →

Politienieuws

vrijdag 17 mei 2019

Bij een accident op de Vliegveldlaan viel er één gewonde te betreuren.

Lees meer →

Ludo Lousbergh nieuwe BFV-voorzitter

vrijdag 17 mei 2019

De BFV heeft een nieuwe voorzitter in opvolging van Eric Champagne, namelijk Ludo Lousbergh een 62-jarige fruitteler uit Kortenbos. Deze aanstelling moet eind juni bekrachtigd worden door de Algemene Vergadering van de Belgische Fruitcentrale.

Lees meer →

Jonge kunstenaars palmen oud schoolgebouw in

vrijdag 17 mei 2019

Op zaterdag 18 mei kunnen jongeren van 14u tot middernacht hun creativiteit de vrije loop laten tijdens het gratis muziek- en kunstenfestival ‘Speelplaats’. Het voormalige schoolgebouw in de Ridderstraat vormt het unieke decor voor tal van workshops, expo’s en muzieksessies voor en door jongeren. Hierbij wordt het pand zelf ook omgetoverd tot een waar kunstwerk.

Lees meer →

Opgepast, de Lidar komt terug

vrijdag 17 mei 2019

Het aantal verkeersongevallen in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zit in de lift. Dat is niks om fier over te zijn, maar om die reden gaat de politie de mobiele flitskast, de Lidar, veelvuldig inzetten.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek