Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Bloesemzegening in mineur

zondag 28 april 2019

Tegen een boer hoef je niet te zeggen dat uiteindelijk de natuur de gang van zaken bepaalt. Dat geldt nu ook voor de politiek en het toerisme: de bloesems waren op het moment van de bloesemzegening al verdwenen en de activiteiten in openlucht ‘Bloesemfeest met Boerenmarkt en Kinderen baas’ werden geannuleerd.

Lees meer →

Feestzaal Heers drie maanden dicht

zondag 28 april 2019

Na diverse weken onrust in het centrum van Heers en na het niet-naleven van de opgelegde regels hebben we besloten in overleg met de politiediensten om de zaal voorlopig te sluiten voor 3 maanden met onmiddellijke ingang! “We willen zo ook een duidelijk signaal geven dat dit niet kan. Regels zijn er voor iedereen, regels dienen nu eenmaal door iedereen gevolgd te worden, los van de nationaliteit”, aldus waarnemend burgemeester Kristof Pirard.

Lees meer →

Fruitbedrijven krijgen hulp

zaterdag 27 april 2019

Minister van Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) zal bijkomende maatregelen nemen om de liquiditeitspositie van de fruitbedrijven te verbeteren. Dat heeft hij vrijdag benadrukt tijdens een werkbezoek aan het PC Fruit in Kerkom.

Lees meer →

Slachtoffer arbeidsongeval overleden

zaterdag 27 april 2019

In het Sint-Jozefziekenhuis in Sint-Truiden is zaterdagmorgen de 23-jarige Emile Ottenbourgs aan zijn verwondingen overleden. Bij een zwaar arbeidsongeval in een vleesverwerkend bedrijf op het industrieterrein van Brustem liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op aan het hoofd toen het misliep met een schaarlift..

Lees meer →

Truiense ambulance doet goed werk in Burkina Fasso

zaterdag 27 april 2019

In Burkina Fasso rijdt een tweedehands Truiense ambulance rond om er vijf dagen per week kinderen te verzorgen. De ambulance is een initiatief van de Sint-Truidense Julie Verelst.

Lees meer →

Sha-Na voor de helft Truiens

zaterdag 27 april 2019

De afgelopen maanden is er achter de schermen van de Vlaamse showbizz in alle stilte gewerkt aan wat mogelijk dé comeback van 2019 genoemd mag worden.

Lees meer →

Geen doorgang via stationsparking naar station

maandag 22 april 2019

Opgelet! Van dinsdag 23 april tot einde mei kan je via de stationsparking niet meer het station bereiken. De parking binnen en buiten rijden gebeurt via de Tiensesteenweg. De Gazometerstraat blijft ook afgesloten.

Lees meer →

Vrijdag Les Truttes in de GAZO. Kortom, Party!

maandag 22 april 2019

Er zit een muzikale topavond aan te komen. De band 'Les Truttes' zakt op vrijdag 26 april af naar Sint-Truiden om er de GAZO op z'n kop zetten. Wil je erbij zijn, dan moet je snel zijn.

Lees meer →

STVV pakt gevleid punt in Eupen

zondag 21 april 2019

STVV schoot aan de Kehrweg vooral zichzelf in de voet. In de eerste helft vergaten de kanaries de tegenstander terug te wijzen. In de tweede helft kwamen ze snel op voorsprong maar kwamen ze na de 'domme' gelijkmaker heel goed weg.

Lees meer →

Brandstichting op drie plaatsen

zondag 21 april 2019

Vandalen hebben de voorbije nacht geprobeerd brand te stichten op drie plaatsen.

Lees meer →

Handbalclub Sint-Truiden wint beker van België

zondag 21 april 2019

Handbalclub Sint-Truiden heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de beker van België bij de vrouwen gewonnen. In een heruitgave van de finale van vorig seizoen werd Initia Hasselt met duidelijke 24-31-cijfers opzijgezet.

Lees meer →

Keizerlijke Commanderie opent fototentoonstelling

zaterdag 20 april 2019

Nog tot zondag 5 mei kan u dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur terecht in de Festraetsstudio op het Sint-Truidense Begijnhof voor de derde foto expositie van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers met foto’s van Haspengouws fruit.

Lees meer →

OKRA zet paasweekend in met Paasbrunch

zaterdag 20 april 2019

Mensen samenbrengen, ontmoetingskansen geven, vriendschappen smeden, dat zijn de doelstellingen van OKRA. OKRA Sint-Truiden probeerde deze doelstellingen in te vullen met een Paasbrunch op Stille Zaterdag.

Lees meer →

Perentelers met de handen in het haar

zaterdag 20 april 2019

We moeten met Poetin aan tafel gaan zitten. Dat was de oplossing van Europees politica Hilde Vautmans, voor geteisterde Haspengouwse fruitboeren. Zeer beschaafd aanhoorden ze Vautmans, zonder het voorspelde protest met appelmoes.

Lees meer →

STBB speelt tornooi in Wenen

zaterdag 20 april 2019

STBB heeft met vijf ploegen meegedaan aan het Paastornooi van Basket Wenen. Het was voor de spelers en alle medereizigers een fantastische ervaring.

Lees meer →

Ludwig Vandenhove: “Nooit met N-VA”

vrijdag 19 april 2019

Limburgs sp.a-boegbeeld Ludwig Vandenhove (59) voelt onrust bij de socialistische militanten. Aanleiding is de speculatie over een mogelijke coalitie met N-VA na de verkiezingen van 26 mei. “In steden als Hasselt en Antwerpen werkt dat misschien. Maar Vlaams en federaal is dat wat mij betreft uitgesloten. Nooit met de N-VA,” zegt Vandenhove.

Lees meer →

Cursisten genieten van afternoon tea

woensdag 17 april 2019

De cursisten Engels van het volwassenenonderwijs van Qrios Campus Hasp-O Centrum genoten, samen met hun leerkracht, van een overheerlijke traditionele afternoon tea.

Lees meer →

't Buurke vult 29 zakken met zwerfvuil

woensdag 17 april 2019

Buurtcomité 't BuurKe in Kerkom deed mee aan de zwerfvuilactie georganiseerd door de Stad Sint-Truiden en Limburg.net.

Lees meer →

Drie nieuwe baden in Sint-Trudo voor onderwaterbevallingen

woensdag 17 april 2019

Het Hasseltse Jessa Ziekenhuis installeerde een nieuw bevallingsbad en ook in het Truiense Sint-Trudo komen drie nieuwe baden waarin kindjes onder water ter wereld kunnen komen. In Limburg stijgt de vraag naar onderwaterbevallingen en er zijn twee ziekenhuizen waar vrouwen voor een bevalling in bad kunnen kiezen: het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden en het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.

Lees meer →

Douane vindt miljoenen illegale sigaretten in Truiense loods

woensdag 17 april 2019

De Administratie Opsporing Douane en Accijnzen - Inspectie Genk heeft maandag en dinsdag huiszoekingen uitgevoerd in vier loodsen in Sint-Truiden, Willebroek en Vorselaar in de strijd tegen de illegale productie van sigaretten.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek