Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Een speciale vakantiejob: middeleeuwse schedels poetsen

dinsdag 23 juli 2019

Terwijl hun vrienden of vriendinnen ijsroom serveren op de Grote Markt, of aan de kassa van de Delhaize zitten, of ergens kinderen opvangen, zijn er in Sint-Truiden jobstudenten bezig met een apart werkje: opgegraven skeletten wassen. Het is eens iets anders dan kersen plukken of onkruid wieden bij de groendienst.

Lees meer →

Eerste CNG-station in Sint-Truiden

dinsdag 23 juli 2019

Zopas opende DATS 24 het allereerste CNG-station in Sint-Truiden. Dat is een belangrijke hefboom om meer Truienaren aan te moedigen om voor een aardgaswagen te kiezen. Het stadsbestuur – dat zelf sterk inzet op groene mobiliteit – is blij met de komst van het station. In Sint-Truiden kunnen chauffeurs met een CNG-wagen voortaan ook aardgas aan de pomp tanken. Vorige week opende het eerste CNG-station aan de Luikersteenweg. Dat kwam er op initiatief van DATS 24, brandstofleverancier van warenhuisgroep Colruyt. Troeven CNG – of samengeperst aardgas – is in heel Europa aan een steile opmars bezig als autobrandstof. Steeds meer chauffeurs willen namelijk milieubewuster rijden, op voorwaarde dat ze niet aan comfort moeten inboeten en ook niet dieper in hun portefeuille moeten tasten. “Net daarin schuilen de belangrijkste troeven van voertuigen op aardgas”, vertelt Maarten Van Houdenhove, pers en PR-verantwoordelijke van DATS 24. “Ze zijn een pak goedkoper dan andere groene wagens, richten zich tot elk gebruikersprofiel en leveren een substantiële bijdrage tot een gezonder leefmilieu. We zetten dus fors in op CNG, en voorzien de komende periode nog stations in onder meer Tienen, Ronse, Wommelgem, Thuin, Haasrode, Mechelen, Courcelles en Ath.” Groene mobiliteit “Ook als stadsbestuur zijn wij overtuigd van het potentieel van CNG”, vervolgt schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid Ingrid Kempeneers. “We hebben intussen daarom al drie dienstauto’s – twee bestelwagens en één glasophaalwagen – die op aardgas rijden. Door de nabijheid van een CNG-station worden deze voertuigen nu ook voor burgers en bedrijven een haalbaar alternatief.” Groene mobiliteit is voor ons namelijk een belangrijke beleidsdoelstelling. Daarom investeerden we al in 22 elektrische stadsauto’s die we ook delen met onze inwoners en installeerden we meerdere laadpalen in ons centrum. Deze legislatuur gaan we verder op de ingeslagen weg om duurzame en alternatieve mobiliteit te promoten bij onze bevolking”, besluit burgemeester Veerle Heeren

Lees meer →

Aanvaller van Anderlecht naar STVV?

dinsdag 23 juli 2019

Bij STVV zitten ze om versterking voor de aanval verlegen, bij RSC Anderlecht lopen nog een aantal aanvallers rond die de club mogen verlaten deze zomer, zoals Ivan Santini, Isaac Kiese Thelin en Knowledge Musona.

Lees meer →

Mensen uit Gelmen en randgemeenten van Heers ontevreden over Proximus

zondag 21 juli 2019

Proximus doet de mensen van Heers serieus tekort! Ofwel geen bereik in bepaalde deelgemeentes van Heers of bijbetalen op de algemene abonnementskosten om in eigen huis bereikbaar te zijn! Ondenkbare logica van Proximus! Eerste schepen van Heers, Kristof Pirard, luidt de alarmbel. Maar niet alleen Heersenaren zijn het slachtoffer, ook Truienaren uit Klein- en Groot-Gelmen hebben geen ontvangst. Probeer maar eens tijdens een diner te Sms’en vanuit De Zwaan of het Lelijke Eendje.

Lees meer →

Onze nationale feestdag

zondag 21 juli 2019

We hebben vandaag allemaal congé, nu dat is normaal voor een zondag, maar we weten ook dat we een extra verlofdag in het verschiet hebben.

Lees meer →

8000 zangers op Haspengouw Ziiingt!

zondag 21 juli 2019

Mogen we zo chauvinistisch zijn, en zeggen dat de aanwezigen weer ongelijk hadden? Met 8.000 meezingers op de Sint-Truidense Grote Markt was het er aangenaam druk.

Lees meer →

Pasar wandelde rond Borgloon

zondag 21 juli 2019

Pasar Sint-Truiden trop op wandeltocht in Borgloon. Met 17 stappers vertrokken ze onder de kundige leiding van onze gids-bestuurslid Albert voor een wandeling van 7,5 km.

Lees meer →

Hamelstraat in de ban van Trudo

zondag 21 juli 2019

Het Buurtcomité Hamelstraat blijft op eigen initiatief de straat opfleuren en kleine, maar leuke ingrepen in het straatbeeld doen.

Lees meer →

Dronken bestuurder richt ravage aan na aanrijding

zondag 21 juli 2019

Zelf kwam hij er met de schrik vanaf, maar de ravage die hij maakte was erg groot.

Lees meer →

Kanaries zwaar onderuit tegen PAOK

zaterdag 20 juli 2019

De Griekse landskampioen PAOK Saloniki, met ex-kanarie Chuba Akpom in de basis, was doorlopend baas en diende STVV een fikse nederlaag toe....

Lees meer →

Regen en bliksem verstoort STVV-PAOK

zaterdag 20 juli 2019

De oefenmatch tussen PAOK en STVV in Beringen is een kwartier verlaat wegens hevige regenval en onweer. Tien minuten na vier gaf ref Verboomen dan toch de aftrap.

Lees meer →

Tomorrowland 'even' in Sint-Truiden

zaterdag 20 juli 2019

Wat was dat gisteren allemaal boven Sint-Truiden? Het logo van Tomorrowland verscheen aan de hemel. Wie was daar verantwoordelijk voor? Weten jullie het?

Lees meer →

Paris Hilton en Anouk Matton drinken Omerta Rum

zaterdag 20 juli 2019

Mike Janssen en Roniek van Bree van de Brouwerij en Alcholstokerij van Wilderen veroveren de wereld met hun Omerta Rum. Paris Hilton en Anouk Matton (MATTN) stelden zopas hun nieuwe single 'Lone Wolves' voor met in de clip, tussen hun beiden, een fles en twee glazen Omerta Rum.

Lees meer →

Nieuw contract voor Kenny Steppe

vrijdag 19 juli 2019

Kenny Steppe won de strijd met Lucas Pirard en ontpopte zich tot een van de sterkhouders bij STVV. De 30-jarige doelman lag nog een jaar onder contract.

Lees meer →

Jacky Mathijssen stapt in het huwelijksbootje met zijn Petra

vrijdag 19 juli 2019

Jacky Mathijssen (55) is vrijdag, de dag voor zijn 56ste verjaardag, getrouwd met Petra Herbots uit Sint-Truiden. De plechtigheid vond plaats in het stadhuis van Sint-Truiden.

Lees meer →

Dieven op bezoek in bedrijfsgebouwen

woensdag 17 juli 2019

Dieven hebben maandag even voor 2 uur proberen in te breken in een gebouw op de Nijverheidslaan. Ze slaagden daar evenwel niet in. Bij Food & Drinks was het wel even anders.

Lees meer →

Radio Guga, de live-band rond Guga Baúl, op Haspengouw Ziiingt!

woensdag 17 juli 2019

Guga is een begenadigd stemmenimitator en weet uit die gave al langer charmante comedy te puren. Maar de maestroloog heeft nog andere pijlen op zijn boog. Geruggensteund door een fantastische liveband trekt Guga nu volledig de muzikale kaart.

Lees meer →

Truiense jongeren delen naaktfoto’s van minderjarigen in chatgroep

woensdag 17 juli 2019

Een groepje jongens uit Sint-Truiden heeft naaktbeelden van jonge meisjes via Messenger verspreid. De slachtoffers waren tussen de 12 en 16 jaar en hebben de meeste beelden zelf – soms onder dwang - verstuurd, maar er zouden ook foto’s zijn gemaakt door de personen uit de chatgroep zelf. De Truiense politie onderzoekt de zaak.

Lees meer →

Zonnebrillen en monturen gestolen bij opticien

woensdag 17 juli 2019

Bij Els Optics, tegenover Stayen, op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden, hebben dieven gisterochtend een hoeveelheid monturen en zonnebrillen gestolen.

Lees meer →

Cong Phuong en Sousa in actie tegen Lommel

woensdag 17 juli 2019

Vanavond om 19 uur oefent STVV op Stayen tegen Lommel. Nieuwkomers Allan Sousa en Cong Phuong komen alleszins in actie, vertelde coach Marc Brys ons. Onderaan vindt u de ticketinfo.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek